594 artikelen  

Verwijder alle


Wat is klik PVC?

Een klik PVC vloer is een polyvinylchloride vloer met een klikverbinding. PVC is een type kunststof dat erg populair is als alternatief voor hout of beton. Zeker op het gebied van vloeren is PVC een perfecte vervanger voor hout. De huidige PVC vloeren zijn namelijk nog maar nauwelijks te onderscheiden van echte houten vloeren.

Een klik PVC vloer is, de naam zegt het al, voorzien van een klikverbinding. Dit betekent dat de vloer niet verlijmd of geplakt hoeft te worden bij het leggen. In plaats daarvan klikt u alle planken, net als bij kliklaminaat, eenvoudig in elkaar. Daarmee is het leggen van dit type vloer een fluitje van een cent.

De voordelen van klik PVC

Klik PVC is een vloersoort die steeds meer aan populariteit wint. Het kent dan ook vele voordelen:

 • Net als alle andere PVC vloeren is het nauwelijks te onderscheiden van echt hout en kunt u er een echt natuurlijke uitstraling mee creëren.
 • Eén van de grootste voordelen van klik PVC is dat u het gemakkelijk zelf kunt leggen, dit in tegenstelling tot plak PVC. Dankzij het handige kliksysteem waarmee de planken zijn uitgerust klikt u ze zo aan elkaar vast.
 • Klik PVC is erg duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Onze PVC vloeren kunnen uitstekend tegen een stootje en zijn slijtvast. Ze blijven tientallen jaren mooi, ondanks dat u er maar weinig onderhoud aan hoeft uit te voeren.
 • Onze vloeren zijn waterbestendig, waardoor u ze ook in ruimtes als de badkamer en keuken kunt leggen.
 • Onze klik PVC vloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Soorten klik PVC bij Luxury Floors

Bij Luxury Floors koopt u klik PVC in alle soorten en maten. U vindt bij ons vloeren met verschillende kleuren, structuren en merken. Uiteraard allemaal van topkwaliteit.

Visgraat klik PVC

Vloeren met een visgraatstructuur zijn tegenwoordig helemaal in. Wat betreft klik PVC is dit niet anders. In ons aanbod vindt u tientallen vloeren met deze fraaie visgraatstructuur. Met deze modellen creëert u een prachtige exclusieve uitstraling in uw woning. Vroeger werden deze vloeren voornamelijk gelegd in dure herenhuizen, zodat men er indruk mee kon maken op de visite. En nog altijd geven visgraat klik PVC vloeren deze luxe uitstraling mee.

Klik PVC met een betonlook

PVC staat vooral bekend vanwege de zeer natuurlijke houtlook die het kan creëren, maar wij verkopen ook erg fraaie klik PVC vloeren met een betonlook. Hiermee geeft u uw woonruimte een strakke en moderne uitstraling, iets wat goed past bij veel populaire interieurstijlen van dit moment.

Klik PVC in verschillende kleuren

Bij Luxury Floors koopt u klik PVC in vele verschillende kleuren. Door ons ruime aanbod zit er altijd wel een geschikte kleur voor u tussen.

 • Bruin
 • Grijs
 • Wit
 • Zwart
 • Eiken
 • En nog veel meer!

Klik PVC van topmerken

Koopt u een PVC vloer in onze winkel, dan kunt u ervan uitgaan dat de kwaliteit dik in orde is. Niet voor niets voeren wij enkel de beste merken. Een aantal voorbeelden:

Ondervloeren voor klik PVC

Gaat u een klik PVC vloer leggen, dan is het noodzakelijk dat u eerst een goede ondervloer legt. Zonder een ondervloer kan klik PVC namelijk niet optimaal gelegd worden. Om te beginnen moet de ondergrond altijd zo egaal mogelijk zijn. Dit kunt u realiseren door het aanbrengen van gelatine. Niet iedere ondervloer is even geschikt voor PVC. Let daar dus goed op als u er één uitkiest. Ook is het slim om na te denken over welke eigenschappen de ondervloer moet hebben. Woont u in een appartement met benedenburen? Dan is een geluiddempende ondervloer noodzakelijk. Wilt u uw vloer combineren met vloerverwarming? Kies dan voor een isolerende ondervloer.

Een klik PVC vloer leggen

Het leggen van een klik PVC vloer is relatief eenvoudig en hoeft u zeker niet beslist aan een specialist over te laten. Bent u een beetje handig, dan kunt u deze klus dankzij het handige kliksysteem waarmee de vloeren zijn uitgerust prima zelf uitvoeren.

Let er voordat u begint op dat de PVC planken altijd eerst 48 uur moeten acclimatiseren. Is dit gebeurd, dan kunt u beginnen met het leggen van de ondervloer. Dit kan alleen als de ondergrond hard, vlak en droog is. Na het leggen van de ondervloer kunt u uw klik PVC gaan leggen. Dankzij het handige kliksysteem waarmee de planken zijn uitgerust is dit vrij eenvoudig. Denk eraan dat u planken uit verschillende pakken aan elkaar legt; zo krijgt u het mooiste resultaat.

Lees voor een volledige handleiding ons artikel over het leggen van een PVC vloer.

Onderhoud

Het onderhoud van een klik PVC vloer kost relatief weinig tijd. Deze vloeren zijn namelijk zeer onderhoudsarm. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer in een goede staat te houden. Natuurlijk hangt dit ook af van uw eigen leefgedrag. Door het binnenbrengen van vocht en zand te beperken en door viltjes onder uw meubelen te plaatsen kunt u de levensduur van uw klik PVC vloer bijvoorbeeld verlengen.

Klik PVC vloeren prijzen

De prijzen van klik PVC vloeren variëren bij Luxury Floors van ongeveer 18 euro tot 36 euro per vierkante meter. Dankzij onze laagste prijsgarantie is dit stukken goedkoper dan bij andere aanbieders. Klik PVC is over het algemeen iets duurder dan plak PVC. Maar daar staat uiteraard het eenvoudige legsysteem tegenover.

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen