• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

legtools Klik vloeren

Heeft u een mooie laminaatvloer gekocht en wilt u deze binnenkort zelf gaan leggen? Zorg voordat u begint dat u de juiste tools en andere benodigdheden in huis hebt. Zo heeft u bijvoorbeeld, naast de banen laminaat, de ondervloer en de plinten, ook een decoupeerzaag, een afkortzaag of laminaatsnijder en een plintenschaar nodig. Wilt u het uzelf echt gemakkelijk maken en fouten voorkomen, dan is ook een laminaat legset een must. Bij Luxury Floors haalt u die voordelig en snel in huis

Wat zit er in een laminaat legset?

Een laminaat legset bevat alles wat u nodig heeft om uw laminaat zo netjes mogelijk te leggen. In onze legsets vindt u het volgende:

  • Afstandhouders

Een laminaat legset bevat meerdere afstandhouders die nodig zijn om een laminaatvloer foutloos te leggen. Voordat u begint met leggen plaatst u ze tussen de muur en het laminaat, zodat het laminaat niet te dicht tegen de muur aan komt te liggen. Een laminaatvloer wil nog wel eens uitzetten en als hij daar geen ruimte voor heeft, bestaat de kans dat hij bol komt te staan.

  • Stootblok

Een stootblok komt altijd wel van pas bij het leggen van laminaat. Over het algemeen klikt u laminaatstroken zo in elkaar, maar het kan voorkomen dat ze nog net niet goed tegen elkaar aansluiten. Met een stootblok tikt u ze echter eenvoudig strak tegen elkaar aan.

  • Trekijzer

Een trekijzer heeft grofweg dezelfde functie als een stootblok. Moet u nog maar één strook laminaat leggen tot u de muur heeft bereikt, dan heeft u geen ruimte meer om hem met een stootblok aan te tikken. Een trekijzer lost dit probleem op. U haakt deze gemakkelijk achter de laatste strook laminaat en gebruikt vervolgens het stootblok op het andere uiteinde van het trekijzer om de laminaatstrook strak tegen de vorige aan te tikken. Ook kunt u het trekijzer gebruiken om bijvoorbeeld een plank onder een deurkozijn te schuiven.

Bestel uw legset bij Luxury Floors

Bestel nu online uw laminaat legset bij Luxury Floors en profiteer van onze voordelige service. Vandaag besteld is binnen 24 uur in huis!