35 artikelen  Wat is parket?

De vraag wat parket, of een parketvloer, nou precies is krijgen wij regelmatig. Als u op zoek bent naar een houten vloer dan maken we onderscheid tussen massief houten vloeren en parketvloeren. Parket of een parketvloer is een vloerbedekking dat bestaat uit verschillende (houten) lagen. Parketvloeren hebben ook geen veer of groef. Daarbij zijn er ook verschillende soorten parketvloeren, zoals bijvoorbeeld lamelparket en fineerparket.

Verschil parketvloer en houten vloer

Een parketvloer en een houten vloer lijken enorm veel op elkaar, toch zit er daadwerkelijk verschil tussen beide vloeren. Zo is een massief houten vloer niet opgebouwd uit verschillende lagen, maar volledig uit een boom gemaakt. Dit is bij parket anders, parket bestaat namelijk uit verschillende lagen. Een ander belangrijk verschil tussen beide vloeren is de prijs. Parketvloeren als lamelparket en fineerparket zijn een flink stuk goedkoper dan massief houten vloeren. Over het algemeen gaan massief houten vloeren iets langer mee, mits de vloeren goed onderhouden worden.

Waarom parket?

Waarom zou u moeten kiezen voor een parketvloer in plaats van een massief houten vloer? In onze ogen heeft parket veel voordelen t.o.v. massief hout. Bij Luxury Floors verkopen wij vooral lamelparket en fineerparket. Wij zullen uitleggen waarom:

 • Goedkoper. Lametparket en fineerparket zijn een stuk goedkoper dan massief hout. Dit komt doordat alleen de toplaag is gemaakt van hout en de rest van multiplex
 • Makkelijker te leggen. Parket is makkelijker te leggen dankzij de clickverbindingen. Het verlijmen is dus niet nodig.
 • Milieuvriendelijker. Omdat er minder hout wordt gebruikt is het productieproces van lamelparket en fineerparket milieuvriendelijker.
 • Uitzetten of krimpen. Volledig hardhouten vloeren willen nog wel eens flink uitzetten of krimpen. Bij lamel- of fineerparket is dit veel minder het geval.
 • Temperatuurverschillen. Lamelparket en fineerparket kunnen goed tegen temperatuurverschillen en gaan dus goed samen met vloerverwarming.
 • Uitstraling. Met lamel- en fineerparket kun je qua uitstraling echt alle kanten op.

Wat kost parket?

Wat is de prijs van parket? Zoals eerder al aangegeven betaal je voor kwalitatief parket een stuk minder dan voor massief hout. Daarbij hanteren wij bij Luxury Floors ook nog eens de laagste prijsgarantie. Zo betaalt u nooit te veel voor uw parketvloer. Maar wat kost parket nou precies? Bij ons vindt u een parketvloer van hoge kwaliteit vanaf € 38,65 per m2. Echter verschillend de prijzen natuurlijk per vloersoort. Op zoek naar de prijzen van ons lamelparket of fineerparket? Bekijk de desbetreffende pagina’s en laat u verassen.

Parket van de beste merken

Bij Luxury Floors kunt u vertrouwen op kwaliteit, en dat tegen de scherpste prijzen. Bij onze parketvloeren is dit dan ook niet anders. Wij verkopen alleen de beste en meest betrouwbare merken. Zo komt u niet voor verassingen te staan. Als het gaat om lamelparket of fineerparket vertrouwen wij op het Duitse topmerk Meister, al jarenlang een grote naam in de wereld van houten vloeren.

Parket van Meister is extreem duurzaam. De sterke HDF tussenlaag die verwerkt zit in de vloeren van het merk zorgt ervoor dat de vloeren niet gauw beschadigd raken. De kwalitatieve beschermlaag zorgt er voor dat de producten jarenlang mee gaan, waardoor u met een vloer van Meister absoluut bijdraagt aan een beter milieu.

Fineerparket of lametparket?

Wat is nou precies het verschil tussen fineerparket en lametparket? En welk soort parket is het meest geschikt voor u? Om u hierbij te helpen vertellen wij graag wat meer over beide soorten parket. De verschillen op een rijtje:

 • Fineerparket is over het algemeen iets goedkoper dan lametparket.
 • De dikte van de toplaag is bij fineerparket ongeveer 1 mm, bij lamelparket is dit tussen de 2 en 6 mm. Hierin ligt dan ook onder andere de reden voor het prijsverschil.
 • Fineerparket kent een levensduur van 10 tot 15 jaar, waar lamelparket bijna twee keer zo lang mee kan gaan.
 • Lametparket kunt u net zoals massief houten vloeren schuren. Bij fineerparket wordt dit afgeraden door de dunne toplaag. Waxen, lakken of oliën kan uiteraard wel bij beide vloeren.
 • Fineerparket is milieuvriendelijker dan lamelparket.
 • Fineerparket levert meer rendement op bij vloerverwarming, dankzij de samenstelling van de vloer

Parketvloer onderhoud

Om een parketvloer te onderhouden maken we wederom onderscheid tussen fineerparket of lamelparket. Fineerparket kunt u niet schuren door de dunne toplaag. Wel kunt u fineerparket waxen, oliën of lakken. Uiteraard moet u fineerparket regelmatig stofzuigen. Voor beide vloeren geldt dat u de vloeren moet vrijhouden van stof of zand. Uw lamelparket kunt u wel schuren en afhankelijk van de afwerking kunt u lamelparket ook lakken of in de olie zetten.

Hoe leg je een parketvloer?

Het lamelparket of fineerparket dat u koopt bij Luxury Floors is standaard voorzien van een clickverbinding, waardoor het leggen ervan relatief eenvoudig is. U snijdt de stroken op maat en klikt ze eenvoudig in elkaar. Doordat het kliksysteem zo hoog van kwaliteit is, blijven de planken gegarandeerd goed in elkaar zitten en laten ze geen water of vuil door. Had u liever uw parketvloer laten leggen door professionals? Wij van Luxury Floors helpen u graag verder. Neem hiervoor contact op.

Laagste prijsgarantie op parket

Bij Luxury Floors geloven wij dat kwaliteit niet veel geld hoeft te kosten. Dankzij onze laagste prijsgarantie en uitgebreide assortiment zit u bij Luxury Floors dus altijd goed. Zoek niet verder en koop vandaag nog.

Koop nu uw parketvloer bij Luxury Floors

Geïnteresseerd in parket? Neem een kijkje tussen onze parketvloeren en laat u verassen. Bestel nu uw parket bij Luxury Floors en geniet van onze laagste prijsgarantie. Daarbij leveren wij alle vloeren compleet met alle toebehoren. Parket kopen? De parketvloeren van Luxury Floors zijn wat u zoekt! Heeft u vragen over onze parketvloeren? Neem dan contact op.

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen