Vinyl laminaat


Bij Luxury Floors koopt u een goedkope vinyl laminaat vloer van topkwaliteit. Dit is een vloer gemaakt van een speciale kunststof die bestaat uit meerdere lagen. De vloeren vindt u bij ons al vanaf €12,95 per m2. Ergens anders dezelfde vloer goedkoper gezien? Dan krijgt u de vloer voor de prijs van de concurrent mee inclusief 5% korting! Luxury Floors biedt verschillende patronen en kleuren. Bovendien vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van natuurlijk materiaal. Bekijk snel ons assortiment!

Vinyl laminaat laten leggen

Tijdens de aankoop van de vloer is het ook mogelijk om de vloer door Luxury Floors te laten leggen. Vanaf €12,95 (incl. btw) plaatsen wij de vloer inclusief het egaliseren. Op de vloer zit altijd garantie en wij verzekeren u dat de vloer vakkundig wordt gelegd.

Voordelen van vinyl laminaat

Overweegt u om een vinyl vloer te nemen? Dan is het ontzettend belangrijk om te weten welke voordelen deze vloer heeft ten opzichte van andere vloeren. Om het voor u overzichtelijk te houden, kunt u hieronder alle voordelen lezen.
  • Goedkoper dan andere vloeren
  • Beschikbaar in grotere maten en daardoor geschikt voor grote ruimtes
  • Geluiddempend materiaal en zachter om op te lopen
  • Vochtbestendig, daardoor ook geschikt voor in de badkamer
  • Makkelijk te onderhouden en schoon te maken
  • Handig als u vloerverwarming heeft
  • Geschikt voor mensen met klachten aan de luchtwegen
  • Amper van echt hout te onderscheiden
Helaas kan het verschuiven van zware meubels zorgen voor krassen in de vloer. Om dit te voorkomen kunt u viltjes onder uw meubels plaatsen. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat de ondergrond altijd egaal is voordat het vinyl gelegd wordt. Anders krijgt u last van oneffenheden.

Verschillende patronen en kleuren

Vinyl is gemaakt van polyvinylchloride (pvc), en daardoor erg flexibel en goed te bedrukken. Hierdoor zijn er ontzettend veel opties. Voor een industriële uitstraling kunt u een betonnen print of een print van natuursteen gebruiken. De populaire visgraat vloer kan er ook op bedrukt worden. Kijk in het assortiment van Luxury Floors voor alle patronen en kleuren.

Wat voor ondervloer bij vinyl?

Vinyl is flexibel en zacht. Dit zorgt ervoor dat het materiaal de vorm van de ondervloer overneemt. Als uw ondervloer al glad is, kunt u beginnen met het leggen van vinyl. Wanneer u de vloer door ons laat leggen, dan egaliseren wij voor u de vloer zonder extra kosten. Heeft u een vloerverwarming? Dan is een vinyl vloer een uitstekende keuze aangezien dit materiaal sneller opwarmt dan andere vloeren. Ideaal als u in de winter vaak last heeft van koude voeten!

Vinyl laminaat zelf leggen

Het vinyl laminaat is zo ontworpen dat ze door u zelf gelegd kunnen worden. Luxury Floors neemt met u de opmetingen van de kamer door waar het om gaat. Vervolgens wordt het juiste aantal laminaat op maat geleverd. De laminaatplaten kunnen met behulp van een klikverbinding makkelijk in elkaar geklikt worden. Let er wel op dat de ondervloer echt egaal, schoon, hard en droog genoeg moet zijn voordat het vinyl erop gelegd kan worden. Daarnaast bestaat er ook een vinyl variant die verlijmd moet worden op de ondervloer. Wij adviseren om dit altijd door een professional te laten doen aangezien dit de kans op beschadigen verminderd.

Reiniging en onderhoud

Bij een vinyl vloer is het handig om alle poten van zware meubels te voorzien van meubelglijders. Geen rubberen poten of doppen, want die kunnen vlekken achterlaten. Leg bijvoorbeeld ook een deurmat bij elke ingang, die houden ongeveer 80% van het vuil tegen. Een vinyl vloer mag u nooit reinigen met producten op oliebasis, aceton, bruine zeep of schurende poeders. Dit kan de vloer ernstig beschadigen. Om een lange levensduur te kunnen garanderen is het dagelijks onderhoud prima om met een stofzuiger en/of bezem te doen. Daarnaast moet de vloer wekelijks gedweild worden met lauw water en een neutraal schoonmaakmiddel. Zo blijft de vloer in topconditie. Bovendien is er niet veel water nodig om de vloer schoon te houden.

Vinyl kopen bij Luxury Floors

Waarom moet u voor Luxury Floors kiezen? Wij bieden altijd de laagste prijsgarantie op onze vloeren. Heeft u ergens anders dezelfde vloer goedkoper gezien? Dan krijgt u de gewenste vloer voor de prijs van de concurrent met 5% korting. Daarnaast leveren wij vakkundig de vloer bij u af en leggen we het laminaat professioneel in uw ruimte. U kunt er ook nog voor kiezen om uw ondervloer te laten egaliseren, zodat het er helemaal gelikt uit komt te zien. Het aanbod in merken, kleuren en bedrukkingen is enorm, dus er zit altijd iets bij wat in uw woning past.


Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen