• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

NIEUWS, TRENDS | 17-07-2023

Woonkamer vloer inspiratie 6 trends en ideeën

Belakos Attico Visgraat XL 83_04
Op de slaapkamer na, is de woonkamer de ruimte in je huis waar je misschien wel de meeste tijd doorbrengt. Het creëren van een gezellige sfeer en fijn interieur is hier dus heel erg belangrijk. De woonkamervloer is een ontzettend bepalende factor, en kan de uitstraling van jouw woonkamer erg beïnvloeden. Met een nieuwe vloer kun je gelijk een compleet andere sfeer in huis creëren. Maak daarom goede overwegingen bij het uitzoeken van jouw woonkamervloer. Door te kijken naar de laatste vloerentrends voor de woonkamer, kunt je goed inspiratie opdoen voor een nieuwe vloer. Hieronder lees je een aantal trends en ideeën ter vloerinspiratie voor de woonkamer!

Woonkamervloer inspiratie trend 1: Industriële uitstraling

De industriële uitstraling is niet meer weg te denken in huis, en dit zie je terug in de vloeren! Zo is een woonkamervloer met betonlook ontzettend populair. Een industriële betonlook kun je met meerdere vloertypes creëren. Zo is laminaat bijvoorbeeld verkrijgbaar in betonlook (zie hier de top 25 betonlook laminaatvloeren), maar ook is PVC in betonlook verkrijgbaar. Wil je jouw woonkamer liever voorzien van keramische tegels? Ook hiermee kun je die industriële look creëren. Wij verwachten dat deze trend blijft nog wel een tijdje aanhoudt, dus is zeker een goede optie voor uw woonkamer. Inspiratietip voor de woonkamer (als je durft): combineer een betonlook woonkamervloer met bijvoorbeeld een roest rode bank, meerkleurige sierkussens en verf één muur in een sprekende kleur! Wil je de industriële look creëren? Combineer dan jouw betonlook woonkamervloer met veel zwarte, stalen en houten elementen (zoals deuren, meubilair en accessoires).

Vloeridee woonkamer trend 2: Rustige kleuren

Is de woonkamer een ruimte waar jij tot rust komt? Rustige kleuren geven jouw huis een rustige uitstraling. Ook hierbij speelt de vloer de basis van jouw woonkamer. Mooie kleuren ter inspiratie voor jouw woonkamervloer zijn whitewash, honing en een combinatie van grijs en beige. Deze zachte en vaak lichte tinten passen goed bij alle meubels, en zijn dan ook geschikt voor veel verschillende woonkamers. Deze lichte kleuren zie je ook veel terug in een andere trend: de Scandinavische stijl vloeren. Deze Scandinavische stijl kun je met verschillende vloertypes creëren. Zowel laminaatPVC als parket lenen zich uitstekend om jouw woonkamer van deze rustige (Scandinavische) stijl te voorzien. Idee ter inspiratie: combineer jouw lichte woonkamervloer met meubels in rustige, lichte en frisse kleuren en natuurlijke accessoires. Zo beleef je echt een rustmoment als je na een drukke werkdag jouw rustige woonkamer binnenstapt. Daarnaast werkt een lichte vloer opbeurend in donkere dagen!

Vloerinspiratie woonkamer trend 3: Patronen

Patronen in de vloer is iets wat we ook steeds terugzien in veel woonkamers. Dankzij technische ontwikkelingen bij het maken van PVC- en laminaatvloeren is hierin meer mogelijk dan ooit. Met plak-PVC kun je zelfs alle patronen creëren die je maar wilt! De laatste jaren zijn het visgraatpatroon en de Hongaarse punt erg populair geworden, maar er zijn meer patronen! Denk bijvoorbeeld ook aan het klassieke en luxueuze Versailles parket of een sterpatroon! Ook kun je jouw woonkamer voorzien van een vloer waarbij geen plank hetzelfde is! Dit geeft een prachtige uitstraling in jouw woonkamer! Er zijn vele manieren waarop je jouw woonkamervloer van deze patronen kunt voorzien. Zowel met laminaat, PVCparket als keramische tegels kun je eindeloos variëren in vloerpatronen! Idee ter inspiratie voor jouw woonkamer: combineer jouw lichte visgraatvloer met rozetinten op de muur, een comfortabele stoel van rotan, een wollen vloerkleed en een crèmekleurige bank. Zo creëer je een rustig en moderne stijl in jouw woonkamerinterieur.

Woonkamer vloerinspiratie trend 4: Brede planken

Wat we ook veel zien is dat de stroken van het laminaat, PVC en de houten vloeren steeds breder worden. Door te kiezen voor brede planken, creëer je een rustige uitstraling in de woonkamer. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om laminaat te leggen met planken van wel 32 centimeter breed! Bekijk hier eens het assortiment met brede laminaatplanken! Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor langere planken. Deze laten jouw woonkamer optisch groter lijken en zijn erg populair in een landelijk interieur. De brede planken kunnen dus zeker niet ontbreken in dit lijstje inspiratievloeren voor jouw woonkamer! Tip ter inspiratie voor jouw woonkamer: een landelijke stijl kun je creëren door een vloer met brede planken, gecombineerd met robuuste meubels. Gebruik natuurlijke- en houttinten en wees niet bang om jouw interieur te voorzien van accessoires zoals kaarsen, schilderijen, kussens, vazen en (meerdere) bijzettafels en dressoirs.

Vloeridee woonkamer trend 5: PVC

PVC werd net al een aantal keer genoemd hierboven, maar er komt ook steeds meer vraag naar PVC vloeren voor de woonkamer. De zogenoemde look en feel van PVC wordt namelijk steeds beter en daarmee is een PVC vloer een goed alternatief voor een (veel duurdere) houten vloer! Daarnaast is PVC erg onderhoudsvriendelijk en geschikt voor vloerverwarming. Dat is toch wat je wilt in je woonkamer? PVC vloeren worden verder ook steeds vaker voorzien van nerven en een zichtbare houtstructuur waardoor ze nauwelijks nog van echte houten vloeren te onderscheiden zijn. Een mooie nieuwe optie in PVC-vloeren zijn de Rigid Click PVC vloeren. Deze nieuwe soort vloeren zijn als het ware een 2.0 versie van de “gewone” PVC vloeren. Deze Rigid Click vloeren zijn versterkt met een extra core. Dit maakt ze enorm sterk en duurzaam, wat het zeer geschikt maakt voor intensief gebruik, zoals de woonkamervloer. Qua kleuren kun je met deze PVC vloer alle kanten op. Eigenlijk kun je met deze vloer elke stijl creëren in jouw woonkamerinterieur. Ter inspiratie: combineer jouw lichte houtlook PVC vloer met een kaki groene muur, een lichtgrijze bank en bijzettafels van zwart staal. Dit is een moderne en populaire combinatie in vele woonkamers!

Woonkamervloer inspiratie trend 6: Vloerkleden

Vandaag de dag is geen woonkamerinterieur meer ‘af’ zonder een vloerkleed. We zien ze overal en in heel veel verschillende soorten en maten. Daarnaast is maakt een vloerkleed jouw woonkamervloer tot een comfortabele vloer en geeft het jouw woonkamer een warme, knusse uitstraling. Ook dempt een vloerkleed geluid, wat vaak erg welkom is in de woonkamer. Juist als je een grote woonkamer hebt zijn een of meerdere vloerkleden op jouw PVC of laminaatvloer een uitstekende keuze! Bij vloerkleden heb je vaak de keuze tussen hoogpolige en laagpolige kleden. Waar hoogpolige vloerkleden jouw interieur een chique uitstraling geven, zijn laagpolige tapijten eenvoudiger schoon te maken en schoon te houden. Ook zijn laagpolige tapijten geschikter voor mensen die last hebben van huisstofmijt. Naast tapijt kun je ook kiezen voor een vloerkleed gemaakt van jute. Dit is een erg populair vloerkleed in Scandinavische interieurs. Tip ter inspiratie voor jouw woonkamer: combineer jouw houten vloer met een Perzisch tapijt, een lichtgrijze bank en een donkergroene muur. Voorzie jouw woonkamer verder van accessoires in natuurlijke kleuren. Zo ontstaat er een gezellig geheel in jouw woonkamer!

Inspiratie voor jouw vloer in de woonkamer

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe woonkamervloer? Bekijk onze website of kom eens bij Luxury Floors langs! In onze grote showroom kunt je enorm veel inspiratie opdoen. Ook voorzien wij je graag van professioneel advies zodat jij straks super blij bent met jouw nieuwe woonkamervloer!