• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

NIEUWS, TRENDS | 17-07-2023

6 vloertrends voor 2023

PVC voor en nadelen

Een vloer kan een bepalende rol innemen in jouw interieur. Voordat je dus een vloer kiest voor in jouw woonkamer, keuken of slaapkamer, is het goed om jezelf even te oriënteren. Want wat zijn de vloertrends op dit moment? Visgraat PVC was dé trendvloer van 2022 en de Hongaarse punt maakte zijn opmars. Zijn deze vloeren ook in 2023 populair? Hier doe je vloerinspiratie en ideeën op voor jouw nieuwe vloer en lees je welke vloeren in 2023 helemaal ‘hot’ zijn!

Vloertrend 1: Nieuwe vloerpatronen in 2023

We noemden ze in de introductie al even, maar ook in 2023 blijven de visgraatvloer en het legpatroon Hongaarse punt onmiskenbaar populair. En terecht! De vloeren geven jouw woonkamerinterieur, keuken, slaapkamer en studeerkamer echt een upgrade. Een mooie, luxe uitziende vloer vinden we vandaag de dag, wellicht ook door de pandemie, erg belangrijk. Veel mensen werken nog steeds een aantal dagen per week thuis, en dan wil je wel tegen een mooie vloer aankijken. Wil je inspiratie opdoen voor een ander vloerpatroon? Met een vloer in sterpatroon of het zogenoemde klassieke en luxueuze Versailles parket ben je echt dé trendsetter van 2023! Vind je een parketvloer aan de dure kant maar wil je toch voor dit Versailles parket gaan? Met plak-PVC ben je niet gebonden aan een patroon, en kun je elk patroon (laten) leggen! Plak-PVC is dus dé ideale vloer voor jou als je iets anders wilt dan een visgraatvloer of Hongaarse punt!

Vloertrend 2: Kwaliteit van de vloer

Waar anno 2023 ook steeds meer vraag naar is, is een vloer van hoge kwaliteit. Met het oog op duurzaamheid is een kwalitatieve vloer erg belangrijk. Koop dus een vloer van hoge kwaliteit, zodat je er lang plezier van hebt! De vraag naar deze kwalitatieve en duurzame vloeren is een trend die we over hebben gehouden aan de pandemie. In die tijd hebben we namelijk intensief gebruik gemaakt van onze vloeren en zijn we het belang van een goede vloer gaan inzien. Door te kiezen voor een vloer van hoge kwaliteit, gaat de vloer een stuk langer mee en is de vloer beter opgewassen tegen intensief gebruik. Tip: kies bijvoorbeeld voor een laminaatvloer van Quick-Step.

Vloertrend 3: Houten vloeren zijn hot!

Een trend die we ook veel terugzien in 2023 zijn houten vloeren! Houten vloeren zijn al jarenlang enorm populair, en dat is ook niet zo gek. Een houten vloer is tijdloos, geeft jouw interieur een prachtige uitstraling en past in iedere interieurstijl! Hier lees je een aantal ideeën voor een mooie houten vloer! Ga voor een mooie parketvloer met een toplaag van eiken, parketvloer met visgraatmotief of een parketvloer met Hongaarse punt. Heb je jonge kinderen of huisdieren, dan begrijpen we dat een houten vloer voor jou misschien niet de beste oplossing is. Anno 2023 zijn er dan ook veel PVC en laminaatvloeren die krasbestendig en waterbestendig zijn, maar die wel de uitstraling hebben van een echte houten vloer! Inspiratietip: Neem bijvoorbeeld de laminaatvloeren van Quick-Step of een Rigid Click PVC vloer! Bekijk hier de top 25 houtstructuur laminaatvloeren en de top 25 houtstructuur PVC vloeren! Deze vloeren zijn van hoge kwaliteit en door de houtstructuur en nerven niet van echte houten vloeren te onderscheiden. Deze vloeren geven jouw interieur echt een upgrade!

Vloertrend 4: Keramische tegels in effen kleur of met een print

Helemaal terug van weggeweest in 2023, zijn de keramische tegels! Hoe groter, hoe beter! Wanneer je aan tegels denkt, denk je waarschijnlijk aan praktisch. En dat is zeker waar. Vloertegels zijn eenvoudig te onderhouden, gaan ontzettend lang mee en zijn geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast geven tegels jouw interieur een chique uitstraling en zijn ze in veel (moderne) kleuren te verkrijgen. Helemaal ‘hot’ zijn bijvoorbeeld keramische tegels met betonlook! Een ander vloer idee zijn de Portugese tegels. Deze vloertegels met een drukke print raden wij niet aan voor de woonkamer of keuken, maar zijn wel ontzettend leuk in andere ruimtes. Deze Portugese tegels staan prachtig in de wc of badkamer en ga je in 2023 vaak terugzien. Ook de hal leent zich goed voor deze tegels met een drukke print. Wij raden af deze tegels te leggen in de woonkamer of de keuken, omdat er een erg druk geheel kan ontstaan. Inspiratietip voor jouw interieur: voorzie de woonkamer en keuken van grote keramische tegels (bijvoorbeeld de afmeting 60x60 cm), in een effen kleur. Dit brengt een chique uitstraling met zich mee en zorgt voor een ruimtelijk geheel, helemaal de trend van het moment!

Vloertrend 5: Donkere tinten voor een warme uitstraling

Een vloer idee dat we in 2023 terugzien in veel interieurstijlen, zijn vloeren in warme tinten. Vloeren met warme tinten geven je huis een behaaglijke, gezellige uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een donker eiken laminaatvloer of een donker eiken PVC vloer. Pas op dat je in kleine ruimtes niet te veel donkere kleuren gebruikt. Dit kan de ruimte namelijk nog kleiner laten lijken. Daarom is een donkere PVC, tegel- of laminaatvloer zeer geschikt voor in de woonkamer en/of de woonkeuken! Inspiratietip voor jouw interieur: combineer jouw donkere vloer met contrasterende kleuren op de muur en eventueel één muur in een donkere, warme kleur. Zo blijft de kamer ruimtelijk ogen, maar straalt jouw interieur toch veel warmte uit. Ben jij niet bang voor kleur? Match jouw donkere vloer dan met meubels in warme kleuren, zoals een kaki groene bank en kleurrijke kussens!

Vloertrend 6: Kleed de vloer aan

De laatste vloertrend die we in 2023 zien, zijn vloerkleden! Kleed jouw vloer dus aan! Met een vloerkleed maak je jouw vloer helemaal af. Een van de vloerkleed ideeën is een hoogpolig tapijt bij jouw bank. Dit is erg comfortabel en geeft jouw woonkamer een warme uitstraling. Nog een inspiratietip: Een Perzisch tapijt onder bijvoorbeeld de keukentafel! Dit is helemaal hip. Kies bij jouw keukentafel wel voor een laagpolig tapijt, zodat je vlekken eenvoudig weg kunt poetsen. Heb jij of een van jouw gezinsleden last van een huisstofmijtallergie, dan is een vloerkleed van jute geschikt, en is ook helemaal hip anno 2023! Natuurlijke kleuren in het interieur zijn helemaal van deze tijd. Inspiratietip: Combineer jouw houten vloer met een jute vloerkleed!

Advies bij uitzoeken vloer

Zoals je kunt lezen, lopen de vloertrends in 2023 erg uiteen. Er kan heel veel, en dat is fijn! Wees ook niet bang om de bovenstaande vloer ideeën met elkaar te combineren! Ter inspiratie: combineer jouw donker eiken vloer in visgraatpatroon met een licht, hoogpolig vloerkleed! Wij hopen dat je hier leuke vloer ideeën hebt opgedaan en wensen je veel succes met het uitzoeken van jouw ideale vloer! Heb je hulp nodig? Dan staan de professionals van Luxury Floors altijd voor jou klaar. Kom eens langs in de showroom of neem contact op!