​Doe inspiratie op voor uw nieuwe woonkamervloer!

10 artikelen  

Woonkamervloer inspiratie trend 1: Industriële uitstraling

De industriële uitstraling is niet meer weg te denken in huis. Langzaamaan ziet u dit ook steeds meer terug in vloeren. Denk hierbij aan ook aan betonlook vloeren. Er zijn steeds meer merken die deze stijl vloeren aanbieden zoals Quickstep. Daarnaast is deze stijl ook erg geschikt voor PVC en laminaat. Bij PVC-vloeren heb je enorm veel opties in industriële stijlen. Deze trend blijft nog wel een tijdje, dus is zeker een goede optie voor uw woonkamer.

Vloerinspiratie woonkamer trend 2: Rustige kleuren

Rustige kleuren geven uw huis ook een rustige uitstraling. Deze vloeren vormen de basis van uw woonkamer. Mooie kleuren ter inspiratie voor uw woonkamer vloer zijn whitewash, honing en een combinatie van grijs en beige. Deze zachte en vaak lichte tinten passen goed bij alle meubels, en zijn dan ook geschikt voor veel verschillende woonkamers. Deze lichte kleuren zie je ook veel terug in een andere trend: de Scandinavische stijl vloeren.

Deze vloeren zijn ook een echte inspiratie voor uw woonkamer. In deze trend worden vooral hele rustige, lichte en frisse kleuren gebruikt. Dit wordt gecombineerd met lichte meubelen en veel natuurlijke details. Dit geeft uw een echt rustmoment als u thuiskomt. Daarnaast werkt een lichte vloer opbeurend in donkere dagen!

Vloerinspiratie woonkamer trend 3: Patronen

Patronen op de vloer is iets wat u ook steeds meer terugziet. Dankzij technische ontwikkelingen bij het maken van PVC- en laminaatvloeren is hierin meer mogelijk dan ooit. Er komen steeds meer verschillende patronen bij. Wat dacht u bijvoorbeeld van vloeren waarin geen twee planken hetzelfde zijn. Dit geeft een prachtige uitstraling voor uw woonkamer!

Woonkamer Vloerinspiratie trend 4: Brede planken

De planken voor uw vloeren worden steeds breder. Dit zie je bij zowel PVC als laminaat. Door te kiezen voor brede planken, creeert u meer rust in de woonkamer. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor langere planken. Deze laten uw woonkamer optisch groter lijken. De brede planken kunnen dus zeker niet ontbreken in dit lijstje inspiratie vloeren voor uw woonkamer!

Vloerinspiratie woonkamer trend 5: PVC

PVC werd net al een aantal keer genoemd hierboven, maar er komt ook steeds meer vraag naar PVC vloeren. Doordat de producenten de vloeren een steeds realistischer uiterlijk kunnen geven, wordt het een goede vervanging van houten vloeren. Een mooie nieuwe optie in PVC-vloeren zijn de Rigid Click PVC vloeren. Deze nieuwe soort vloeren zijn als het ware een 2.0 versie van de gewone PVC vloeren. Deze vloeren zijn versterkt met een extra core. Dit maakt ze enorm sterk en duurzaam. Duurzame vloeren zijn ook een grote trend in deze tijd. We vinden het steeds belangrijker dat een vloer lang mee gaat en duurzaam is.

Woonkamervloer inspiratie trend 6: Visgraatvloeren

De visgraatvloer is tegenwoordig niet meer weg te denken in de lijstjes met vloerinspiratie voor de woonkamer. Deze vloeren zijn intens populair en dat is niet zonder reden. De visgraatvloeren geven uw woonkamer een klassieke en luxe uitstraling. Ook komen er steeds meer varianten beschikbaar. Zo wordt er bij visgraatvloeren ook ingehaakt op de brede planken. Hierdoor zijn de visgraatvloer XL ontstaan. Deze extra brede planken creëren meer rust in het toch iets drukke patroon van de visgraat vloer.

Inspiratie voor uw vloer in de woonkamer

Wilt u nog meer inspiratie opdoen voor uw nieuwe woonkamervloer? Kom dan eens bij Luxury Floors langs! In onze grote showroom kunt u enorm veel inspiratie opdoen. Ook kunt u natuurlijk op onze website even rond kijken.

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen