• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

NIEUWS, TRENDS | 11-10-2022

PVC vloerbadkamer

badkamerblog_(1)

De veelzijdigheid van PVC maakt het een populaire vloer keuze in badkamers. Hoewel een PVC badkamervloer niet compleet bestendig is tegen alles kan deze vloer veel van de uitdagingen in deze omgeving aan. Het is ook relatief eenvoudig te reinigen en te onderhouden, waardoor het goedkoop en praktisch is. Bent u geïnteresseerd in een PVC vloer voor uw badkamer? wij hebben alles wat u over PVC vloeren in de badkamer moet weten voor u op een rijtje gezet. 

PVC: De ideale badkamervloer 

De belangrijkste reden dat PVC vloeren in de badkamer zo populair zijn is dat het zeer duurzaam en slijtvast is. Bestand tegen stoom, vochtigheid en damp, water zal niet in staat zijn om het oppervlak van dit materiaal te penetreren om schade aan de ondervloer te doen. 

PVC is ook bestand tegen vuil, vlekken, krassen en beschadigingen, wel moet u opletten met grote en zware meubels die afdrukken in de PVC vloer kunnen achterlaten. Het kan ook een beetje geel worden als het elke dag gedurende een langere periode wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Gelukkig is dit over het algemeen geen probleem in een badkamer waar vaak klein of getinte ramen zijn die de zonnestraling beperken. 

badkamerblogEen ding waar u wel op moet letten bij een PVC badkamervloer is dat dit materiaal een chemische vlekreactie kan hebben als het in direct contact komt met rubber. In een badkamer is dit over het algemeen geen probleem. Meestal gaat het namelijk om het rubber dat wordt gevonden op de zolen van schoenen waar mensen meestal niet mee in de badkamer kopen. Als dit wel het geval is moet u opletten dat het niet tot permanente slijtage van de PVC vloer leidt. Ook moet u er goed op letten dat u geen badkuip gebruikt die een rubber steun gebruiken gezien dit het PVC in de badkamer kan beschadigen. 

Hoe moet u PVC vloeren in de badkamer schoonhouden

Het proces van het reinigen van een PVC douchevloer is relatief eenvoudig. Het is alleen belangrijk dat u het oppervlak vrij houdt van vuil en viezigheid die afdichtingsmiddelen of beschermende lagen kunnen aantasten. Het gebruik van agressieve chemische reinigingsmiddelen moet worden vermeden, omdat deze het materiaal kunnen verkleuren. Gebruik daarom altijd het liefst een speciale PVC reiniger

Plak PVC vloeren voor de badkamer

Over het algemeen is plak PVC verkrijgbaar in platen die groot genoeg zijn om een volledige badkamervloer te bedekken zonder naden bloot te stellen die gevoelig kunnen zijn voor vochtschade. Het nadeel is dat het zeer moeilijk is om PVC plaat te meten en te snijden om perfect in een badkamer te passen. Tot slot kunnen individuele tegels worden vervangen als ze beschadigd zijn, maar bij een plak PVC vloer in de badkamer is de enige manier om de schade te herstellen het volledig verwijderen en vervolgens opnieuw installeren van de vloer.

Klik PVC in de badkamer

Klik PVC is relatief eenvoudig te installeren in een badkamer en kan zelfs door een beginner in slechts een paar dagen met succes worden uitgevoerd. Helaas is een tegel niet zo veerkrachtig als plak PVC in een badkamer, omdat de naden tussen de tegels kunnen leiden tot het binnendringen van vocht langs het waterbestendige oppervlak en schade aan de ondervloer. Dit gevaar kan tot op zekere hoogte worden gecompenseerd door de vloer periodiek af te dichten. 

Kosten van een PVC badkamervloer

Een ander groot voordeel van het kiezen van PVC voor een badkamervloer is dat het goedkoop is. Bij Luxury Floors heb je al een PVC badkamervloer vanaf € 12,95 per m² . U kunt natuurlijk ook voor een iets duurdere PVC vloer kiezen, een PVC badkamervloer van hoge kwaliteit is duurzamer, heeft minder onderhoud nodig en is beter bestand tegen vlekken en slijtage. Natuurlijk zijn al onze PVC vloeren geschikt om in een badkamer te gebruiken. 

Stijl en ontwerp van een PVC badkamervloer

De badkamer is een bijzondere ruimte, omdat het vaak de eerste plaats is waar je 's ochtends naartoe gaat en de laatste plaats waar je 's avonds stopt voordat je naar bed gaat. Het is een kamer waar je op een dag veel tijd doorbreng. Daarom is het ontwerp van een badkamer en badkamervloer erg belangrijk. 

Gelukkig biedt PVC ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om het kiezen van een ontwerp voor uw badkamervloer. Een PVC badkamervloer kan worden afgedrukt in bijna elke kleur en een verscheidenheid aan kleuren, patronen en afbeeldingen. Er zijn ook high-end PVC tegels en planken die kunnen worden vervaardigd om te lijken op natuurlijke materialen hout of beton. Met een PVC vloer kunt u dus het uiterlijk van een minder duurzame, duurdere materialen te simuleren. Ook kunt u verschillende designs en kleuren mixen om uw badkamervloer er precies zo uit te laten zien als u wilt. In ons assortiment vindt u veel verschillende PVC vloeren inclusief.

Een ding dat waar is over PVC vloeren is dat het niet uitmaakt hoeveel het kan lijken op een ander materiaal, zodra iemand stappen op het, zullen ze weten dat het een PVC vloer. PVC is relatief warm en zacht onder de voet, waardoor het een erg prettig materiaal om te stappen op blote voeten. Echter, het platte gevoel wordt soms ook gezien als goedkoop in een badkamer omgeving.