242 artikelen  

Verwijder alle


Wat is eikenhout?

Eikenhout is een natuurproduct dat wordt verkregen door het kappen van eikenbomen. Deze bomen herkent u niet alleen aan de eikenprocessierupsen, maar ook aan de sterke bruine stam en het brede formaat. Een eikenboom staat er immers om bekend dat het in de omvang enorm kan groeien met aan elke tak sierlijke groene bladeren. De voornaamste reden om voor eiken vloeren te kiezen, is dat in de natuur geen enkele boom gelijk is. Hierdoor zal iedere plank een ander nerfstructuur hebben. Echte houten vloeren zijn dus een aanrader voor iedereen die iets unieks in huis wilt.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Kiest u ervoor om een eiken vloer in uw woning te leggen, dan haalt u gemakkelijk een natuurlijke en rustgevende sfeer in huis. Dit vormt namelijk een uitstekende basis voor verschillende interieurstijlen. Om het nog mooier te maken, vindt u bij Luxury Floors topmerken die zelfs diverse afwerkingen aanbieden. Op deze manier kunt u zelf uw perfecte eiken PVC vloer samenstellen die niemand anders heeft. Zo heeft u onder andere de keuze uit een mat, glans of een geborstelde afwerking. Welke afwerking u kiest is geheel afhankelijk van uw persoonlijke smaak en uw interieurstijl. Bij een industrieel interieur past bijvoorbeeld een geborstelde afwerking beter. Door de verschillende afwerkingen kunt u eindeloos blijven combineren met een eiken PVC vloer!

Voordelen van een eiken PVC vloer

Steeds minder mensen kiezen voor een echte houten vloer, omdat het erg kwetsbaar is en veel onderhoud nodig heeft. Hierdoor is de vloer minder geschikt voor huishoudens met kinderen of huisdieren. Om toch de schoonheid van hout in huis te halen, zijn de eiken PVC vloeren ontwikkelt. Deze kunststof vloeren zijn voorzien van zicht- en voelbare houtnerven om nog realistischer te ogen. Door het gebruik van kunststof is de PVC vloer niet alleen ontzettend sterk, maar is het ook 100% waterbestendig. Dit maakt het mogelijk om de stijlvolle eiken PVC vloeren in vochtige ruimtes te leggen. Hierbij kunt u denken aan het toilet, de keuken of de badkamer. Bovendien is de vloer volledig onderhoudsvriendelijk. Het reinigen van eiken vloeren doet u daarom het snelst met een stofzuiger en dweil.

Verschillende manieren om te leggen

Tegenwoordig zijn er twee verschillende soorten PVC vloeren verkrijgbaar bij Luxury Floors. Zo heeft u de keuze tussen een klik of plak vloer. Ditzelfde geldt ook voor de eiken PVC vloeren. Wanneer u kiest voor de klik PVC, dan is het mogelijk om de vloer zelfstandig te leggen. Dit doet u eenvoudig met behulp van het kliksysteem. Hiermee klikt u elke plank gemakkelijk op een zwevende manier aan elkaar. Bij een plak PVC vloer is dit niet het geval. Om deze vloer te kunnen leggen, is het allereerst noodzakelijk om de ondergrond te egaliseren. Dit voorkomt dat eventuele scheuren of hobbels uw nieuwe eiken PVC vloer beschadigd. Hierna is het mogelijk om de vloer te leggen. Dit gebeurt door de vloer op de ondergrond te verlijmen. Het leggen van plak PVC is een ingewikkeld proces, waardoor het te adviseren is om dit vooral door een professional te laten doen. Zo weet u zeker dat uw nieuwe vloer altijd goed gelegd is!

Eiken PVC vloer kopen bij Luxury Floors

Overweegt u om een eiken PVC vloer te kopen bij Luxury Floors? Dan geniet u van ontzettend veel voordelen. Zo profiteert u altijd van de laagste prijsgarantie, waardoor u dezelfde vloer nergens anders goedkoper vindt. Mocht dit toch voorkomen, dan krijgt u de PVC vloer voor dezelfde prijs plus 10% extra korting mee. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op de kosten van een nieuwe vloer. Heeft u geen ervaring met het leggen van een PVC vloer? Dan kunt u ten alle tijden gebruik maken van onze legservice. Met zoveel voordelen gaat u natuurlijk een eiken PVC vloer kopen bij Luxury Floors!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen