Altijd de laagste prijsgarantie!

Hongaarse punt vloeren kopen


Op zoek naar een mooie vloer met een elegant en luxe imago? Kies dan voor één van de prachtige Hongaarse punt vloeren van Luxury Floors. Een Hongaarse punt vloer lijkt erg op een visgraat vloer, maar wordt net wat anders gelegd. In onze webshop vindt u zowel laminaat, PVC als houten vloeren met een Hongaarse punt motief. Bekijk ons assortiment hieronder en profiteer van onze laagste prijsgarantie!

Wat is een Hongaarse punt?

Veel mensen zijn wel bekend met visgraat vloeren, maar wat een Hongaarse punt motief precies is, weten minder mensen. Beide soorten vloeren lijken wel wat op elkaar, maar verschillen op één belangrijk punt: het legmotief.

Hongaarse punt vs. visgraat

Om een Hongaarse punt vloer te plaatsen, leg je de planken in een hoek van 45 tot 60 graden tegen elkaar aan; bij visgraat vloeren doe je dit in een hoek van 90 graden. Bij een Hongaarse punt vloer sluiten de planken dus overal gelijk tegen elkaar aan, aangezien ze schuin afgesneden worden. Hierdoor creëer je een zogenaamde sergeantstreep. Het gevolg is een aanzienlijk strakker en rustiger ogende vloer dan bij een visgraatmotief.

De voordelen van een Hongaarse punt vloer

Een veelgehoorde vraag: waarom zou ik kiezen voor een Hongaarse punt vloer en niet de populairdere visgraat vloer?

Twijfelt u tussen beide vloertypen, lees dan eens de onderstaande voordelen van een Hongaarse punt motief:

  • Met een Hongaarse punt vloer heeft u een exclusieve vloer die er ontzettend mooi uit ziet. Het bijzondere legmotief geeft uw vloer en woonkamer een uitstraling die u maar op weinig andere plekken ziet. Omdat hij vroeger vooral in dure herenhuizen werd gelegd, creëert u met een vloer als deze een klassieke, elegante en luxe uitstraling.
  • Vrijwel alle ruimtes in uw woning zijn geschikt voor een Hongaarse punt vloer. Het mooie is namelijk dat er gevarieerd kan worden in de hoek waarin de planken worden gelegd. Voor kleine ruimtes is een hoek van 45 graden bijvoorbeeld ideaal, omdat ze hiermee optisch groter worden. Grotere ruimtes hebben vaak een wat rustiger ogende vloer nodig en hiervoor is een hoek van 60 graden dan weer erg geschikt.
  • Met de Hongaarse punt kunt u veel kanten op. Zo zijn er verschillende kleuren mogelijk en zijn er verschillende soorten vloeren die met dit motief gelegd kunnen worden, zoals laminaat, hout en PVC.
  • Bent u gesteld op uw warme voeten? Dit type vloer is goed te combineren met vloerverwarming.

Voor vrijwel alle vloersoorten geschikt

Bent u op zoek naar een bepaalde houtsoort voor uw vloer? Geen punt, een Hongaarse punt motief is voor vrijwel alle populaire vloersoorten geschikt:

Hongaarse punt vloer leggen

Zoals gezegd heeft een Hongaarse punt vloer een bijzondere legstructuur. Het is dan ook, net als bij een visgraat vloer, niet eenvoudig om er één te leggen. Het is een zeer secuur klusje dat precisie vereist. In tegenstelling tot bij bijvoorbeeld standaard laminaat is het dus een klus die u het liefst aan een professional overlaat. Zeker als het gaat om een houten of PVC vloer.

Komt u er zelf niet uit, dan heeft Luxury Floors een professionele legservice voor u beschikbaar. Onze specialisten nemen u het leggen van uw vloer graag uit handen.

Hongaarse punt en vloerverwarming

Heeft u gauw last van koude voeten? Een Hongaarse punt vloer is gelukkig prima te combineren met vloerverwarming, zolang de vloer maar een Rc waarde heeft die hoog genoeg is. Dit is de waarde die aangeeft hoe warmtebestendig een vloer is. Wilt u weten of uw gewenste vloer te combineren is met vloerverwarming? Vraag er gerust naar bij één van onze specialisten.

Onderhoud

Het benodigde onderhoud van een Hongaarse punt vloer hangt af van het type vloer dat u heeft. Zo vergt laminaat ander onderhoud dan een houten vloer. Welke vloer u ook heeft, goed onderhoud begint altijd met regelmatig stofzuigen en dweilen. Gebruik voor het dweilen niet een te agressief reinigingsmiddel, dat is meestal niet nodig. Heeft u een houten vloer, dan zult u hem ééns in de 10 à 15 jaar moeten schuren en/of lakken.

Prijzen van Hongaarse punt vloeren

De prijs van een Hongaarse punt vloer hangt af van verschillende factoren. Allereerst natuurlijk de vloersoort. Laminaat is bijvoorbeeld over het algemeen een stuk goedkoper dan een houten vloer. PVC vloeren zitten daar dan weer een beetje tussenin. Ook de afmetingen, ondervloer en de hoeveelheid knoesten hebben invloed op de prijs. Bekijk voor de meest actuele prijzen ons assortiment hierboven.

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen