• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

Plakplinten

Plakplinten gebruikt u bij de afwerking van uw vloer. Naast dat het zorgt voor een strakke uitstraling, zorgt het er ook voor dat de vloer vast ligt en er geen dingen in de kieren komen. Ze zijn dus onmisbaar bij een nieuwe vloer. Luxury Floors heeft veel kleuren houten plakplinten in het assortiment. Er zit dus altijd wat tussen dat bij uw vloer past. Maar welke kiest u?

Wat zijn plakplinten?

De plakplinten van Luxury Floors zijn gemaakt van hout. De onderkant van elke plint is voorzien van een lijmstrip, waardoor u niet meer zelf hoeft te lijmen. Deze soort plinten zijn standaard 240 centimeter lang, waardoor u veel meters legt zonder veel naden.

Hoe legt u plakplinten?

De combinatie van de lengte, het materiaal en de lijmstrip zorgt ervoor dat iedereen plakplinten kan leggen. Het enige wat u nodig hebt is een verstekschaar. Meet de lengte die de plint moet hebben en knip deze dan af. Verwijder de plakstrip aan de onderkant en leg de plint met de bolle zijkant naar u toe op de vloer. Druk deze daarna goed aan. Stel de verstekschaar in op de gewenste hoeken zodat u de plinten ‘in verstek’ kan leggen. Dit geeft een mooie rustige afwerking.

Waar moet u op letten bij het leggen van plakplinten?

Natuurlijk legt u na het leggen van uw vloer zo snel mogelijk ook de plakplinten. Het is echter belangrijk om hier even mee te wachten. Bij het leggen van een vloer, kan de vloer nog wat gaan werken. Dit komt omdat de verbindingen nog wat in elkaar moeten gaan werken. Veel vloeren zijn daarentegen gemaakt met hout, wat kan gaan werken als de luchtvochtigheid veranderd. Leg uw plakplinten dus pas wanneer de vloer tot rust is gekomen, dit kan na ongeveer een week.

Welke plakplinten kiest u?

Luxury Floors biedt meer dan 260 kleuren houten plakplinten aan. Er zit dus altijd een bij die sprekend op uw vloer lijkt. Het kiezen van een plint die veel gelijkenissen toont met de vloer wordt veel gedaan, maar wist u dat u een mooi effect kan creëren door een andere kleur te kiezen? Kies bijvoorbeeld een voor een zwarte plakplint bij een eikenvloer.

Afwerking van plaatsen waar plakplinten niet mogelijk zijn

Soms is het niet mogelijk om een deel van de vloer goed af te werken met een plakplint. Denk bijvoorbeeld aan het samenkomen van twee vloeren met een hoogteverschil of een vloer die eindigt bij een trapgat. Kies op deze plekken voor hoek- en overgangsprofielen.

Plakplinten bij Luxury Floors

Luxury Floors heeft de grootste voorraad vloeren en toebehorende producten, u vindt dus alles wat u nodig hebt bij ons. U kunt eenvoudig online bestellen, maar u bent ook welkom in onze showroom om onze vloeren en plakplinten te bekijken, te beleven en te voelen. Onze experts staan voor u klaar.