Altijd de laagste prijsgarantie!

73 artikelen  Waarom kiezen voor een houten vloer?

Kiest u voor een houten vloer of parketvloer, dan kiest u voor een vloer met vele voordelen. Een paar van de belangrijkste redenen om voor een houten vloer te kiezen:

 • Een houten vloer zorgt voor een prachtige uitstraling in uw woning. De houten toplaag creëert een authentieke, warme en luxe sfeer en geeft uw woonkamer echt wat extra’s. Sterker nog, een mooie parketvloer verhoogt echt de waarde van uw woning. En zeg nou zelf, geeft parket niet een ontzettend aangenaam gevoel als u eroverheen loopt?
 • Een houten vloer is een ongelofelijk duurzame vloer die jarenlang mee gaat. Heeft u duurzaamheid hoog in het vaandel staan, dan is parket dus een absolute aanrader. Ten eerste is het materiaal een stuk slijtvaster dan bijvoorbeeld laminaat of PVC. En zijn er toch beschadigingen ontstaan aan de vloer, dan kunt u deze zelf herstellen door de vloer te schuren. Een goede houten parketvloer kunt u meerdere malen schuren. En hoe oud uw vloer ook is, na een goede schuurbeurt ziet hij er weer prachtig uit.

De voordelen van lamelparket en fineerparket

Als het gaat om houten vloeren maken we onderscheid tussen massief houten vloeren en lamelparket en fineerparket. Bij Luxury Floors verkopen we vooral lamelparket en fineerparket. Deze typen vloeren hebben namelijk vele voordelen ten opzichte van traditionele houten parketvloeren:

 • Ten eerste zijn lamel- en fineerparket een stuk goedkoper. Dit komt doordat alleen de toplaag van hout is gemaakt en de rest van de planken uit multiplex.
 • Ze zijn daarnaast ook goedkoper om te leggen, omdat het mogelijk is via een klikverbinding. Verlijmen is dus niet nodig.
 • Omdat er minder hout wordt gebruikt is het productieproces van lamelparket en fineerparket milieuvriendelijker.
 • Volledig hardhouten vloeren willen nog wel eens flink uitzetten of krimpen. Bij lamel- of fineerparket is dit veel minder het geval.
 • Lamelparket en fineerparket kunnen goed tegen temperatuurverschillen en gaan dus goed samen met vloerverwarming.
 • Met lamel- en fineerparket kun je qua uitstraling echt alle kanten op.

Ons aanbod parketvloeren – alles is mogelijk!

Onze collectie parketvloeren is veelzijdig en biedt voor ieder wat wils. Als het nu gaat om de look, de houtsoort of de dikte, bij Luxury Floors is alles mogelijk.

Zo verkopen wij houten vloeren met verschillende looks. Populair is tegenwoordig de visgraat parketvloer, die zorgt voor een authentieke en sfeervolle uitstraling. Of kies eens voor 3-strook parket (met meerdere stukken hout op één plank) of de tegenhanger landhuisdelen parket.

Omdat hout een natuurproduct is, is iedere plank die wij verkopen uniek. En hierin is van alles mogelijk. Houdt u bijvoorbeeld van een harmonische uitstraling of meer van een rustieke vloer met meer knoesten en scheuren?

Qua houtsoort heeft u bij Luxury Floors ook veel keus. En ieder type hout zorgt weer voor een andere uitstraling. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Esdoorn
 • Eik
 • Beuk
 • Es
 • Notelaar

Iedere houtsoort brengt een eigen kleur mee. In ons assortiment vindt u houten vloeren in allerlei kleuren, zoals wit, grijs, lichtbruin en donkerbruin.

Houten vloeren van de beste merken

Bij Luxury Floors kiezen we alleen voor parket van de allerbeste merken. Zo vindt u in ons assortiment een groot aanbod aan vloeren van het Duitse topmerk Meister. Dit merk is al jarenlang een grote speler op het gebied van houten vloeren en parketvloeren en staat voor vertrouwen en innovatiekracht.

De parketvloeren van Meister staan door de sterke en stabiele HDF tussenlaag bekend om hun extreme duurzaamheid. Door deze tussenlaag raken Meister vloeren niet gauw beschadigd en zorgen ze ook nog eens voor een zeer goede akoestiek. Daarnaast hebben alle houten vloeren van Meister een zeer goede beschermlaag én kiest u met de aankoop van een Meister vloer voor een milieuvriendelijk product.

Houten vloeren leggen

De houten vloeren van Luxury Floors zijn allemaal voorzien van een clickverbinding, wat ervoor zorgt dat ze heel gemakkelijk te leggen zijn. Het enige wat u hoeft te doen is de stroken op maat te snijden en ze vervolgens eenvoudig in elkaar te klikken. Door de hoge kwaliteit van de kliksystemen blijven de planken goed in elkaar zitten en is het voor water en vuil onmogelijk om binnen te dringen.

Besteedt u het leggen van uw houten vloer liever uit aan een professional? Dan nemen onze specialisten u graag het werk uit handen. En ook bij onze legservice profiteert u van de laagste prijsgarantie.

Uw houten vloer onderhouden

Een houten vloer is bij uitstek een vloer met een lange levensduur en gaat normaal gezien decennialang mee. Toch ontkomt u niet aan regelmatig onderhoud. Naast dat u uw vloer zo veel mogelijk vrij moet houden van stof of zandkorrels, zijn er nog bepaalde vormen van periodiek onderhoud die u niet moet vergeten.

Zo is het eens in de 10 tot 15 jaar nodig om een parketvloer te schuren om beschadigingen weg te werken. Vervolgens moet er een nieuwe laklaag worden aangebracht om de vloer weer helemaal mooi te maken. Niet voor iedere vloer is lakken overigens geschikt. Sommige houten vloeren zijn namelijk afgewerkt met olie en moeten eens in de grofweg vijf jaar worden voorzien van een nieuwe laag olie.

Prijzen van houten vloeren

Over het algemeen zijn houten vloeren wat duurder dan bijvoorbeeld PVC of laminaatvloeren. Dit ziet u echter ook terug in de kwaliteit van het materiaal. De prijzen van houten vloeren beginnen bij ons dankzij onze laagste prijsgarantie echter al vanaf 12,99 per vierkante meter, inclusief btw.

Bestel nu uw parketvloer en profiteer van onze laagste prijsgarantie

Vraag gauw een offerte aan van uw favoriete houten vloer en profiteer van onze uitstekende service. Dankzij onze laagste prijsgarantie en uitgebreide assortiment zit u bij Luxury Floors altijd goed. Zoek niet verder en koop vandaag nog: wij leveren compleet met alle toebehoren.

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen