• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

Ondervloeren

Heb je recent een nieuwe vloer uitgezocht? Dan is het ontzettend belangrijk om de basis niet te vergeten. Met een goede ondervloer bescherm je namelijk niet alleen de nieuwe vloer, maar zorgt je er ook voor dat loopgeluiden aanzienlijk verminderen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld in een tussenwoning of appartement woont. Behalve een geluiddempende werking zorgt een ondervloer overigens voor extra isolatie. In ons assortiment vind je verschillende ondervloeren met ieder een eigen functie. Zo is er voor iedere woning een oplossing te vinden!

Welke ondervloer kiezen?

Ondervloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Welke ondervloer jij nodig hebt, hangt af van bijvoorbeeld het type vloerbedekking (klik-PVC, laminaat of houten vloer), de ondergrond (zandcement/beton, hout, tegels of gipsplaten), de geluids- en warmte-isolatiebehoeften en jouw specifieke woonsituatie. Woon je in een appartement, dan heb je behoefte aan een 10dB geluidsreducerende ondervloer. In vochtige ruimtes zoals de badkamer is een vochtbestendige ondervloer essentieel. Heb je vloerverwarming? Kies dan een ondervloer die geschikt is voor plaatsing op vloerverwarmingssystemen. Voor het creëren van optimaal wooncomfort en een lange levensduur van jouw nieuwe PVC, laminaat of houten vloer is het kiezen van de juiste ondervloer ontzettend belangrijk.

De voordelen van een goede ondervloer

Een goede ondervloer biedt diverse voordelen die bijdragen aan de algehele kwaliteit en functionaliteit van jouw PVC, laminaat of houten vloer:

  • Comfort: Een goede ondervloer zorgt voor extra demping, waardoor de vloer zachter aanvoelt om op te lopen en schokken absorbeert.
  • Geluidsisolatie: Een effectieve ondervloer vermindert geluid en voorkomt geluidsoverdracht naar aangrenzende ruimtes, wat leidt tot een stillere en rustigere woonomgeving.
  • Thermische isolatie: Een kwalitatieve ondervloer verbetert de isolatie van de ruimte, waardoor je minder warmte verliest. Dit zie je terug op je energierekening!
  • Egalisatie: De ondervloer egaliseert oneffenheden in de ondergrond, waardoor een glad oppervlak ontstaat en jouw nieuwe vloer er strak in ligt.
  • Bescherming tegen vocht: Een goede ondervloer is bestand tegen vocht, wat de duurzaamheid van de vloerbedekking vergroot en schade door vocht voorkomt.
  • Levensduur: Dankzij de beschermende en dempende eigenschappen verlengt een goede ondervloer de levensduur van jouw vloer aanzienlijk.

Laminaat ondervloer

Heb je een nieuwe laminaatvloer gekocht, koop dan ook een ondervloer geschikt voor laminaat. Een ondervloer geschikt voor laminaat zorgt voor een egale ondergrond, zoals deze groene ondervloerplaat, wat voorkomt dat jouw nieuwe laminaatvloer beweegt en beschadigt. Ook kun je kiezen voor een geluiddempende ondervloer voor laminaat, die geluid vermindert wanneer jij over jouw nieuwe laminaatvloer loopt. Leg je de laminaatvloer op een betonnen ondergrond of in vochtige ruimtes, kies dan voor een vochtwerende ondervloer. Is de ondergrond van hout, kies dan voor ondervloerplaten van bijvoorbeeld Unifloor. Kies altijd de juiste ondervloer voor jouw laminaat, dan kun je lang blijven genieten van jouw prachtige laminaatvloer.

PVC ondervloer

Wil jij een PVC vloer in jouw huis, kies dan een bijpassende ondervloer geschikt voor PVC. Omdat plak-PVC gelijk op de ondervloer wordt verlijmd, heb je bij plak-PVC geen ondervloer nodig. Bij klik-PVC heb je daarentegen wel een ondervloer nodig. Kies bijvoorbeeld de Unifloor Redfloor ondervloer of een van de andere geschikte ondervloeren wanneer je klik-PVC plaatst op vloerverwarming. Plaats je jouw nieuwe klik-PVC vloer op een houten ondergrond, koop dan ondervloerplaten van bijvoorbeeld Unifloor. Voor een betonnen ondergrond kun je het best kiezen voor een vochtwerende ondervloer. Met de juiste ondervloer die past bij jouw klik-PVC vloer, kun je heel lang genieten van ultiem wooncomfort.

Geluiddempende ondervloer

Woon je in een appartement, dan is een 10 dB geluiddempende ondervloer van essentieel belang voor zowel het wooncomfort van jou als jouw buren. Ook in een huis met meerdere verdiepingen zijn geluiddempende ondervloeren eigenlijk onmisbaar. Wel kun je daarbij variëren in de dikte van de ondervloer. Deze 10 mm dikke ondervloer geeft extra demping en is bijvoorbeeld geschikt voor plaatsing op de eerste of tweede verdieping, terwijl je voor de begane grond bijvoorbeeld een 5 mm dikke ondervloer kunt gebruiken. Wil je op de begane grond genieten van verhoogd loopcomfort, dan kun je ook hier kiezen voor bijvoorbeeld een dikke ondervloer van 9 mm.

Ondervloer voor vloerverwarming

Veel woningen zijn vandaag de dag voorzien van vloerverwarmingssystemen. Een van de grootste voordelen van vloerverwarming is dat de vloer gelijkmatig verwarmd wordt. Om deze functie te behouden en de warmte goed door te laten, is een ondervloer geschikt voor vloerverwarming- en vloerverkoeling van essentieel belang. Bij Luxury Floors vind je een uitgebreid assortiment aan ondervloeren die geschikt zijn voor PVC met vloerverwarming en voor laminaat met vloerverwarming. Deze ondervloeren zorgen voor een goede temperatuurbeheersing in de ruimte en dat zie je terug op je energierekening! Met deze ondervloeren geschikt voor vloerverwarming geniet je altijd van een aangenaam binnenklimaat.

Jouw goedkope ondervloer koop je bij Luxury Floors

Bij Luxury Floors profiteer je niet alleen van het ruime assortiment ondervloeren, maar ook van de laagste prijsgarantie! Bij Luxury Floors vind je ondervloeren van topmerken zoals Quick-Step en Unifloor. Bekijk alle ondervloeren online en bestel jouw gewenste ondervloer gemakkelijk en snel, of kom langs in de showroom in Kampen (Overijssel). Onze vloerexperts staan altijd voor je klaar om mee te denken en jou te adviseren over de perfecte ondervloer. Wij nemen uitgebreid de tijd voor jou, en in de meeste gevallen kun je jouw gewenste ondervloer gelijk meenemen. Bij ons ben je verzekerd van de beste service, en dat voor de allerlaagste prijs. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor jouw perfecte ondervloer.