Inspiratie Toiletvloer


Wat is de perfecte vloer voor in het toilet? Doe inspiratie op!

Wat is de perfecte vloer voor in het toilet? Dit is een vraag die wij vaak krijgen. Het toilet is een ruimte waar het meeste van uw bezoek wel eens komt dus het is leuk als uw toilet er mooi uitziet. U wilt uiteraard dat de vloer van uw toilet enigszins aansluit op de rest van de woning, maar kunt u wel zomaar elke vloer in de toilet leggen? In dit artikel beantwoorden we deze vraag en bieden we u sfeerimpressies waarmee u inspiratie opdoet voor de toiletvloer. Lees snel verder en laat u inspireren!

Verschillende type vloeren

Voordat u overspoeld wordt met allemaal afbeelding met sfeerimpressies en toiletvloer inspiratie gaan we eerst nog iets praktisch behandelen, namelijk de verschillende type vloeren en de voor- en nadelen van deze materialen. Een goede toiletvloer is vlekbestendig en is makkelijk schoon te maken. Lees verder en ontdek meer over de verschillende vloeren!

Houten toiletvloer

U raadt het al, een houten toiletvloer is niet de meest praktische optie. Omdat deze vloeren relatief slecht zijn opgewassen tegen (vocht)vlekken en relatief veel schoonmaakwerk en onderhoud releveren is dit qua praktische redenen misschien niet de beste keuze, maar dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is!

Wanneer u graag een houten vloer wilt in het toilet dan dient u deze meerdere keren te voorzien van een goede laklaag. Deze laklaag beschermt het hout en zorgt voor een gladde laag op het hout, waardoor de toiletvloer makkelijker is schoon te maken.

Gaat u toch liever voor laminaat? Doe toiletvloer inspiratie op!

Toiletvloer van PVC

Een PVC-vloer in het toilet is een prima keuze. PVC-vloeren zijn vlek- en vochtbestendig, slijtvast en zijn eenvoudig te reinigen. PVC-vloeren zijn er in allerlei kleuren, structuren en verschillende dessins. Bekijk de onderstaande afbeeldingen om inspiratie op te doen voor uw toiletvloer!

P.S. PVC-vloeren zijn super geschikt voor de combinatie met vloerverwarming (voor als je niet met koude voeten op het toilet wilt zitten).

Toiletvloer van Tegels

Een PVC-vloer mag dan zeer geschikt zijn als toiletvloer, maar een tegelvloer is dat ook! Een tegelvloer neemt geen vocht op en is eenvoudig te reinigen. Bovendien zijn ook de meeste tegelvloeren zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming!

Dus wat is de beste toiletvloer? Doe inspiratie op!

De beste toiletvloer is die die u het liefste heeft! We laten u graag inspiratie opdoen over de verschillende vloeren die u in uw toilet kun laten leggen, maar uiteindelijk gaat het erom dat u ervan kunt genieten. Nu is het natuurlijk zo dat de ene vloer praktischer is voor deze ruimte dan de ander. Maar als u zich goed laat adviseren door onze specialisten, moet dit altijd goed komen.

De mogelijkheden van een PVC-toiletvloer

Het grote voordeel van PVC is dat dit in alle soorten en maten beschikbaar is. Wanneer u echt heel graag een houten look wilt in de toiletruimte, maar toch ook het praktische aspect wilt meenemen is er een middenweg. Luxury Floors heeft namelijk meer dan 700 PVC-vloeren met een houtstructuur! Klik hier om ze te bekijken en inspiratie op te doen voor uw toiletvloer!

Inspiratie toiletvloer

U heeft inmiddels een aardig beeld van welke vloeren allemaal geschikt zijn om te plaatsen in uw toiletruimte. Dan kunt u nu echt inspiratie voor een toiletvloer opdoen. De keuze is enorm met duizenden mogelijkheden qua patronen, kleuren, structuren en dessins. Om deze reden geven we u graag wat extra toiletvloerinspiratie met de onderstaande collage vloeren. Komt u er niet helemaal uit of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze specialisten!


Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen