Lamelparket online kopen bij Luxury Floors

19 artikelen  

Verwijder alle


Twee redenen waarom u móet kiezen voor lamelparket

Lamelparket is tegenwoordig erg populair en dat is niet voor niets. Waarom wij houten vloeren als deze een absolute aanrader vinden:

 1. Lamelparket en houten vloeren in het algemeen bezorgen uw woning een zeer sfeervolle uitstraling. Dankzij de look van echt hout creëert u, meer dan bij laminaat en PVC, een warme en luxe sfeer die uw woonkamer echt wat extra’s geeft. Men zegt wel eens dat een houten vloer de waarde van uw woning verhoogt. Dat kunnen wij alleen maar beamen.
 2. Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema. Met lamelparket heeft u een vloer die decennialang meegaat. De levensduur van parketvloeren is bijvoorbeeld veel langer dan die van laminaat of PVC. Daarnaast hebben houten vloeren het voordeel dat beschadigingen eenvoudig zelf te herstellen zijn. Bovendien ziet een parketvloer er na een goede schuurbeurt soms nog wel mooier uit dan voorheen.

Lamelparket vs. massief parket

Spreken we over lamelparket, dan hebben we het over een vloer die bestaat uit verschillende lagen multiplex met daarbovenop een houten toplaag. Het verschilt dus van massief houten vloeren, die volledig uit hout bestaan. Maar de manier waarop lamelparket in elkaar zit zorgt juist voor vele voordelen ten opzichte van massief houten vloeren:

 • Lamelparket is een stuk goedkoper dan massief hout. De reden hiervoor is simpelweg dat multiplex veel minder kost dan hout. Zoekt u een nog goedkopere houten vloer, bekijk dan ons fineerparket.
 • Ons lamelparket is ook goedkoop en gemakkelijk te leggen. Dit komt doordat wij alleen vloeren met een clickverbinding verkopen. Doordat u ze dus zwevend kunt leggen bespaart u tijd én geld.
 • Zoals gezegd is lamelparket duurzaam materiaal. Doordat er minder hout wordt gebruikt in het productieproces is het veel milieuvriendelijker dan massief hout.
 • Een nadeel van houten vloeren is dat ze vaak uitzetten of krimpen. Lamelparket werkt juist veel minder. Ook dit komt door de manier waarop het in elkaar zit, voornamelijk doordat de lagen mulitplex kruislinks op elkaar liggen.
 • Wilt u graag vloerverwarming in uw woning, dan is dat prima te combineren met een vloer van lamelparket. Het materiaal kan, in tegenstelling tot hardhout, namelijk prima tegen temperatuurverschillen.
 • Meer dan bij reguliere houten vloeren kunt u met lamelparket alle kanten uit als het gaat om de uitstraling.

Lamelparket in alle soorten en maten

Zoals gezegd is er qua uitstraling een heleboel mogelijk bij lamelparketvloeren. Ook in ons assortiment vindt u een veelzijdig aanbod.

Het mooie van hout is dat iedere plank uniek is, en dit ziet u terug in onze collectie. Hier vindt u vloeren met allerlei verschillende looks. Zo kunt u kiezen uit een groot scala aan kleuren, zoals:

 • Bruin
 • Eiken
 • Licht eiken
 • Wit

De kleur van een lamelparketvloer hangt nauw samen met de houtsoort waarvan de toplaag is gemaakt. Enkele voorbeelden hiervan zijn esdoorn, eik, beuk, es en notelaar. De houtsoort heeft niet alleen invloed op de kleur van uw vloer, maar ook op het reliëf. Vindt u knoesten en scheuren mooi, dan zit u met onze houten vloeren goed.

De breedte van de planken heeft een grote invloed op de uitstraling van uw woonkamer. Hoe breder de planken, hoe ruimtelijker en rustieker uw kamer eruit komt te zien. Bij Luxury Floors vindt u lamelparket van zowel 27 als 32 centimeter breed.

Lamelparket van de beste merken

Bij Luxury Floors koopt u alleen vloeren van de beste merken in de markt. Als het gaat om lamelparket vertrouwen wij op het Duitse topmerk Meister, al jarenlang een grote naam in de wereld van houten vloeren.

Parket van Meister is extreem duurzaam. De sterke HDF tussenlaag die verwerkt zit in de vloeren van het merk zorgt ervoor dat de vloeren niet gauw beschadigd raken. De kwalitatieve beschermlaag zorgt er voor dat de producten jarenlang mee gaan, waardoor u met een vloer van Meister absoluut bijdraagt aan een beter milieu.

Hoe leg je lamelparket?

Het lamelparket dat u koopt bij Luxury Floors is standaard voorzien van een clickverbinding, waardoor het leggen ervan relatief eenvoudig is. U snijdt de stroken op maat en klikt ze eenvoudig in elkaar. Doordat het kliksysteem zo hoog van kwaliteit is, blijven de planken gegarandeerd goed in elkaar zitten en laten ze geen water of vuil door.

Wilt u het leggen van uw vloer toch liever uitbesteden? Onze professionele legservice staat altijd voor u klaar. Tegen een scherpe prijs leggen onze experts uw vloer vakkundig op zijn plek.

Uw houten vloer mooi houden

Een vloer van lamelparket is prachtig om te zien, maar u moet er wel voor zorgen dat dat ook zo blijft. Een houten vloer gaat decennialang mee, maar met het juiste onderhoud kunt u de levensduur nog extra verlengen.

Ten eerste moet u uw vloer altijd zoveel mogelijk vrijhouden van stof of zand. Daarnaast is eens in de 10 tot 15 jaar schuren noodzakelijk. Hiermee haalt u de grootste beschadigingen weg van de vloer. Vervolgens moet u, afhankelijk van de afwerking van de vloer, uw lamelparket lakken of in de olie zetten. U zult zien dat uw vloer er dan weer als nieuw uitziet!

Bestel nu uw lamelparket en profiteer van onze laagste prijsgarantie

Vraag gauw een offerte aan van uw favoriete lamelparketvloer en profiteer van onze uitstekende service. Dankzij onze laagste prijsgarantie en uitgebreide assortiment zit u bij Luxury Floors altijd goed. Zoek niet verder en koop vandaag nog: wij leveren compleet met alle toebehoren.

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen