• Keihard de goedkoopste van NL/BE
 • Professionele legservice
 • Showroom met ruim 1200 vloeren
 • Binnen 48 uur in huis

Fineerparket

Bent u op zoek naar goedkoop fineerparket? Fineerparket combineert de prachtige uitstraling van een houten vloer met de scherpe aanschafprijs van laminaat. Bent u dus op zoek naar een klassieke houten vloer, maar heeft u een beperkt budget? Dan is fineerparket voor u de ideale keuze. Bij Luxury Floors vindt u een ruim assortiment fineerparket met een clickverbinding. Bekijk nu ons assortiment hieronder. Wilt u het leggen van de vloer graag uitbesteden? Profiteer dan van onze eigen scherp geprijsde legservice.

Wat is fineerparket?

Fineerparket is een parketvloer, wat betekent dat hij bestaat uit hardhout. Bij fineerparket is echter alleen de toplaag van hout; de lagen eronder bestaan uit andere materialen, zoals MDF, HDF of multiplex.

Waarom kiezen voor fineerparket?

Fineerparket kent vele voordelen. Dit zijn volgens ons dé twee redenen om te kiezen voor deze vloer:

 1. De houten toplaag zorgt voor een prachtige uitstraling van de vloer. Vloeren van hout zijn echte sfeermakers en zorgen voor een authentieke en luxe sfeer in uw woonkamer.
 2. Het tweede grote voordeel van fineerparket is de prijs. Doordat alleen de dunne toplaag van hout gemaakt is en de rest van goedkopere materialen, is de vloer een stuk goedkoper in aanschaf dan een massieve houten vloer. Bent u dus op zoek naar een goedkope houten vloer, dan is fineerparket de beste keuze.

Fineerparket vs. lamelparket

Misschien vraagt u zich af wat het verschil is tussen fineerparket en het bekendere lamelparket. Lamelparket is immers ook een vloer met een houten toplaag en daaronder verschillende lagen multiplex. Toch zijn er een aantal verschillen:

 • Het belangrijkste verschil dat in het voordeel spreekt van fineerparket is de prijs. Fineerparket is over het algemeen namelijk een stuk goedkoper dan lamelparket (en al helemaal dan massieve houten vloeren). Heeft u een beperkt budget, dan is dit type vloer dus een goede uitkomst.
 • Het verschil in prijs zit hem onder meer in de dikte van de houten toplaag. Die van fineerparket is doorgaans 1 millimeter dik. Die van lamelparket varieert meestal tussen de 2 en 6 millimeter.
 • Dit verschil in dikte ziet u ook terug in de levensduur van beide vloertypen. Fineerparket gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee; lamelparket wel het dubbele.
 • Ook de manier van onderhoud verschilt tussen beide vloeren. Lamelparket kunt u, net als massieve houten vloeren, schuren om de vloer te verfraaien. Bij fineerparket is dit geen optie, omdat de toplaag daarvoor te dun is. Waxen, lakken of oliën is natuurlijk wel mogelijk.
 • Fineerparket is, nog meer dan lamelparket, een zeer duurzame vloer. Doordat er zo weinig hout nodig is voor de productie ervan is het een relatief milieuvriendelijke vloer.
 • Ten slotte levert fineerparket meer rendement op bij vloerverwarming dan lamelparket. Door de samenstelling van de vloer laat het veel warmte door waardoor het uitermate geschikt is voor vloerverwarming.

Soorten fineerparket bij Luxury Floors

Bij Luxury Floors koopt u fineerparket in allerlei soorten en maten. Wij hebben een uitgebreid assortiment waarin er qua uitstraling van alles mogelijk is.

 • Wij bieden een groot scala aan houtsoorten, zoals eik en notelaar. Het mooie van hout is dat geen plank hetzelfde is, waardoor u verzekerd bent van een unieke vloer.
 • Onze parketvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, die elk voor een andere unieke uitstraling zorgen. Onze populairste kleuren zijn bruin, eiken, licht eiken en wit.
 • Bij ons vindt u daarnaast fineerparket in verschillende breedtes. U hebt de keuze tussen planken van 27 en 32 centimeter breed.

Luxury Floors voert alleen de beste merken

Bij Luxury Floors hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom voeren wij alleen de beste en meest betrouwbare merken. Als het gaat om fineerparket geldt dit absoluut voor het Duitse merk Meister. Meister vloeren zijn extreem sterk en duurzaam. Ze raken niet gauw beschadigd en gaan daarom jarenlang mee. Kiest u voor één van onze Meister Lindura vloeren, dan bent u verzekerd van een milieuvriendelijke vloer waar u lang plezier van zult hebben.

Fineerparket leggen

Wij verkopen in onze winkel enkel fineerparket met een clickverbinding. Hierdoor koopt u dus een houten vloer die u legt met het gemak van laminaat. Het kliksysteem van onze fineerparketvloeren is van zeer hoge kwaliteit, waardoor u iedere plank gemakkelijk in de andere klikt en waardoor de planken nooit water of vuil door zullen laten.

Laat u het leggen van uw houten vloer liever over aan een expert? Maak dan gebruik van onze professionele legservice. Zo weet u zeker dat uw parket er zo mooi mogelijk in komt te liggen.

Onderhoud van uw fineerparket

Zoals gezegd gaat het onderhoud van fineerparket anders dan dat van lamelparket of massieve houten vloeren. Dit komt doordat u fineerparket door de dunne toplaag niet kunt schuren. Gelukkig is lakken, waxen of oliën wel mogelijk om uw vloer zo lang mogelijk mooi te houden. Vergeet daarnaast het kleinschalige onderhoud niet: regelmatig stofzuigen is noodzakelijk om uw vloer fris te houden en zand geen kans te geven de vloer te beschadigen.

Bestel nu uw fineerparket en profiteer van onze laagste prijsgarantie

Vraag gauw een offerte aan van uw favoriete fineerparketvloer en profiteer van onze uitstekende service. Dankzij onze laagste prijsgarantie en uitgebreide assortiment zit u bij Luxury Floors altijd goed. Zoek niet verder en koop vandaag nog: wij leveren compleet met alle toebehoren.