• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

Egaline & Lijmen

Heb je jouw favoriete houten, laminaat, klik- of plak-PVC vloer gevonden? Dan is het tijd om na te denken over de installatie ervan. Leg jij vloerverwarming onder jouw nieuwe vloer, heeft de ondervloer veel oneffenheden, een grove structuur, beschadigingen en is deze niet egaal, dan heb je (cementgebonden of gipsgebonden) egaline nodig. Luxury Floors heeft deze producten voor jou in huis! Ook kit en lijmproducten voor het verlijmen van plak-PVC of het vastmaken van plinten en profielen vind je in de webshop van Luxury Floors. Bij Luxury Floors ben je aan het juiste adres voor lijmen, egeline, primers en kit van topmerken zoals Uzin, Pallmann, Stauf en Soundal.

Ondergrond repareren en egaliseren met egaline

Een egale ondergrond is van essentieel belang voor het verkrijgen van een mooie vloer. Zeker bij verlijmde vloeren (zoals plak-PVC) is een egale ondervloer een must. Bij het verlijmen van plak-PVC blijven de onregelmatigheden in de ondervloer namelijk altijd zichtbaar en voelbaar. Is jouw ondervloer zwaar beschadigd, dan biedt reparatiemortel de uitkomst. Egaline wordt ook vaak gebruikt voor het egaliseren van de vloer na het frezen van de leidingen van de vloerverwarming. Er zijn verschillende soorten egalines verkrijgbaar, voor verschillende soorten ondervloeren, zoals hout, beton of tegels. Welke soort egaline geschikt is voor jouw vloer, is mede afhankelijk van het type en de staat van jouw ondervloer. Voor persoonlijk advies neem je contact op met de professionals van Luxury Floors, of vraag een vrijblijvende offerte (met advies over egalines en lijmen) aan in onze webshop!0

Gipsgebonden en cementgebonden egaline bij Luxury Floors

Egaline is een middel dat oneffenheden in de vloer egaliseert en zorgt voor een mooi, egaal vloeroppervlak. Bij Luxury Floors hebben we een ruime keuze aan gipsgebonden en cementgebonden egaline van het topmerk Uzin. Gipsgebonden egaline droogt snel en is geschikt voor lichte belasting. Cementgebonden egaline is daarentegen geschikt voor zwaardere belasting en droogt langzamer. Hierdoor heb je meer tijd om het middel te verwerken. Beide soorten egaline zijn van hoogstaande kwaliteit en zorgen voor een superstrak resultaat.

Lijmen voor verlijmen van PVC en parket

Voor het leggen van een plak-PVC of parketvloer is goede lijm van essentieel belang. Het zorgt ervoor dat de vloer stevig op zijn plaats blijft en niet verschuift. Bij Luxury Floors vind je parketlijm, polymeerlijm en PVC lijm van topmerken zoals Uzin, Pallmann en Stauf. Welke lijm geschikt is voor jouw vloer is afhankelijk van de ondergrond en het type vloer dat je wilt leggen. De medewerkers van Luxury Floors helpen je graag bij het kiezen van de juiste lijm voor jouw PVC of parketvloer.

Voorbehandeling van ondervloeren: primers

Afhankelijk van jouw type ondervloer, is het nodig om de ondervloer voorafgaand aan het egaliseren en/of verlijmen van jouw plak-PVC of parketvloer te behandelen met een voorstrijkmiddel (ook wel ‘primer’ genoemd). Na de behandeling met deze primer, kun je aan de slag met het egaliseren en/of verlijmen van de eindvloer. Een goede primer zorgt dus voor een goede hechting van egaline en lijm. Bij Luxury Floors hebben we verschillende soorten primers van het topmerk Uzin. Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van een primer? De vloerexperts van Luxury Floors helpen je graag.

Kit voor vloerafwerking

Op zoek naar kit? In onze webshop vind je kit van het merk Soundal. Kit is ideaal voor het afwerken van naden en kieren tussen verschillende materialen, bijvoorbeeld tussen de plint en de vloer. Het zorgt ervoor dat er geen vuil of vocht tussen de kieren kan komen en geeft de vloer een mooie afwerking. Profielen en plinten monteren? Gebruik montagekit voor het vastlijmen van profielen en plinten aan de ondergrond! Bij Luxury Floors vind je verschillende soorten voeg- en montagekit in het assortiment, geschikt voor verschillende ondergronden en situaties.

Bestel egaline en primers eenvoudig online

In de webshop van Luxury Floors bestel je eenvoudig jouw benodigde primer, kit, lijm of egaline. Heb je hulp nodig, dan kun je altijd contact opnemen met de vloerexperts van Luxury Floors. Ook ben je altijd welkom in de showroom in Kampen (Midden-Nederland). Bij Luxury Floors vind je niet alleen de allermooiste vloeren, maar shop je ook eenvoudig alle toebehoren om jouw ondervloer te egaliseren en de plak-PVC of parketvloer te monteren.