• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

NIEUWS, TRENDS | 31-12-2019

De vloerentrends van 2020

Vloertrends 2020

Vloertrends 2020: De mooiste vloeren van het nieuwe jaar!

Het nieuwe jaar is begonnen, we leven in 2020! Bij Luxury Floors mogen we een hele hoop mensen aan een nieuwe vloer helpen waardoor we een goed idee krijgen van de nieuwste trends en meest gewilde vloeren voor het aankomende jaar. De hoogste tijd voor een nieuwe blog over de vloertrends van 2020!

Trend #1 | Rigid Click PVC Vloeren

De eerste vloertrends van 2020 zijn Rigid Click PVC vloeren, een nieuwe soort PVC vloeren geïntroduceerd in 2019. De Rigid PVC vloeren zijn een 2.0 versie van gewone PVC vloeren. De vloeren zijn versterkt met een extra sterke ‘core’ wat de Rigid vloeren bijzonder sterk en duurzaam maakt. Producten met een lange levensduur en duurzaamheid in zijn algemeen wordt steeds belangrijker, helemaal nu we leven in het jaar 2020. Rigid PVC vloeren passen daarom perfect bij mensen die naast een supersterke en mooie PVC vloer ook graag milieubewuster willen wonen. Onze Mflor Solcora vloer is bijvoorbeeld gemaakt met lage emissie uitstoot.

Trend #2 | Visgraatvloeren

 Daar is ie’ weer: de visgraatvloer. Niet van niet van zijn troon af te slaan en net als vorig jaar heeft deze eeuwige vloerentrend ook een plekje veroverd in het lijstje vloertrends 2020. De visgraatvloer is en blijft mateloos populair. Er is ontzettend veel vraag naar visgraatvloeren en het aanbod wordt dan ook steeds groter. Naast de klassieke visgraatvloeren zien we tegenwoordig ook veel nieuwe varianten opduiken, bijvoorbeeld de visgraatvloer XL met extra brede planken van Headlam. Visgraatvloeren hebben een bepaalde charme en uitstraling die je tot nu toe niet kunt vergelijken met andere soorten vloeren en krijgt daarom een verdiende plek in het lijstje vloerentrends 2020.

Trend #3 | Betonlook vloeren & industriële stijl vloeren

Moderne, industriële stijl vloeren of betonlook vloeren met een ‘urban’ stijl kropen in de loop van 2019 langzaam naar de top en blijven dit doen in 2020. We merken dat we bij Luxury Floors steeds vaker vraag krijgen naar deze stijl vloeren en zien daarnaast ook steeds meer aanbod vanuit grote vloerenmerken zoals bijvoorbeeld Gerflor en Quick-Step. Betonlook of industriële stijl vloeren spelen in op de modern, strakke look van betonnen vloeren maar met alle voordelen van PVC/laminaat. Naast de ‘gewone’ betonlookvloeren zijn er nu ook wat meer bijzondere en unieke vloeren op de markt gekomen, bijvoorbeeld met een roestige, verweerde look (Gerflor Creations Rust) of marmerlook. Deze vloeren staan fantastisch in moderne, loft-achtige gebouwen of als unieke blikvanger in een grote hal, bijvoorbeeld in een lobby van een hotel. Bij Luxury Floors vermoeden we dat we dat industriële- en betonlook vloeren één van de grootste vloerentrends van 2020 zal worden en dat er in de loop van het jaar nog veel meer variaties op de kop op zullen duiken!

Trend #4 | Scandinavische stijl vloeren

Veel bergen, prachtige omgeving en vooral rust & reinheid; dat is voor veel mensen wat de Scandinavische landen uitstralen. En met ons drukke, gehaaste leventje in Nederland willen we dat gevoel natuurlijk maar al te graag in huis halen. We krijgen zowel bij ons in de showroom als online steeds vaker de vraag naar lichte laminaat en PVC vloeren en we begrijpen wel waarom deze vloertrend na zijn opmars in 2019 in 2020 ook vaak terug zal komen. De combinatie van een lichte, frisse vloer met lichte meubelen en veel natuurlijke details schreeuwt ‘relax’ na een lange dag werken en zorgt voor die ‘effortless’ Scandinavische look. Daarnaast kan een mooie lichte vloer met een licht interieur opbeurend werken tijdens de donkere dagen in de winter. Wat ons betreft win-win!