• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

NIEUWS, TRENDS | 17-02-2021

Waarom kiezen voor laminaat

Waarom laminaat

Waarom kiezen voor laminaat?

Op het gebied van vloeren heeft een consument nogal wat te kiezen. LaminaatPVC, gietvloeren, parketvloeren, tegels, zeil, tapijt; de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is echter niet voor niets dat juist laminaat tegenwoordig zo populair is. Maar waarom zou je precies moeten kiezen voor laminaat? We zetten de vele voordelen van dit type vloer voor je op een rijtje.

1. Nauwelijks te onderscheiden van hout

Tegenwoordig is laminaat nauwelijks nog te onderscheiden van echt hout. Waar men de laminaatvloer in het verleden wellicht beschouwde als het mindere broertje van de houten vloer, gaat dat vandaag de dag zeker niet meer op. Zo zijn er nu zelfs vloeren te koop met reliëf en noesten erin verwerkt.

2. Talloze mogelijkheden om uit te kiezen

Laminaat is verkrijgbaar in talloze kleuren en stijlen. Daarom is er altijd wel een type dat perfect past bij jouw interieur. Zoals gezegd kun je kiezen voor een laminaatvloer met een houtlook, maar er zijn ook varianten die lijken op natuursteen. Daarnaast zijn er allerlei kleuren mogelijk: van enorm lichte tinten naar wat donkerdere en natuurlijkere kleuren.

3. Laminaat is goed betaalbaar

In tegenstelling tot sommige andere vloeren is een laminaatvloer erg goed betaalbaar. Natuurlijk variëren de prijzen per type, maar over het algemeen is het relatief goedkoop in aanschaf.

4. Prima zelf te leggen

Kies je voor laminaat, dan ben je ook niet per se honderden euro’s kwijt voor het laten leggen van de vloer. Dat is namelijk prima zelf te doen. Met een beetje handigheid heb je de vloer dankzij het handige kliksysteem binnen een dag liggen. Vergeet echter niet om eerst ook een ondervloer te leggen.

5. Eenvoudig te onderhouden

Naast dat het gemakkelijk te leggen is, is een laminaatvloer ook eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen (met een vochtige doek met schoonmaakazijn) volstaat om de vloer in optimale conditie te houden. Bovendien is laminaat goed bestand tegen zowel vlekken als krassen en is het gemakkelijk stofvrij te houden.

6. Duurzaam materiaal

Tenslotte is een laminaatvloer zeer duurzaam. Als je er goed mee omgaat heb je er jarenlang plezier van. In tegenstelling tot hout verkleurt laminaat niet (bijvoorbeeld door de zon). En je kunt zelfs laminaatvloeren kiezen die vochtbestendig zijn.

Dus, genoeg redenen om voor laminaat te kiezen

Het is dus niet moeilijk om op te noemen waarom kiezen voor laminaat een goede beslissing is. Neem eens contact met ons op. Wij kunnen je er nog veel meer over vertellen!