Hoe kies je de ideale keukenvloer? Doe inspiratie op!

10 artikelen  

Verschillende type vloeren

Nog voordat we u overweldigen met vloerinspiratie van kleuren, structuren en dessins beginnen gaan we eerst vaststellen welke vloeren het beste tegen een stootje kunnen en eenvoudig zijn te reinigen, omdat dit toch twee eigenschappen zijn die een keukenvloer moet hebben. Lees verder en laat uw inspireren!

Houten keukenvloer

Hoewel een houten vloer in de keuken zeer mooi tot zijn recht kan komen is dit niet de meest praktische keukenvloer. Dit komt doordat de meeste houten vloeren gevoelig voor vocht zijn en in de keuken de kans aanwezig is dat er vocht op de vloer beland. Uiteraard zijn er ook houten vloeren met een hoge vochtbestendigheid, echter blijft het advies (om de kwaliteit van de vloer langdurig te waarborgen) om geen houten vloer in de keuken te leggen.

Mocht u nou wel heel graag de sfeer van een houten vloer willen terugzien in de keuken, doe dan eens inspiratie op bij de PVC of tegelvloeren met houtstructuur!

Keukenvloer van Tegels

De keramische tegelvloeren van Luxury Floors zijn zeer geschikt voor in de keuken. Een keramische tegelvloer is vlekbestendig en zeer eenvoudig schoon te maken (en houden), wat perfect is voor een ruimte waar intensief wordt geleefd. Bovendien neemt een tegelvloer geen vocht op en is deze zeer kras- en slijtvast. Klein extraatje, de vloeren zijn ook nog eens zeer geschikt voor vloerverwarming. Deze eigenschappen lenen zich voor een ideale keukenvloer.

De keramische tegelvloer komen in allerlei verschillende kleuren en dessins. Wilt u meer inspiratie voor uw tegelkeukenvloer? Klik hier.

Keukenvloer PVC

Als er één type vloer is die perfect is voor in de keuken, dan is dat een PVC-vloer. Een PVC-vloer is vocht- en vlekbestendig, eenvoudig te reinigen en schoon te houden, vuilafstotend, hittebestendig, waterdicht en robuust. Het is dan ook niet heel gek dat de meeste horecavloeren van PVC zijn.

Het mooie aan een PVC-vloer is dat er voor ieder wat wils is met de oneindige combinaties van kleuren, structuren en dessins. Laat u bij de keuze van uw keukenvloer inspireren door de ruim 1000 verschillende PVC-vloeren in ons assortiment!

Het meest geschikte materiaal voor een keukenvloer

Zoals u zojuist heeft gelezen is een PVC-vloer de meest praktische keuze voor een keukenvloer. Maar hoewel PVC misschien wel het perfecte materiaal is voor een keukenvloer, zijn keramische tegels ook goed geschikt. Nu kan het zijn dat in uw huis inmiddels iets minder intensief wordt geleefd en dat uw voorkeur toch uitgaat naar een echt houten vloer, ook in de keuken. Neemt u in dit geval contact op met onze specialisten, deze kunnen u adviseren over welke houten vloer in dit geval geschikt is voor uw situatie.

Inspiratie keukenvloer

Nu u weet welk type vloeren het meest geschikt zijn voor in de keuken, is het tijd om inspiratie op te doen voor het design van uw keukenvloer. Er zijn duizenden verschillende mogelijkheden qua patronen, structuren, dessins en kleuren. We begrijpen dan ook dat u soms wat keukenvloer inspiratie kunt gebruiken. Bekijk hieronder de collage keukenvloeren en laat u inspireren! Komt u er niet helemaal uit of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze specialisten!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen