Altijd de laagste prijsgarantie!
 • Keihard de laagste prijsgarantie van Nederland!
 • Vrij van giftige stoffen en 100% recyclebaar
 • Het beste alternatief voor PVC vloeren
 • Ware rage in Duitsland
 • Professionele legservice
 • Geschikt voor natte ruimtes

30 artikelen  Op zoek naar een onderhoudsarme vloer met luxe uitstraling? Bekijk dan ons assortiment keramische vloertegels. Keramische vloeren staan bekend om hun duurzaamheid en slijtvastheid. Bij Luxury Floors vindt u een uitgebreid assortiment luxe vloertegels van keramiek. Deze vloeren zijn van de hoogste kwaliteit. Vraag een offerte aan en profiteer van onze laagste prijsgarantie.

Wat zijn keramische vloertegels?

Keramische tegels zijn tegels gemaakt van keramiek. Keramiek is een materiaal dat gecreëerd wordt uit een mengsel van zand en klei. Een keramische tegel bestaat dus feitelijk uit meerdere laagjes gebakken klei. Keramische tegels zijn een luxe soort vloertegels en kunnen verschillende toepassingen hebben, en in vele soorten en maten gemaakt worden. U kunt kiezen voor keramische vloertegels met een houtlook, betonlook of natuursteenlook. Met keramiek is het allemaal mogelijk.

Luxe vloertegels van topkwaliteit

Keramische tegels zijn er in verschillende kwaliteitsklassen. Het assortiment van Luxury Floors bevat enkel keramische vloertegels van zeer hoge kwaliteit.

De kwaliteit van keramische tegels is onder meer uit te drukken in de slijtklasse van de tegels. Niet elke tegel slijt namelijk even hard. De slijtklasse wordt vaak aangegeven aan de hand van de PEI-waarde:

 • PEI-waarde 1: Eigenlijk alleen geschikt voor ruimtes waarin niet met hard schoeisel wordt gelopen, zoals de slaapkamer of badkamer.
 • PEI-waarde 2: Geschikt voor rustig gebruik in ruimtes waar weinig vuil komt.
 • PEI-waarde 3: Goed bestand tegen normaal gebruik en bijbehorend krassend vuil.
 • PEI-waarde 4: Sterke slijtklasse, geschikt voor alle toepassingen binnenshuis.
 • PEI-waarde 5: Bestand tegen veel vuil en krassen, ook buiten.

De keramische tegels van Luxury Floors zijn vrijwel uitsluitend voorzien van de hoogste slijtklassen. Ook scoren de tegels goed op het gebied van:

 • Waterabsorptie: de mate waarin water doordringt tot de vloer;
 • Mechanische weerstand: de mate waarin ze bestand zijn tegen buiging en druk;
 • Slipweerstand: de juiste balans tussen gladheid en stroefheid.

Keramische tegels voor buiten

Aangezien de meeste keramische tegels in het assortiment van Luxury Floors een PEI-waarde 5 hebben, zijn deze ook geschikt voor buiten. U dient er rekening mee te houden dat ondanks de tegels goed bestand zijn tegen vuil en krassen de kans op beschadiging buiten altijd groter is. Wanneer u de keramische tegels naar wens heeft gevonden kunt u bij de beschrijving kijken wel PEI-waarde deze heeft. Staat dit er niet bij? Neem dan contact op! Onze gecertificeerde medewerkers kunnen u meer informatie bieden en adviseren.

Keramische tegels | Voordelen

Kiest u voor keramische tegels, dan profiteert u van vele voordelen. Keramische tegels:

 • Hebben een prachtige uitstraling en laten door hun formaat uw woonkamer groter doen lijken;
 • Zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, groottes en structuren;
 • Zijn tegenwoordig geschikt voor iedere woning;
 • Kunnen gelegd worden in combinatie met vloerverwarming;
 • Zijn duurzaam en slijtvast;
 • Zijn vuur- en zuurbestendig (indien geglazuurd) en zijn goed bestand tegen krassen en vlekken;
 • Zijn onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken.

Soorten keramische tegels

Keramische tegels zijn er in veel verschillende soorten en maten. De meest verkochte tegelsoort in Nederland is de grestegel. Dit is in de basis een terracotta tegel, maar krijgt de unieke eigenschappen en structuur door de toevoeging van mineralen. Deze tegels worden gebakken in extreem hoge temperaturen, waardoor de tegel tevens extra sterk wordt. Grestegels zijn geschikt voor elke ruimte in huis (woonkamer, keuken, badkamer) en zijn in heel veel soorten en kleuren verkrijgbaar.

Naast grestegels verkopen we bij Luxury Floors ook diverse look-a-like tegels, oftewel tegels met bijvoorbeeld een houtlook of betonlook. Deze zijn vrijwel niet van echte hout- of betonvloeren te onderscheiden.

Onze topmerken

Bij Luxury Floors hebben we een fraai assortiment keramische tegels van verschillende gerenommeerde merken.

 • De meeste tegels die we verkopen zijn van het Italiaanse merk Supergres. Supergres behoort tot de wereldleiders als het gaat om keramische vloeren. Supergres staat voor hoogwaardig keramiek met smaak en stijl. De tegels staan bekend om hun elegantie, functionaliteit en stevigheid.
 • Bent u op zoek naar tegels met een houtlook? Dan zijn de producten van Casa Tua zeker wat voor u.
 • Zoekt u een keramische tegelvloer voor uw badkamer of toilet, bekijk dan zeker eens de prachtige donkere tegels van het Spaanse Roca.
 • Onze BASILIQUE-tegels combineren de uitstraling van beton met het comfort en onderhoudsgemak van keramische tegels. Bij ons verkrijgbaar in meerdere fraaie tinten.

Keramiek in combinatie met vloerverwarming

Wilt u een mooie tegelvloer in uw huis, maar daarnaast ook vloerverwarming? Met keramische tegels is dat geen probleem. Een keramische tegelvloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Een combinatie met vloerverwarming bezorgt u vele voordelen. Uw woonruimte wordt gelijkmatig verwarmd en u bespaart op uw stookkosten. Daarnaast zijn de ouderwetse radiatoren die uw woning een stuk minder fraai maken verleden tijd. Eigenlijk is vloerverwarming een must in combinatie met een tegelvloer, omdat tegels al gauw koud aanvoelen.

Onderhoud van keramische tegels

Een keramische tegelvloer is zeer onderhoudsarm. Dankzij de manier waarop de tegels geproduceerd worden hebben ze zeer dichte poriën waardoor vrijwel geen vuil naar binnen kan komen.

Een keramische tegelvloer is gemakkelijk schoon te houden. Met een bezem kunt u het meest oppervlakkige vuil verwijderen. Daarnaast is het aan te raden om de vloer eenmaal per week af te nemen met een niet al te sterk schoonmaakmiddel (zonder zuren) en daarna nog eens met water.

Een keramische tegelvloer (laten) leggen

Zelf uw tegelvloer leggen is goed te doen, maar wel een stuk lastiger dan bijvoorbeeld het leggen van laminaat. Zeker als het gaat om tegels van groot formaat levert het inschakelen van een professional vaak een beter resultaat op.

Besteedt u het leggen daarom liever uit? Bij Luxury Service profiteert u van onze eigen legservice inclusief twee jaar leggarantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Prijzen van keramische tegels

Wat een keramische tegel kost is afhankelijk van een aantal factoren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de kwaliteit van de tegel, hoe hoger de prijs. Bij Luxury Floors vindt u keramische tegels tussen de 19,95 en 79,95. Maar vergeet niet: bij Luxury Floors heeft u altijd de laagste prijsgarantie!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen