517 artikelen  

Verwijder alle


Wat is klik PVC?

Het zal u waarschijnlijk niets verbazen, maar een klik PVC vloer is niets meer dan een polyvinylchloride vloer die beschikt over een handig kliksysteem. Polyvinylchloride is een harde kunststof soort die erg populair is als alternatief voor materialen als hout en beton. Zeker op het gebied van vloeren is PVC al jaren de perfecte vervanger van hout. Door het gebruik van de modernste druktechnieken beschikken vrijwel de meeste PVC vloeren vandaag de dag over zicht- en voelbare houtnerven. Hierdoor is het niet meer mogelijk om de vloer te onderscheiden van een echte houten vloer. Wilt u graag een nieuwe vloer die een warme uitstraling met zich meebrengt en ook nog eens gemakkelijk te leggen is? Dan is het klik PVC de perfecte keuze voor uw woning.

De bijzondere voordelen van klik PVC

Bij Luxury Floors begrijpen wij als geen ander dat u bij het uitzoeken van een nieuwe vloer niet alleen rekening houd met de uitstraling, maar ook met de vele voordelen die het met zich meebrengt. Wanneer u een druk huishouden heeft met zowel kinderen als huisdieren dan zijn bepaalde vloeren immers minder geschikt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een houten vloer. Om de uiteindelijke keuze gemakkelijker te maken, vindt u hieronder een kort overzicht van alle voordelen die een klik PVC vloer heeft:

  • Net als alle andere PVC vloeren is deze variant nauwelijks te onderscheiden van echt hout, waardoor u ten alle tijden geniet van een warme en natuurlijke uitstraling in huis.
  • Eén van de grootste voordelen van klik PVC is dat u het gemakkelijk zelf kunt leggen, dit in tegenstelling tot plak PVC. Dankzij het handige kliksysteem waarmee de planken zijn uitgerust klikt u de vloer in een mum van tijd aan elkaar vast.
  • Klik PVC is erg duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Al onze PVC vloeren kunnen tegen een stootje en zijn zowel slijtvast, waterbestendig als krasbestendig. Hierdoor blijven onze klik PVC vloeren tientallen jaren mooi, ondanks dat u er maar weinig onderhoud aan hoeft uit te voeren.
  • De planken van deze vloer sluiten naadloos op elkaar aan wat betekent dat het 100% waterbestendig is. Dit maakt het mogelijk om de klik PVC vloer zonder zorgen te gebruiken in ruimtes als de badkamer en keuken.
  • Onze klik PVC vloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming doordat het een lage warmteweerstand heeft.

Klik PVC in de meest bijzondere patronen

De afgelopen jaren zijn de PVC vloeren in een razend snel tempo aanzienlijk in populariteit gestegen. Dit is niet geheel verrassend aangezien deze vloeren meer voordelen met zich meebrengen dan de traditionele laminaatvloeren. Doordat steeds meer mensen ervoor kiezen om een PVC vloer in huis te nemen, is het aanbod inmiddels meer dan verdubbeld. Zo heeft u tegenwoordig niet alleen de keuze uit tientallen kleuren maar ook uit verschillende patronen. Hieronder vertellen wij u graag meer over de diverse mogelijkheden bij klik PVC vloeren:

1. Visgraat klik PVC

Vloeren met een visgraatstructuur zijn inmiddels niet aan te slepen. Wat betreft klik PVC is dit niet geheel anders. In ons aanbod vindt u daarom dan ook tientallen vloeren met dit fraai visgraatpatroon. Met deze modellen creëert u in een handomdraai een prachtige exclusieve uitstraling in uw woning. Vroeger werden deze vloeren voornamelijk gelegd in dure herenhuizen, zodat men er indruk mee kon maken op de gasten. Ondanks dat deze vloer hiervoor niet meer wordt gebruikt, geeft het nog wel altijd een luxe uitstraling aan iedere woning.

2. Hongaarse Punt Klik PVC

Vrijwel in iedere moderne Nederlandse woning ligt wel een visgraat vloer. Doordat deze vloer in een zeer korte periode enorm populair en de standaard is geworden, zijn steeds meer huizenbezitters op zoek naar stijlvolle alternatieven. Tijdens hun zoektocht komen zij uiteindelijk terecht bij de Hongaarse Punt klik PVC vloeren. Deze vloeren beschikken over een klassiek patroon die op het eerste gezicht enorm veel lijkt op het visgraatpatroon. Toch zit er een belangrijk verschil tussen beiden. Een visgraat vloer wordt loodrecht op elkaar gelegd onder een hoek van 90 graden, terwijl dit bij een Hongaarse Punt vloer juist gebeurd onder een hoek van 45 graden. Hierdoor is het patroon van deze vloer breder wat aanzienlijk rustiger oogt.

3. Betonlook klik PVC

Denkt u aan een PVC vloer, dan denkt u hoogstwaarschijnlijk aan een schitterende vloer met een natuurlijke houtlook. Dit is niet zo vreemd aangezien deze vloeren al eeuwen de standaard zijn in woningen. Sinds de komst van de industriële uitstraling begint dit langzamerhand te veranderen. Niet voor niets zien we de afgelopen jaren steeds vaker het betonlook klik PVC voorbij komen. Hiermee krijgt iedere woonruimte een strakke en robuuste uitstraling die in perfecte harmonie samengaat met rauwe elementen in uw interieur.

Welke ondervloer bij klik PVC?

Wanneer u overweegt om een klik PVC vloer in uw woning te leggen, dan mag een goede ondervloer hierbij natuurlijk niet ontbreken. Zonder deze ondervloer kan het klik PVC immers niet optimaal gelegd worden. Om uw nieuwe vloer zo strak mogelijk te leggen is het allereerst noodzakelijk om de ondergrond te egaliseren. Dit kunt u doen door de ondergrond te voorzien van egaline of een egaliserende ondervloer te gebruiken. Hiermee laat u alle oneffenheden als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hierna is het mogelijk om de ondervloer te leggen zoals u gewend bent.

Toch is het belangrijk om te weten dat niet iedere ondervloer geschikt is voor PVC vloeren. Besteed hier dus extra aandacht aan bij het uitzoeken van uw nieuwe vloer. Ook is het slim om na te denken over welke eigenschappen de ondervloer moet hebben. Woont u in een appartement met benedenburen? Dan is een geluiddempende ondervloer noodzakelijk. Wilt u uw vloer combineren met vloerverwarming? Kies dan vooral voor een isolerende ondervloer.

Klik PVC leggen is kinderspel

Het leggen van een klik PVC vloer is relatief eenvoudig en hoeft u zeker niet beslist aan een specialist over te laten. Bent u een beetje handig, dan kunt u deze klus dankzij het handige kliksysteem waarmee de vloeren zijn uitgerust prima zelf uitvoeren. Let er voordat u begint wel op dat de PVC planken altijd eerst 48 uur moeten acclimatiseren. Hierna kunt u beginnen met het leggen van de ondervloer. Dit kan alleen als de ondergrond hard, vlak en droog is. Na het leggen van de ondervloer kunt u eindelijk beginnen met het leggen van uw klik PVC vloer. Dankzij het handige kliksysteem waarmee de planken zijn uitgerust is dit vrij eenvoudig.

Tip: leg eens planken uit verschillende pakken aan elkaar voor het mooiste resultaat.

Haal uw klik pvc vloer bij Luxury Floors

Bent u overtuigd van de handige klik PVC vloeren? Kom dan naar Luxury Floors in Kampen en geniet van het grootste assortiment van Nederland. In ons aanbod vindt u niet alleen de mooiste laminaatvloeren, maar ook ondervloeren en plinten. Op die manier kunt u gemakkelijke alle benodigdheden voor uw nieuwe vloer op één plek kopen. Daarnaast zijn al onze vloeren in onze showroom uitgestald, zodat u in een oogopslag kunt zien of een bepaalde vloer geschikt is voor uw woning. Twijfelt u over een bepaalde kleur? Dan krijgt u van ons handige kleurstalen mee om een definitieve keuze te maken. Hiermee wordt het kopen van een klik PVC vloer wel heel eenvoudig!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen