• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

Hout

Geef uw interieur een chique uitstraling door te kiezen voor één van onze vele houten vloeren. Deze vloeren zijn gemaakt van het beste hout, waardoor u de schoonheid van de natuur in huis haalt. Bij Luxury Floors heeft u inmiddels de keuze uit tientallen verschillende houten vloeren. Zo kunt u kiezen voor de populaire visgraat vloer, de moderne Hongaarse Punt of de klassieke planken. Waar u ook voor kiest, een houten vloer zal zeker weten een uitblinker zijn in uw interieur!

Voordelen van een houten vloer

Steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer vanwege de vele praktische voordelen die deze vloer heeft. Maar wist u dat een houten vloer ook voordelen met zich meebrengt? Zo zorgt de vloer voor een prachtige uitstraling in uw woning. De houten toplaag creëert namelijk een authentieke, warme en luxe sfeer en geeft uw woonkamer net even wat extra’s.

Daarnaast is een houten vloer ontzettend duurzaam in gebruik. Dit zal u waarschijnlijk verbazen, maar dit is mogelijk doordat deze vloer een slijtvaste bovenlaag heeft. Hierdoor is de kans op krassen en beschadigingen een stuk kleiner. Mocht er in de loop der jaren toch een beschadiging zijn ontstaan, dan kunt u dit gemakkelijk herstellen door de houten vloer te schuren. Hiermee zal de vloer er na iedere schuurbeurt weer schitterend uitzien. Een houten vloer kunt u dus geheel naar eigen smaak veranderen wat betekent dat u er jarenlang plezier van heeft!

Voordelen van lamelparket en fineerparket

Wanneer men spreekt over een houten vloer, dan wordt hier eigenlijk altijd een massief houten vloer mee bedoeld. Voor veel mensen is dit helaas niet haalbaar vanwege de hoge prijs. Om iedereen toch te laten genieten van de wonderen uit de natuur bestaan er tegenwoordig lamelparket en fineerparket. Bij Luxury Floors verkopen wij alleen deze twee typen houten vloeren, omdat die meer voordelen met zich meebrengen dan een traditionele houten vloer. Hieronder vindt u alle voordelen van zowel fineerparket als lamelparket:

  • Bespaar aanzienlijk in uw portemonnee doordat deze twee houten vloeren een stuk goedkoper zijn. Dit komt doordat alleen de toplaag van hout is gemaakt en de rest van de planken uit hoogwaardig multiplex.
  • Beide vloeren zijn goedkoper om te leggen. Het leggen van deze vloeren doet u gemakkelijk met een klikverbinding. Het is dus niet nodig om de vloeren te verlijmen op de ondergrond.
  • Er is minder hout gebruikt tijdens het productieproces van lamelparket en fineerparket, waardoor deze vloeren milieuvriendelijker zijn.
  • Massief houten vloeren willen nog wel eens flink uitzetten of krimpen. Bij lamelparket en fineerparket is dit veel minder het geval dankzij de toevoeging van multiplex.
  • Lamelparket en fineerparket kunnen goed tegen temperatuurverschillen en gaan dus goed samen met vloerverwarming.
  • Beide vloeren komen in talloze kleuren en patronen. Hierdoor zijn de combineermogelijkheden eindeloos.

Alles is mogelijk met parketvloeren

Tegenwoordig zijn er honderden verschillende parketvloeren op de markt gebracht. Dit is niet zo gek aangezien niet iedereen dezelfde smaak heeft. De één is een liefhebber van een rustig en landelijk interieur, terwijl de ander liever robuuste elementen heeft. Om iedereen te kunnen voorzien van een houten vloer heeft Luxury Floors een groot assortiment. In ons aanbod vindt u altijd de beste merken, de modernste kleuren en de stijlvolste patronen. Hierbij kunt u denken aan het welbekende visgraatpatroon of de Hongaarse Punt. Beide patronen zijn op verschillende manieren te leggen, waardoor u kunt spelen met de lichtinval in huis. Hiermee creëert u eenvoudig een optisch effect om een ruimte groter te laten lijken.

Houten vloeren van de beste merken

Wij begrijpen als geen ander dat u jarenlang plezier wilt hebben van uw nieuwe vloer. Om dit te kunnen garanderen verkopen wij alleen houten vloeren van de beste merken. Zo vindt u in ons assortiment een groot aanbod aan vloeren van het Duitse merk Meister. Deze vloeren staan al jaren bekend om hun hoge kwaliteit en bijzondere uitstraling. Niet voor niets is Meister al jarenlang marktleider op het gebied van houten vloeren en parketvloeren. Daarnaast zijn alle parketvloeren van Meister ontzettend duurzaam dankzij een sterke en stabiele HDF tussenlaag. Door deze tussenlaag raken Meister vloeren niet gauw beschadigd en zorgen ze ook nog eens voor een zeer goede akoestiek. Bovendien hebben alle deze houten vloeren een zeer goede beschermlaag én kiest u met de aankoop van een Meister vloer voor een milieuvriendelijk product.

Tip: Naast Meister verkopen wij ook houten vloeren van het merk Boen en Quick-Step: kwalitatieve vloeren tegen een betaalbare prijs.

Parketvloeren leggen

Bent u redelijk handig met klussen? Dan is het mogelijk om een parketvloer zelf te leggen. Dit doet u eenvoudig door elke plank aan elkaar te klikken. Alle parketvloeren beschikken immers over een handig kliksysteem. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk en snel de vloer te leggen. Het enige dat u nog hoeft te doen is de planken op maat te snijden. Door de hoge kwaliteit van de kliksystemen blijven de planken altijd goed in elkaar liggen. Hierdoor is het voor vuil en water onmogelijk om de vloer binnen te dringen. Wilt u het leggen van de parketvloer liever uitbesteden? Dan nemen onze specialisten u graag het werk uit handen. Zelfs bij onze legservice profiteert u van de laagste prijsgarantie.

Jarenlang plezier met een houten vloer

Een houten vloer is een goede investering wanneer u duurzaamheid belangrijk vindt. Niet voor niets staat deze vloer bekend om zijn lange levensduur en gaat normaal gezien decennialang mee. Toch ontkomt u niet aan regelmatig onderhoud. Behalve dat u uw houten vloer zoveel mogelijk vrij moet houden van stof en vuil, zijn er nog bepaalde vormen van periodiek onderhoud die u niet moet vergeten. Zo is het eens in de 10 tot 15 jaar nodig om een parketvloer volledig te schuren om beschadigingen weg te werken. Vervolgens moet er een nieuwe laklaag worden aangebracht om de vloer zijn glans te geven. Niet voor iedere houten vloer is lakken overigens geschikt. Sommige parketvloeren zijn immers afgewerkt met olie en moeten eens in de grofweg vijf jaar worden voorzien van een nieuwe laag olie. Door een houten vloer te onderhouden heeft u jarenlang plezier van deze vloer.

Houten vloeren kopen bij Luxury Floors

Overweegt u om houten vloeren te kopen? Kom dan eens langs in de showroom van Luxury Floors in Kampen. Wij zitten op slechts 20 minuten rijden vanaf Zwolle. Doordat wij op een centrale plek zitten, zijn wij voor heel Nederland goed te bereiken. Daarnaast staat in onze showroom ons deskundig personeel altijd voor u klaar om samen de beste vloer uit te zoeken. Bij ons vindt u het grootste assortiment aan vloeren in Nederland en heeft u niet alleen de keuze uit houten vloeren, maar ook uit PVC, laminaat Bovendien hebben alle vloeren bij Luxury Floors de laagste prijsgarantie van Nederland. Dit houdt in dat u houten vloeren nergens anders goedkoper kunt kopen. Hierdoor weet u altijd zeker dat u nooit te veel betaalt voor een vloer!