• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

PVC ondervloeren

Gaat u een PVC vloer aanschaffen, dan heeft u ook een ondervloer nodig. Ondanks dat ondervloeren aan het oog worden onttrokken, zijn ze toch een essentieel onderdeel van uw vloer. Wilt u niet te veel betalen voor een ondervloer? Bestel nu een nieuwe PVC vloer bij Luxury Floors en koop er een scherp geprijsde ondervloer bij. Bekijk gauw ons assortiment hieronder.

Waarom een ondervloer?

Zoals gezegd is een ondervloer een onmisbaar onderdeel van uw nieuwe PVC vloer. Een vloer leggen zonder is simpelweg geen optie. Maar waarom is een ondervloer dan zo belangrijk?

Allereerst verlengt een ondervloer de levensduur van uw nieuwe vloer. Een ondervloer zorgt voor stabiliteit en voorkomt dat de vloer verschuift of kromtrekt, hierdoor is deze minder snel aan vervanging toe. Daarnaast heeft een ondervloer een isolerende en vochtwerende werking, waardoor het makkelijker wordt om uw woning op de juiste temperatuur te houden. Hierdoor hoeft u uw kachel minder vaak te gebruiken en blijft uw vloer bespaard van optrekkend vocht. Hierdoor heeft u meer woongenot. Als laatste heeft een ondervloer een geluiddempende werking, waardoor uw onderburen geen last van u hebben wanneer u over uw eigen PVC vloer loopt. Zo verhoogt u ook het woongenot van uw buren.

Welke PVC ondervloer moet ik kiezen?

Niet iedere ondervloer heeft dezelfde eigenschappen, dus het is belangrijk dat u de juiste kiest voor uw situatie.

PVC ondervloer op betonnen of houten ondergrond

Heeft de ruimte waar u de PVC vloer gaat leggen een betonnen ondergrond, kies dan voor een ondervloer met vochtwerende eigenschappen. Zeker als u in een nieuwbouwwoning woont of uw vloer op de begane grond gaat leggen. Gaat u aan de slag op een houten ondergrond, dan is het verstandig om ondervloerplaten te gebruiken. Deze werken egaliseren, geluiddempend en zijn goed bestand tegen de druk van de topvloer.

Voorwaarden PVC ondervloer appartement

Woont u in een appartement, dan zijn er een aantal extra dingen waar u op moet letten. Er zijn in deze gevallen namelijk wettelijke eisen voor hoe geluiddempend uw ondervloer moet zijn. Hij moet zowel TNO gecertificeerd zijn als een geluidsreductie bieden van tenminste 10 decibel. Logisch ook; een goede buur is immers beter dan een verre vriend.

PVC ondervloer met vloerverwarming

Wilt u ook vloerverwarming aanbrengen onder uw PVC vloer, dan moet u goed letten op welke ondervloeren hiervoor speciaal geschikt zijn. Kiest u de verkeerde, dan kan het isolatie-effect bijvoorbeeld verloren gaan. De volgende ondervloeren zijn geschikt voor vloer een PVC vloer met vloerverwarming:

Click PVC PU Ondervloer 1,5mm
Quick-Step Lyvin Transitstop ondervloer

Let hierop voordat u de ondervloer gaat leggen

Net als bij een PVC vloer is het bij het leggen van uw ondervloer ook belangrijk dat u dit op de juiste manier doet.

Voordat u de vloer gaat leggen is het essentieel dat de ondergrond egaal is. Is dit niet het geval, probeer hem dan te egaliseren door de oneffenheden af te slepen of te plamuren. Lukt dit niet, dan is een egaliserende ondervloer aan te raden.

Heeft u vragen over het leggen van ondervloeren? Bestel nu een nieuwe PVC vloer bij Luxury Floors en koop er een scherp geprijsde ondervloer bij.