• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

NIEUWS, TRENDS | 31-12-2017

Wat is het verschil tussen laminaat en parket?

Veschil laminaat en parket

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Dan heeft u waarschijnlijk al een aantal verschillende soorten vloeren in gedachte gehad. Zo ook laminaat en parket, maar wat is het verschil tussen deze twee? Zowel laminaat als parket zijn erg populair, dit is ook niet zo gek. Beide vloeren hebben namelijk enorm veel voordelen. Twijfelt u tussen laminaat en parket, maar wilt u meer weten over de verschillen van beide vloeren? Dan bent u hier op de goede plek. Wij vertellen u graag alles over de belangrijkste verschillen tussen laminaat en parket.

Heeft u na het lezen nog geen antwoord op uw vraag kunnen vinden? Maakt u zich geen zorgen. Neem contact op met een van onze specialisten. Zij geven u maar al te graag vrijblijvend advies over welke vloer het beste bij u past. Het verschil weten tussen laminaat en parket? Lees dan verder!

Wat is laminaat?

Voor we beginnen met het verschil tussen laminaat en parket leek het ons verstandig om eerst eens wat meer te vertellen over wat laminaat nou precies is. Iedereen heeft natuurlijk weleens gehoord van laminaat, maar wat is laminaat nou precies?

Laminaat is een vloer dat kan voorkomen in de vorm van laminaatplanken of laminaattegels. Laminaat bestaat uit een kunststof toplaag of beschermlaag, een decorlaag bestaand uit bedrukt papier, een stevige basislaag en een kunststof onderlaag. Laminaat heeft als kenmerk dat het erg veel op hout lijkt en soms zelfs lastig te onderscheiden is van echt hout. Laminaat is er in ontelbaar veel soorten prints, kleuren en uitstralingen te vinden. Zo zit er voor iedereen een laminaatvloer tussen die geschikt is. Hierdoor is laminaat erg populair.

Wat is parket?

Dan nu parket, wat is een parketvloer precies? De vraag wat parket, of een parketvloer, nou precies is krijgen wij regelmatig. Als u op zoek bent naar een houten vloer dan maken we onderscheid tussen massief houten vloeren en parketvloeren. Parket of een parketvloer is een vloerbedekking dat bestaat uit verschillende (houten) lagen. Parketvloeren hebben ook geen veer of groef. Daarbij zijn er ook verschillende soorten parketvloeren, zoals bijvoorbeeld lamelparket en fineerparket.

Verschil laminaat en parket

Nu we in kaart hebben wat laminaat en parket nou precies is, is het tijd om de verschillen tussen beide vloeren uit te leggen. Om het verschil tussen laminaat en parket uit te leggen kijken we naar 6 verschillende aspecten, namelijk: de prijs, het onderhoud, de levensduur, het leggen van de vloer en tot slot de renovatie mogelijkheden. Benieuwd naar het verschil? Lees dan verder!

De prijs

Wat is goedkoper? Laminaat of parket? Om maar meteen met de deur in huis te vallen, over het algemeen is laminaat goedkoper dan parket. Laminaat bestaat namelijk merendeel uit kunststof, waar parket bestaat uit hout

Onderhoudsvriendelijk

Laminaat is een erg onderhoudsvriendelijke vloer en is eenvoudig stof- en zandvrij te houden. Daarbij is laminaat ook goed te dweilen met een licht vochtige dweil. Maar hoe zit dat met parket? Parket is van echt hout gemaakt en verdient dus iets meer aandacht bij het schoonmaken. Parket kun je dan ook het best schoonmaken met een stofzuiger. Alhoewel beide vloeren niet goed tegen vocht kunnen, raden wij aan om bij parket extra op te letten bij het dweilen.

Levensduur

De levensduur van laminaat is erg verschillend, zo zijn er erg veel verschillende soorten laminaatvloeren in verschillende diktes en prijsklasse. Over het algemeen kunnen we zeggen dat parketvloeren langer mee gaan dan laminaat. Bij beide vloeren geldt, hoe dikker de vloer, hoe langer de vloer mee zal gaan. Het voordeel van parket is overigens dat parket geschuurd of geolied kan worden. Hierdoor ziet de vloer er weer als nieuw uit.

Vloer leggen

Hoe zit het met het leggen van beide vloeren? Bij Luxury Floors vindt u zowel laminaat als parketvloeren die eenvoudig zijn te leggen dankzij onze clickverbindingen. Hierdoor is zowel uw laminaat- als parketvloer van Luxury Floors zo gelegd. Hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken. Hulp nodig bij het leggen van uw vloer? We helpen u graag.

Renovatie

Heeft u beschadigingen aan uw laminaat? Over het algemeen zijn beschadigingen aan laminaat minder gemakkelijk te verwerken als we dit naast parket leggen. Bij laminaat moet u namelijk al gauw de plank(en) vervangen, waar u bij parket de vloer kunt schuren tot nieuw. Een parketvloer dient ook eens in de zoveel jaar geschuurd en opnieuw geolied te worden.

Laminaat of parket?

Nu u meer weet over wat laminaat is, wat parket is en wat de verschillen tussen beide vloeren zijn is het natuurlijk tijd om een keuze te maken. Welke vloer past beter bij u, laminaat of parket? Uiteraard hangt de keuze voor laminaat of parket af van enorm veel factoren. Bent u op zoek naar een goedkopere vloer? Dan is laminaat de oplossing. Bent u op zoek naar een kwaliteit vloer voor de langere termijn? Dan is parket precies wat u zoekt. Wij begrijpen dat deze keuze soms erg lastig kan zijn. Gelukkig helpen onze specialisten u graag bij het maken van de juiste keuze. Zo adviseren zij u graag en beantwoorden zij al uw vragen. Op deze manier kunt u samen met ons komen tot de juiste vloer. Uiteraard is ons advies altijd gratis. Neem meteen contact op.

Laminaatvloer of parketvloer kopen bij Luxury Floors

Bent u op zoek naar een laminaatvloer of parketvloer? Bij Luxury Floors vindt u een groot aanbod aan zowel laminaat als parket. Bij Luxury Floors kunt u uitgaan van kwaliteit en wij verkopen dan ook alleen de beste merken. Bij ons hoeft kwaliteit gelukkig niet veel geld te kosten, zo hanteren wij op zowel laminaat als parket onze laagste prijsgarantie! Kwaliteit vloeren voor een eerlijke prijs? Neem nu een kijkje in ons assortiment en koop uw laminaat of parket bij Luxury Floors!