Doe inspiratie op voor uw badkamervloer!

3 artikelen  Vloerinspiratie voor de badkamer: de soorten vloeren

Laminaat

Laminaat mag niet ontbreken in deze vloerinspiratie lijst voor de badkamer. Een houten vloer geeft u badkamer gelijk een compleet andere uitstraling. Maar niet elke vloer is even geschikt hiervoor. Gelukkig is voor de badkamer speciaal laminaat. Dit laminaat is waterbestendig. Sowieso is laminaat geschikt materiaal voor de badkamer. Het is goed beschermd tegen vocht en krassen.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn een goede optie voor uw badkamer. De vloeren zijn erg sterk en waterdicht. Dit betekent dat ze zo zijn behandeld dat ze binnendringend water tot op bepaalde hoogte aan kunnen. De vloeren beschadigen dus niet door water! Wel kun je beter niet te lang een laagje water op PVC laten staan. Voor in de douche zelf kunt u dus beter tegels nemen.

Quick-step

Een quickstep vloer is een goede optie voor uw badkamervloer. Dit merk heeft een aantal goede voordelen voor in de badkamer. Ten eerste zijn de vloeren gegarandeerd waterbestendig. Als u kiest voor een PVC vloer van Quick step bent u beschermt dankzij het Livyn luxevinyl. Hierdoor kunt u rustig een bad nemen zonder over de vloer in te zitten. Het warme gevoel van laminaat is ook een optie met Quickstep. Quick-step heeft een speciale waterafstotende HydroSeal beschermingstechnologie. Hierdoor hoef je zelfs voor grote plassen niet bang te zijn!

Keramische tegels

Keramische tegels zijn een luxe soort vloertegels. Ze kunnen in veel verschillende soorten en maten gemaakt worden. U kunt met keramische tegels u vloer een betonlook, een houtlook maar ook een natuursteenlook geven. De keramische tegels van Luxury Floors scoren goed op het gebied van waterabsorptie. Dit is de mate waarop water doordringt op de vloer. Een voordeel van keramische tegels is dat ze gelegd kunnen worden in combinatie met vloerverwarming. Dit is voor u badkamer een erg comfortabele optie.

Nu u weet welke soorten vloeren er zijn, wordt het nog makkelijker om inspiratie op te doen voor u badkamervloer. U kunt nu eerst kiezen welke vloer een optie is, voordat u zich verder gaat oriënteren. Wilt u nog meer inspiratie opdoen? Lees hieronder dan meer over de vloerentrends voor badkamers!

Vloeren trends voor de badkamer

Benieuwd naar de laatste vloerentrends voor jouw badkamer? We behandelen er hier een aantal!

Houtlook

Houtlook blijft zeker in de badkamer, maar neemt ook nieuwe vormen aan. Letterlijk want in de nieuwste trend vind je veel houtlook met patronen terug. Denk bijvoorbeeld aan houtlook tegels, of houtlook pvc/laminaat met een visgraatpatroon! Een andere mooie uitvoering hiervan is de hongaarse punt. De houtlook straalt warmte uit, maar met de patronen ook echte klasse en luxe.

Grote tegels

Een opvallende badkamervloeren trend is die van de grote tegel. Doordat er minder voegen zijn, lijkt de badkamer groter en is deze eenvoudiger schoon te houden. En de tegel die goed past bij de grote tegel? De keramische tegel! Deze is zeer populair, dankzij zoals eerder genoemd de uitstraling van een natuurproduct.

Terrazzo

U kent het wel: de entree bij oude woningen heeft vaak een karakteristieke licht vloer met spikkels erin. Terrazzo is een oude techniek waarbij korrels worden toegevoegd aan een mengsel dat na het drogen wordt gepolijst. De kleuren en structuren van terrazzo zijn verkrijgbaar in een breed aanbod. Dit is echt hot in 2020 en kon dus zeker niet ontbreken in deze vloerentrends voor de badkamer

Inspiratie voor uw badkamervloer

Heeft u na dit artikel nog meer inspiratie nodig voor uw vloer in de badkamer? Neem eens een kijkje op onze site. Met een uitgebreid aanbod in laminaat, keramische tegels en PVC en quickstep vloeren vindt u zeker wat u zoekt. Daarnaast bent u ook van harte welkom in onze showroom in Kampen. Hier kunt u de beste vloerinspiratie voor uw badkamer opdoen!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen