Houten vloer sorteringen


Wanneer u kiest voor een houten vloer, kiest u niet alleen maar voor soort hout. Een andere keuze die u kunt maken is de keuze voor welke soort sortering u voor uw houten vloer wilt. Bij Luxury Floors kunt u kiezen uit meerdere soorten houten vloer sorteringen, zoals bijvoorbeeld Rustiek, Rustig of Levendig. Neem direct een kijkje tussen ons aanbod van houten vloeren en bestel uw favoriete vloer vandaag nog vanaf € 38,65 per m2.

Wat zijn houten vloer sorteringen?

Maar wat zijn houten vloer sorteringen nou precies? Houten vloer sorteringen hebben te maken met de omvang en hoeveelheid noesten in de planken, spint of bijvoorbeeld kleurschakeringen. Noesten zijn ronde harde plekken in het hout. De ene sortering is niet persé beter dan de ander. Het is puur persoonlijke voorkeur en wat u het mooist vindt. De kwaliteit van een houten vloer bij Luxury Floors is namelijk altijd goed en het type sortering heeft dan ook geen invloed op de kwaliteit.

Soorten houten vloer sorteringen

Elke houtsoort kent zijn eigen sorteringen. Bij Luxury Floors kunt u drie verschillende soorten houten vloer sorteringen vinden: Levendig, Rustiek en Rustig.

  • Rustiek is een sortering waar meerdere noesten in voor komen. Een rustieke sortering kan ook kleine kleurverschillen bevatten. Houdt u van een rustieke en warme uitstraling? Dan is de rustieke sortering wellicht wat voor u. Een voorbeeld van een rustieke houten vloer sortering is de Meister Longlife PD200 Eik
  • Levendig is een sortering met iets minder noesten. Houdt u meer van iets minder noesten en een levendige uitstraling? Dan is een houten vloer met een levendige sortering de vloer die u zoekt. Een voorbeeld van een vloer met deze sortering is de Meister Longlife PC200.
  • Rustig is een sortering met vrijwel geen noesten. De rustige sortering is een egale en rustige soort sortering. Bij deze houten vloer sortering heeft u dus geen ronde harde plekken in het hout. Een voorbeeld van een vloer met een rustige sortering is de Meister Longlife PS300.

Voordelen van een houten vloer

Een houten vloer kent vele voordelen. Zo zorgt hij vloer voor een prachtige natuurlijke uitstraling in uw woning. De houten toplaag creëert een authentieke, warme en luxe sfeer en geeft uw woonkamer echt wat extra’s. Sterker nog, een mooie parketvloer verhoogt echt de waarde van uw woning. Daarbij is een houten vloer enorm duurzaam, waardoor u er jarenlang van kunt genieten. Hout is een stuk slijtvaster dan bijvoorbeeld laminaat of PVC. Mochten er toch beschadigingen ontstaan, dan kunnen deze gemakkelijk geschuurd worden.

Koop uw houten vloer bij Luxury Floors

Op zoek naar een houten vloer? Bij Luxury Floors vindt u een mooi aanbod aan houten vloeren met verschillende soorten houten vloer sorteringen. Dankzij onze laagste prijsgarantie bent u verzekerd van een product van topkwaliteit tegen de laagste prijs.

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen