18 artikelen  

Welke ondervloer kiezen?

De meest gemaakte fout bij het leggen van een nieuwe vloer is het gebruiken van de verkeerde ondervloer. Dit is niet zo gek aangezien er vandaag tientallen soorten zijn. Hierdoor is het logisch dat u inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet. Toch heeft iedere ondervloer zijn eigen werking die sterk afhankelijk is van uw woonsituatie. Het kan dus gebeuren dat de dubbele vloer van uw buren niet werkt in uw huis. Dit komt doordat een ondervloer volledig moet aansluiten op het huis, huishouden en de soort vloer. Een dubbele vloer is dus situatie gebonden, waardoor het lastig is om te zeggen welke ondervloer u nodig heeft. Gelukkig helpt het deskundig personeel van Luxury Floors u graag bij het uitzoeken van de perfecte ondervloer. Kom langs in onze winkel in Kampen of neem telefonisch contact met ons op.

De voordelen van een ondervloer

Tegenwoordig zijn veel mensen ervan overtuigd dat een ondervloer niet zoveel doet. Toch is dit niet helemaal waar. Een ondervloer brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Zo verbetert deze dubbele vloer uw leefomgeving in huis dankzij de isolerende werking. Door de isolerende functie van de ondervloer krijgt koude lucht niet meer de kans om uw woning binnen te dringen. Hierdoor blijft warmte uiteindelijk langer in uw woning hangen, waardoor de kachel niet constant aan hoeft. Dit zorgt ervoor dat u kunt besparen op uw energierekening. Daarnaast voorkomt een ondervloer dat vocht uw nieuwe vloer kan beschadigen. Door de dubbele vloer zal vocht in de onderste laag geabsorbeerd worden. Bovendien kunt u loopgeluiden in huis aanzienlijk verminderen door te investeren in een goede ondervloer. Afhankelijk van de ondervloer die u kiest kan het geluid tot wel 15 decibel worden verminderd. Dit voorkomt dat uw buren regelmatig geluidsoverlast ervaren. Door de vele voordelen van een ondervloer krijgt u dus weer plezier in het wonen.

Ondervloeren voor appartementen

In een appartement woont u vaak dichter op uw buren dan in een ander type woning. Zeker wanneer u een bovenwoning heeft, bestaat de kans dat uw benedenburen u kunnen horen lopen. Om burenruzies te voorkomen worden er aan ondervloeren in appartementen bepaalde eisen gesteld. Zo moet een ondervloer in appartementen minstens 10 decibel geluidsreductie hebben. Bij Luxury Floors vindt u dan ook de volgende ondervloeren die hiervoor uitermate geschikt zijn:

Ondervloeren voor laminaat

Overweegt u om laminaat te nemen vanwege de natuurlijke uitstraling? Dan is een goede ondervloer noodzakelijk. Wanneer u geen ondervloer gebruikt, is de kans groot dat het laminaat sneller uit elkaar klikt en contactgeluid gaat maken. Dit is ontzettend zonde van uw geïnvesteerde tijd. Om dit te voorkomen is een goede ondervloer noodzakelijk. Bij laminaat is het te adviseren om een vochtwerende ondervloer te nemen. Dit voorkomt dat er vocht in uw nieuwe vloer trekt. Enkele geschikte ondervloeren voor een laminaatvloer zijn:

Ondervloer voor PVC vloer

Net als laminaat kan een PVC vloer ook slecht tegen oneffenheden van de ondergrond. Hierdoor is het belangrijk om de ondergrond egaal te maken. Dit kan u doen door te gaan egaliseren of gebruik te maken van ondervloerplaten. Om er zeker van te zijn dat er geen vocht onder de vloer komt, is een vochtscherm een uitkomst. Daarnaast is het handig om te weten dat niet alle ondervloeren geschikt zijn voor een PVC vloer. De volgende soorten zijn echter wel geschikt

Ondervloer voor vloerverwarming

Steeds meer mensen maken de overstap naar een vloerverwarming. Dit is niet zo gek aangezien een vloerverwarming uw huis snel verwarmt. Dit is bijvoorbeeld ideaal in de winter. Toch moet u bij deze nieuwe manier van verwarmen ook rekening houden met een goede ondervloer. Een ondervloer moet immers een lage warmteweerstand hebben. Hiermee wordt de warmte goed doorgelaten en kunt u genieten van heerlijke, warme voeten. Bij Luxury Floors zijn er meerdere ondervloeren met een lage warmteweerstand, namelijk:

Laat uw ondervloer leggen door Luxury Floors

Is uw woning toe aan nieuw laminaat? Kom dan naar Luxury Floors in het mooie Kampen. Wij hebben niet alleen het grootste assortiment aan vloeren, maar geven u tijdelijk ook nog eens de ondervloer helemaal gratis. Dit scheelt aanzienlijk in de portemonnee. Ideaal is als u nog andere klussen wilt gaan uitvoeren in huis. Daarnaast komt ons deskundig personeel altijd graag bij u langs om uw nieuwe vloer met ondervloer te leggen. Doordat de vloer professioneel wordt gelegd, geniet u ook van twee jaar leggarantie en van de laagste legprijzen. Legt u toch liever zelf uw eigen vloer en ondervloer? Dan krijgt u altijd tips mee zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw nieuwe vloer. Luxury Floors maakt het kopen van een vloer hierdoor een stuk gemakkelijker!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen