• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

Hongaarse punt laminaat

Een Hongaarse punt laminaatvloer is de perfecte keuze als u een vloer wilt met een elegante en luxe uitstraling. Hongaarse punt laminaat heeft een unieke structuur die erg lijkt op die van een visgraat laminaatvloer. Bij Luxury Floors vindt u de mooiste laminaatvloeren met dit motief tegen een messcherpe prijs. Bekijk ons assortiment hieronder en profiteer van onze laagste prijsgarantie!

Wat is een Hongaarse punt vloer?

Een Hongaarse punt vloer zou u kunnen zien als een variant op de visgraat vloer. Het motief is net wat anders, wat komt door een andere manier van leggen.

Bij het leggen van Hongaarse punt laminaat, plaatst u de planken tegen elkaar aan in een hoek van 45 tot 60 graden. De planken worden schuin afgesneden en sluiten daardoor overal gelijk tegen elkaar aan, waardoor de zogenaamde sergeantstreep ontstaat. Bij visgraat laminaat werkt het net wat anders: daarbij plaatst u de planken in een hoek van 90 graden tegen elkaar aan. Het verschil is dat u met een Hongaarse punt motief een rustigere en strakkere laminaatvloer krijgt. Bovendien kunt u, in tegenstelling tot bij een visgraat vloer, variëren in de hoek waarin u de planken legt.

Waarom kiezen voor Hongaarse punt laminaat?

Hongaarse punt vloeren worden steeds populairder. Laminaat met dit motief heeft dan ook vele voordelen:

  • Hongaarse punt laminaat is ten eerste gewoon heel mooi. Natuurlijk is dit een kwestie van smaak, maar het bijzondere legmotief zorgt voor een exclusieve uitstraling die u niet vaak tegenkomt in woonhuizen. Zo waren Hongaarse punt vloeren vroeger bij uitstek vloeren die gelegd werden in statige huizen van de Nederlandse bovenklasse.
  • Laminaat met een Hongaarse punt motief kan in vrijwel elke ruimte gelegd worden. Dit komt onder andere doordat u de planken in verschillende hoeken kunt leggen. Zo zijn kleinere hoeken ideaal om kleine ruimtes groter te laten lijken. Voor grotere hoeken geldt precies het omgekeerde.
  • Hongaarse punt laminaat is in verschillende uitstralingen verkrijgbaar. Zo heeft u de keuze uit meerdere kleuren, waardoor u uw vloer helemaal op uw interieur kunt afstemmen.
  • Lijkt het u fijn om thuis over een vloer te lopen die altijd warm aanvoelt? Dat komt goed uit, want ons Hongaarse punt laminaat is prima met vloerverwarming te combineren.

Hongaarse punt laminaat leggen

Door de zeer specifieke manier van leggen is het geen sinecure om een Hongaarse punt vloer zelf te plaatsen. De kleinste onnauwkeurigheid kan al fataal zijn. Daardoor raden wij aan om een vloer met een Hongaarse punt motief altijd door een professional te laten leggen.

Bij Luxury Floors hebben we onze eigen professionele legservice voor u beschikbaar. Onze specialisten nemen u het leggen van uw laminaatvloer graag uit handen.

Uw vloer onderhouden

Het voordeel van een laminaatvloer, of het nu een Hongaarse punt motief heeft of niet, is dat het een zeer onderhoudsarme vloer is. U heeft er qua onderhoud dus niet veel werk van. Om hem in een goede staat te houden, volstaat het om hem regelmatig te stofzuigen en af en toe te dweilen. Hierbij is het belangrijk dat u niet een te agressief schoonmaakmiddel gebruikt, maar in plaats daarvan een mix van water en schoonmaakazijn.

Combineren met vloerverwarming

Wilt u thuis graag altijd warme voeten hebben? Combineer dan uw Hongaarse punt laminaat met vloerverwarming. Dit is prima mogelijk, zolang de warmtebestendigheid van uw vloer maar hoog genoeg is. Dit kunt u aflezen aan de zogenaamde Rc waarde.

Wat kost Hongaarse punt laminaat?

De prijs van een Hongaarse punt laminaatvloer is afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij kunt u denken aan de leverancier, de afmetingen, de ondervloer en de structuur. Bij Luxury Floors koopt u laminaat tegen de laagste prijsgarantie. U vindt het dus nergens goedkoper!

Tip: bekijk ook eens ons Hongaarse punt klik PVC en plak PVC.