Altijd de laagste prijsgarantie!
 • Keihard de laagste prijsgarantie van Nederland!
 • Vrij van giftige stoffen en 100% recyclebaar
 • Het beste alternatief voor PVC vloeren
 • Ware rage in Duitsland
 • Professionele legservice
 • Geschikt voor natte ruimtes

Keramische tegels kopen? Keramische vloertegels hebben vele voordelen en zijn ideaal voor in de woonkamer. Ze zijn tijdloos mooi, robuust en bestand tegen water en vuil. Daarnaast stralen ze luxe uit en staan ze bekend om hun duurzaamheid en slijtvastheid. Op zoek naar een onderhoudsarme luxe vloer? Bekijk dan onze keramische vloertegels. Bij Luxury Floors vindt u een uitgebreid assortiment van de mooiste keramische tegels van de hoogste kwaliteit. Vraag snel een offerte aan en profiteer van onze laagste prijsgarantie.

37 artikelen  Wat zijn keramische vloertegels?

Simpel gezegd: keramische tegels zijn tegels gemaakt van keramiek. Keramiek is een materiaal dat gecreëerd wordt uit een mengsel van zand en klei. Een keramische tegel bestaat dus feitelijk uit meerdere laagjes gebakken klei.

Keramische tegels kunnen verschillende toepassingen hebben. Of u uw vloer nu een houtlook, een betonlook of een natuursteenlook wilt geven, met keramiek is het allemaal mogelijk.

Tegels van topkwaliteit

Keramische tegels zijn er in verschillende kwaliteitsklassen, maar over het algemeen zijn de exemplaren die wij verkopen zeer hoog van kwaliteit.

De kwaliteit van keramische tegels is onder meer uit te drukken in de slijtklasse van de tegels. Niet elke tegel slijt namelijk even hard. De slijtklasse wordt vaak aangegeven aan de hand van de PEI-waarde:

 • PEI-waarde 1: Eigenlijk alleen geschikt voor ruimtes waarin niet met hard schoeisel wordt gelopen, zoals de slaapkamer of badkamer.
 • PEI-waarde 2: Geschikt voor rustig gebruik in ruimtes waar weinig vuil komt.
 • PEI-waarde 3: Goed bestand tegen normaal gebruik en bijbehorend krassend vuil.
 • PEI-waarde 4: Sterke slijtklasse, geschikt voor alle toepassingen binnenshuis.
 • PEI-waarde 5: Bestand tegen veel vuil en krassen, ook buiten.

De keramische tegels van Luxury Floors zijn vrijwel uitsluitend voorzien van de hoogste slijtklassen. Ook scoren ze goed op het gebied van:

 • Waterabsorptie: de mate waarin water doordringt tot de vloer;
 • Mechanische weerstand: de mate waarin ze bestand zijn tegen buiging en druk;
 • Slipweerstand: de juiste balans tussen gladheid en stroefheid.

Voordelen van keramische tegels

Kiest u voor keramische tegels, dan profiteert u van vele voordelen. Keramische tegels:

 • Hebben een prachtige uitstraling en laten door hun formaat uw woonkamer groter doen lijken;
 • Zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, groottes en structuren;
 • Zijn tegenwoordig geschikt voor iedere woning;
 • Kunnen gelegd worden in combinatie met vloerverwarming;
 • Zijn duurzaam en slijtvast;
 • Zijn vuur- en zuurbestendig (indien geglazuurd) en zijn goed bestand tegen krassen en vlekken;
 • Zijn onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken.

Soorten keramische tegels

Keramische tegels zijn er in veel verschillende soorten. Bij Luxury Floors verkopen we echter voornamelijk grestegels, wat in Nederland de meest verkochte tegelsoort is. Dit zijn zijn in de basis terracotta tegels, maar krijgen hun unieke eigenschappen en structuur door de toevoeging van mineralen en doordat ze gebakken worden in extreem hoge temperaturen. Hierdoor worden ze tevens extra sterk. Grestegels zijn geschikt voor elke ruimte in huis en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Naast grestegels verkopen we ook nog diverse look-a-like tegels, oftewel tegels met bijvoorbeeld een houtlook of betonlook. Deze zijn vrijwel niet van echte hout- of betonvloeren te onderscheiden.

Onze merken

Bij Luxury Floors hebben we een fraai assortiment keramische tegels van verschillende gerenommeerde merken.

 • De meeste tegels die we verkopen zijn van het Italiaanse merk Supergres. Supergres behoort tot de wereldleiders als het gaat om keramische vloeren. Supergres staat voor hoogwaardig keramiek met smaak en stijl. De tegels staan bekend om hun elegantie, functionaliteit en stevigheid.
 • Bent u op zoek naar tegels met een houtlook? Dan zijn de producten van Casa Tua zeker wat voor u.
 • Zoekt u een keramische tegelvloer voor uw badkamer of toilet, bekijk dan zeker eens de prachtige donkere tegels van het Spaanse Roca.
 • Onze BASILIQUE tegels combineren de uitstraling van beton met het comfort en onderhoudsgemak van keramische tegels. Bij ons verkrijgbaar in meerdere fraaie tinten.

Keramiek en vloerverwarming

Bent u op zoek naar een tegelvloer maar wilt u ook dat uw voeten er warmpjes bijlopen? Geen probleem, keramische tegels zijn prima te combineren met vloerverwarming.

Een combinatie met vloerverwarming bezorgt u vele voordelen. Uw woonruimte wordt gelijkmatig verwarmd en u bespaart op uw stookkosten. Daarnaast zijn de ouderwetse radiatoren die uw woning een stuk minder fraai maken verleden tijd. Eigenlijk is vloerverwarming een must in combinatie met een tegelvloer, omdat tegels al gauw koud aanvoelen als u het niet heeft.

Onderhoud van keramische tegels

Eén van de grote voordelen van een keramische tegelvloer is dat hij zeer onderhoudsarm is. Dankzij de manier waarop de tegels geproduceerd worden hebben ze zeer dichte poriën waar vrijwel geen vuil naar binnen kan komen.

Keramische tegels zijn dan ook heel makkelijk schoon te houden. Met een bezem kunt u het meest oppervlakkige vuil verwijderen. Daarnaast is het aan te raden om de vloer eenmaal per week af te nemen met een niet al te sterk schoonmaakmiddel (zonder zuren) en daarna nog eens met water.

Een keramische tegelvloer leggen

Zelf uw tegelvloer leggen is goed te doen, maar wel een stuk lastiger dan bijvoorbeeld het leggen van laminaat. Zeker als het gaat om tegels van groot formaat levert het inschakelen van een professional vaak een beter resultaat op.

Besteedt u het leggen daarom liever uit? Bij Luxury Service profiteert u van onze eigen legservice inclusief twee jaar leggarantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Prijzen van keramische tegels

Wat een keramische tegel kost is afhankelijk van een aantal factoren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de kwaliteit van de tegel, hoe hoger de prijs. Bij Luxury Floors vindt u keramische tegels tussen de 19,95 en 79,95. Maar vergeet niet: bij Luxury Floors heeft u altijd de laagste prijsgarantie!

Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 193 beoordelingen