• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

Plinten & Profielen

Heb je nieuwe vloer uitgezocht? Vergeet dan de plinten en profielen niet.  Hierdoor krijg je niet alleen een stijlvolle afwerking, maar voorkom je ook dat stof en vuil onder de vloer terechtkomen. Bij Luxury Floors vind je plinten en profielen in verschillende vormen (plakplinten, folieplinten en muurplinten), kleuren (bijvoorbeeld wit, zwart of eiken) en maten. Bekijk het hele assortiment en bestel jouw gewenste plinten eenvoudig online!

Wat zijn plinten?

Je hebt vast wel eens gezien dat vloeren afgewerkt zijn met houten latten. Deze decoratieve latten worden ook wel plinten genoemd. De plinten bevinden zich op vloerhoogte tegen een wand of plat op de vloer. Dit is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Behalve dat plinten zorgen voor een nette afwerking, hebben ze ook een functionele werking. Plinten beschermen namelijk de vloer en het interieur. Plinten en profielen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en soorten. Het is aan te raden om plinten te kiezen die dezelfde kleur hebben als jouw vloer. Hierdoor ontstaat er een mooie overgang tussen de vloer en de muur.

Wat zijn vloerprofielen?

Naast plinten ben je soms genoodzaakt de vloer af te werken met een vloerprofiel. Vloerprofielen zijn metalen profielen die worden gebruikt bij de installatie van vloeren. Ze worden gebruikt om de overgang tussen verschillende vloerbedekkingen te bedekken, zoals bijvoorbeeld tussen twee verschillende soorten vloerbedekkingen, of tussen de vloer en een traptrede of een deur.Naast hun decoratieve functie helpen vloerprofielen ook bij het beschermen van de randen van de vloerbedekking en verminderen ze het risico op struikelen. Ze bieden ook een waterdichte afdichting tussen verschillende soorten vloerbedekkingen en kunnen helpen om geluidsoverlast te verminderen.

Nieuwe plinten en profielen kiezen

Een vloer zonder plinten is bijna niet meer voor te stellen, maar welke plinten of profielen moet je kiezen? Wij begrijpen als geen ander dat deze keuze lastig is. Het aanbod in plinten en profielen is namelijk enorm. Daarom helpen wij je graag bij het kiezen van de juiste plinten. Hieronder beschrijven we verschillende eigenschappen van plinten en profielen, zodat de keuze eenvoudiger wordt. Kom je er niet uit? De vloerexperts van Luxury Floors staan altijd voor je klaar en kunnen jou van advies voorzien!

Welke vloerprofielen zijn er?

  • Dilatatieprofielen: Dilatatieprofielen worden gebruikt om de uitzettingsvoegen in de vloer af te dekken en te beschermen. Deze voegen zorgen ervoor dat de vloer kan uitzetten en krimpen bij temperatuurveranderingen, waardoor scheuren en andere schade aan de vloer worden voorkomen.
  • Hoeklijnprofielen: Hoeklijnprofielen worden gebruikt om de hoeken van de vloer te beschermen en af te werken. Deze profielen worden vaak gebruikt in hoeken tussen wanden en vloeren.
  • Overgangsprofielen: Overgangsprofielen worden gebruikt om de overgang tussen twee verschillende soorten vloerbedekking af te dekken en te beschermen. Bijvoorbeeld van laminaat naar tegels of van vloerbedekking naar een harde vloer.
  • Trapneusprofielen: Trapneusprofielen worden gebruikt om de rand van traptreden te beschermen en af te werken. Ze zijn ook handig om een antislip-oppervlak te bieden en helpen om struikelgevaar te verminderen.
  • Rozetten: Rozetten zijn decoratieve vloerprofielen die worden gebruikt om bijvoorbeeld de overgang van vloer naar een pijler of pilaar af te dekken. Ze kunnen ook worden gebruikt als decoratieve rand om de vloerbedekking af te werken en te beschermen.

Elk type vloerprofiel heeft zijn eigen specifieke functie en kan worden aangepast aan verschillende maten en stijlen om aan specifieke behoeften te voldoen. Weet je niet welk profiel jij nodig hebt? Bij Luxury Floors helpen we je graag!

Welke soort plint?

Naast functioneel hebben plinten ook een decoratieve functie. Vandaag de dag zijn er twee verschillende soorten plinten te onderscheiden, namelijk: hoge muurplinten of plakplinten. Al jarenlang zijn de muurplinten ontzettend populair. Dit is niet zo gek aangezien deze plinten zorgen voor een strakke afwerking. Toch neemt de vraag naar plakplinten ieder jaar enorm toe. Deze plinten zijn immers voordelig en erg milieuvriendelijk. Dit komt doordat je plakplinten niet aan de muur hoeft te bevestigen. Plakplinten beschikken over een handige lijmstrip, waardoor je deze plinten gemakkelijk op de vloer kunt leggen. Dit is ideaal wanneer je kiest voor een laminaatvloer!

Welke materiaal plint?

Hierna kun je gaan nadenken over welk materiaal je wilt hebben. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit MDF plinten, houten plinten, kunststof plinten of folieplinten. Natuurlijk moet je ook bepalen hoe hoog de plinten moeten zijn. Hier is niet echt een formule voor. Het is vooral belangrijk wat je zelf mooi vindt. Wat de vloeren experts van Luxury Floors altijd aanraden, is om te kijken hoe hoog de ruimte is. Hoe hoger de muren, hoe hoger de plint kan zijn. Wanneer je een laag plafond hebt, dan kunnen hoge plinten er namelijk voor zorgen dat de ruimte kleiner lijkt.

Welke kleur plinten?

Tot slot is het noodzakelijk om te bepalen welke kleur plinten je wilt. Dit doe je door te kijken naar de ruimte waarin de nieuwe vloer komt. Is de uitgezochte kleur wel geschikt voor deze ruimte? Wij hebben door de jaren heen gemerkt dat dit geheel afhankelijk is van jouw persoonlijke voorkeur. Vandaag de dag is het populair om plinten te kiezen in dezelfde kleur als de muur. Hiermee vallen de plinten minder op in het interieur. Hierbij is wit één van de veel gekozen kleuren wat betreft plinten.

MDF plinten voor een moderne afwerking

Ben je geen liefhebber van plakplinten? Kies dan eens voor de MDF plinten voor een moderne afwerking. Bij deze plinten is er een onderscheid tussen de volgende type plinten: sfeerplinten MDF en hoge muurplinten MDF. Beide soorten MDF plinten zijn wit afgewerkt en hebben een strak uiterlijk. Hierdoor krijgt iedere ruimte in jouw woning een luxe en moderne uitstraling. Toch zit er een verschil tussen beide plinten. Zo zijn de sfeerplinten voorzien van een lichte ronde afwerking aan de voorzijde. Dit zorgt ervoor dat de plint niet scherp en veiliger is in een huishouden met kinderen. Daarnaast zorgt deze ronde afwerking ervoor dat verf beter kan hechten. De MDF sfeerplinten zijn tevens voorzien van een ruime kabelgoot, waardoor kabels eenvoudig weg zijn te werken. De hoge muurplinten MDF daarentegen zijn de perfecte keuze om jouw laminaatvloer mooi af te werken. Deze hoge plinten zijn namelijk eenvoudig te monteren met de bevestigingsclips of zijn te verlijmen met een plinten en profielenkit. Met ruim 260 verschillende kleuren vind je gegarandeerd de kleur die je zoekt!

Goedkope plinten en profielen bij Luxury Floors

Bij Luxury Floors krijg je altijd de laagste prijsgarantie. Hierdoor kun je bij ons onder andere voordelige plinten aanschaffen. Al onze plinten zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en diverse afwerkingen. Hierdoor is er altijd wel een exemplaar te vinden dat jouw vloer een schitterende afwerking geeft. Dit is ontzettend belangrijk, omdat een vloer met plinten een langere levensduur krijgt. Er kan immers geen stof en vuil onder de vloer komen. Door voordelige plinten en profielen van Luxury Floors te kiezen bespaar je niet alleen geld, maar bescherm je ook altijd jouw nieuwe vloer. Dit is ontzettend fijn wanneer je bijvoorbeeld een druk huishouden met kinderen of huisdieren hebt

Wat kosten plinten en profielen?

De hoogte van de kosten hangt natuurlijk af van hoeveel plinten je nodig hebt. Hoe groter de ruimte is, des te hoger de kosten. Ook verschilt de prijs per soort plint of profiel. Hierdoor is het lastig om te zeggen wat plinten kosten. Bij Luxury Floors kun je gemakkelijk de totale prijs aanvragen in de webshop, of door het aanvragen van een op maat gemaakte offerte. Hiermee worden de kosten voor plinten duidelijk en weet je direct waar je aan toe bent.

Plinten en profielen kopen bij Luxury Floors

Overweeg je om plinten te kopen bij Luxury Floors? Dat is een uitstekende keuze! Bij ons heb je namelijk altijd de mogelijkheid om zowel jouw nieuwe vloer als de plinten en profielen te laten bezorgen. Binnen 48 uur heb je alle benodigdheden in huis. Ideaal als je zo snel mogelijk wilt beginnen met het leggen van de vloer. Is het leggen van laminaat en plinten niets voor jou? Dat is geen enkel probleem! Maak dan gebruik van onze legservice. Vraag vandaaag nog naar de mogelijkheden of bezoek onze showroom aan de Haatlanderdijk 6-D in Kampen. Met zoveel voordelen ga je natuurlijk plinten en profielen kopen bij Luxury Floors!