• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

Visgraat houten vloeren

Op zoek naar goedkoop visgraat parket? Het visgraat legmotief is in hedendaagse interieurs bijna niet meer weg te denken. Tegenwoordig is een visgraat vloer in alle soorten, maten en kleuren beschikbaar, waaronder parket. Bij Luxury Floors bieden wij onder andere een visgraatvloer aan als lamelparket en fineerparket. De vloer wijkt nauwelijks af van een echt massief houten vloer, maar brengt vele voordelen met zich mee.

Visgraatmotief

Bij een visgraat parket worden de planken met dezelfde afmetingen loodrecht in een hoek van 90 graden op elkaar gelegd, wat zorgt voor het karakteristieke patroon. De kopse kant van de ene plank staat dus haaks op de lange zijde van de andere plank. In het verleden werd het visgraat legmotief vaak in dure huizen en paleizen gelegd, aangezien een visgraatvloer luxe en klasse uitstraalde. Tegenwoordig worden vindt u visgraat parket in veel moderne huizen en appartementen. De vloeren zijn modern en tijdloos en passen bijna bij iedere woonstijl.

Lamelparket of fineerparket visgraatvloer?

Bij Luxury Floors vindt u in plaats van volledig massieve houten vloeren lamelparket en fineerparket. Maar wat is nu precies het verschil? Bij een massief houten vloer zijn de planken gezaagd uit één stuk natuurlijk vol hout. Fineerparket en lamelparket zijn houten vloeren waarbij de planken bestaan uit in meerdere lagen, waarbij alleen de toplaag van echt hout is. Ze hebben vrijwel precies hetzelfde uiterlijk als een massief houten vloer, maar zijn een stuk voordeliger qua prijs. Maar wat zijn dan de verschillen tussen visgraat lamelparket en fineerparket?

Lamelparket

Bij lamelparket zijn de planken opgedeeld in drie lagen. De toplaag bestaat uit hardhout van ongeveer 3 tot 6 millimeter. De middenlaag bestaat uit vuren strookjes en de onderlaag is een contra laag. Deze drie lagen worden als het ware samengeperst tot een geheel. De houten toplaag zorgt voor een prachtige uitstraling van de vloer. Dankzij de look van echt hout creëert u een warme en luxe sfeer die uw woonkamer echt wat extra’s geeft.

Fineerparket

Bij fineerparket bestaat de bovenste laag ook uit hardhout, maar dan van ongeveer 1 millimeter dik. De lagen eronder bestaan uit andere materialen, zoals MDF, HDF of multiplex. Doordat alleen de dunne toplaag van hout gemaakt is en de rest van goedkopere materialen, is de vloer een stuk goedkoper in aanschaf dan een massief houten vloer. Bent u op zoek naar een goedkope houten vloer, dan is fineerparket de beste keuze.

Koop uw visgraat parket bij Luxury Floors

Vraag nu een offerte aan voor uw visgraat parketvloer en profiteer vandaag nog van onze laagste prijsgarantie. Bij ons koopt u parket van de beste kwaliteit tegen de scherpste prijzen. Bekijk gauw hierboven onze gehele collectie parket visgraatvloeren of kom langs in onze showroom van 2000m ².