• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

NIEUWS, TRENDS | 04-11-2019

Hoe laminaat reinigen

Laminaat reinigen

Een goede laminaatvloer staat prachtig in uw woning, maar het is belangrijk om hem ook mooi te houden. Schoonmaken dus! Maar hoe moet u laminaat reinigen? Laminaat reinigen is niet moeilijk en is niet veel werk, maar u kunt het al wel gauw verkeerd doen. Hierdoor kan de vloer beschadigd raken. Daarom volgen hier een aantal tips voor het reinigen van uw laminaat.

  1. De meest voor de hand liggende manier om uw laminaatvloer te reinigen is met een stofzuiger. Vuil hecht zich namelijk nauwelijks aan laminaat, waardoor u het met een stofzuiger gemakkelijk kunt verwijderen. Een aanrader is om een opzetborstel te gebruiken die speciaal is ontworpen voor laminaatvloeren.
  2. Voor een beter resultaat kunt u het laminaat ook nog reinigen met water. Maar wat gebruikt u dan het beste in combinatie met het water? Dat is simpel: gewoon een scheut schoonmaakazijn of gebruik een speciale laminaatreiniger. Breng dit met een microvezeldoek of dweil aan op de vloer. Let er wel op dat u de vloer niet té vochtig maakt. Bent u bang voor strepen op de vloer na het schoonmaken? Dat is niet nodig; als u deze methode goed uitvoert zijn er geen strepen op de vloer te zien.
  3. Een ander middel voor het schoonmaken van laminaat is ammoniak. Gebruik dit echter alleen als uw vloer erg dof is geworden, bijvoorbeeld door het gebruik van een verkeerd schoonmaakmiddel. 

Zo moet u laminaat zeker niét reinigen

Minstens zo belangrijk is het om te weten hoe u uw laminaat absoluut niét moet reinigen. In Nederland zijn er nogal wat schoonmaakmiddelen op de markt, maar lang niet allemaal hebben ze het gewenste effect. 
  1. Allesreiniger en groene zeep zijn uit den boze als het gaat om laminaat. Prima schoonmaakmiddelen, maar gebruikt u ze voor het reinigen van uw laminaatvloer dan kan uw vloer er wel eens dof uit komen te zien.
  2. Een stoomreiniger brengt ook risico’s met zich mee. Door de kracht van dit apparaat bestaat de kans dat uw vloer ook aan de onderkant vochtig wordt, waardoor hij kan gaan opbollen.
Het reinigen van laminaat is dus vrij simpel, en u heeft er geen ingewikkelde schoonmaakmiddelen voor nodig. Een stofzuiger, een emmer water, wat schoonmaakazijn en een vochtige doek; meer heeft u niet nodig. Succes!