44 artikelen  Wat is een Hongaarse punt?

Het komt regelmatig voor dat een Hongaarse punt wordt verward met een visgraat vloer. Dit is niet zo gek aangezien beide vloeren een opvallend patroon hebben die op het eerste gezicht enorm op elkaar lijken. Daar is dan ook direct alles mee gezegd. Ondanks dat beide vloeren een soortgelijk motief hebben, is er toch een belangrijk verschil te onderscheiden. Een Hongaarse Punt wordt namelijk op een andere manier gelegd. De planken van deze vloer worden in een hoek van 45 tot 60 graden tegen elkaar aan te leggen.

Bij een visgraat vloer gebeurd dit altijd in een hoek van 90 graden. Hierdoor loopt het patroon van de Hongaarse punt een stuk stomper. Daarnaast sluiten de planken van deze indrukwekkende vloer overal gelijk tegen elkaar aan. Dit is mogelijk doordat de planken schuin worden afgesneden. Hiermee creëert u een zogenaamde sergeantstreep, waardoor een Hongaarse Punt aanzienlijk strakker en rustiger oogt.

Voordelen van een Hongaarse punt vloer

Vandaag de dag is een visgraat vloer nog steeds onvermijdelijk populair. Hierdoor is de kans kleiner dat u voor een Hongaarse punt vloer kiest. Toch brengt deze vloer ontzettend veel voordelen met zich mee. Hieronder volgt een opsomming van alle voordelen:

  • Een exclusieve vloer die er ontzettend mooi uitziet.
  • Werd vroeger vooral gebruikt in dure herenhuizen en zorgt daardoor voor een klassieke, elegante en luxe uitstraling in huis.
  • Is te gebruiken in alle ruimtes in een woning doordat er gevarieerd kan worden in de hoek waarin de planken worden gelegd. Een hoek van 45 graden is perfect voor kleine ruimtes en de hoek van 60 graden voor grotere ruimtes.
  • Gemakkelijk te combineren met diverse interieurs. Hierbij kunt u denken aan landelijk, industrieel of juist minimalistisch.
  • Verkrijgbaar in tientallen kleuren en verschillende materialen, zoals: laminaat, hout en PVC.
  • Uitermate geschikt voor gebruik met een vloerverwarming

Hongaarse punt leggen

Overweegt u om een Hongaarse Punt vloer in huis te nemen? Dan begrijpen wij bij Luxury Floors als geen ander dat je het liefst deze vloer zelfstandig wilt gaan leggen. Dit bespaart namelijk niet alleen tijd, maar ook nog eens aanzienlijk in de portemonnee. Toch is deze vloer samen met de visgraat vloer minder geschikt om zelfstandig te leggen. Iedere plank moet loodrecht op elkaar gelegd worden, waardoor het leggen van een Hongaarse Punt vloer een zeer secuur klusje is dat veel precisie vereist.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld standaard laminaat is dit een klus die u het liefst aan een professional overlaat. Zeker als het gaat om een houten vloer of PVC vloer. Heeft u het leggen zelf geprobeerd, maar komt u er zelf niet helemaal uit? Dan heeft Luxury Floors een professionele legservice voor u beschikbaar. Onze specialisten nemen u het leggen van een Hongaarse punt vloer dan uit handen.

Onderhoud van een Hongaarse punt vloer

Over het algemeen heeft een Hongaarse punt vloer nauwelijks onderhoud nodig. Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van de soort vloer die u kiest. Zo heeft bijvoorbeeld een laminaatvloer minder onderhoud nodig dan een houten vloer. Het maakt niet uit welke vloer u heeft, want een goede onderhoudsbeurt begint eigenlijk al met het verwijderen van al het stof en vuil. Dit doet u eenvoudig met behulp van een stofzuiger en dweil. Gebruik voor het dweilen alleen geen agressieve reinigingsmiddelen. Dit kan uw vloer namelijk beschadigen wat ontzettend zonde is. Wanneer u ervoor kiest om een houten Hongaarse punt vloer te nemen, dan moet u de vloer eens in de 10 a 15 jaar schuren en lakken. Hiermee kunt u doffe plekken en eventuele beschadigingen laten verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Combineren met vloerverwarming

Heeft u gauw last van koude voeten? Een Hongaarse punt vloer is gelukkig prima te combineren met vloerverwarming, zolang de vloer maar een Rc waarde heeft die hoog genoeg is. Dit is de waarde die aangeeft hoe warmtebestendig een vloer is. Wilt u weten of uw gewenste vloer te combineren is met vloerverwarming? Vraag er gerust naar bij één van onze specialisten.

Hongaarse punt vloer kopen bij Luxury Floors

Wilt u een Hongaarse punt vloer kopen? Kom dan naar Luxury Floors in het mooie Kampen. Wij hebben niet alleen het grootste assortiment aan vloeren in Nederland, maar beschikken ook over deskundig personeel. Zij komen altijd graag bij u langs om uw nieuwe vloer met ondervloer te leggen. Doordat de vloer professioneel wordt gelegd, geniet u ook van twee jaar leggarantie en van de laagste legprijzen. Legt u toch liever zelf uw eigen vloer en ondervloer? Dan krijgt u altijd tips mee zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw nieuwe vloer. Luxury Floors maakt het kopen van een Hongaarse punt vloer hierdoor een stuk gemakkelijker!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen