17 artikelen  

Verwijder alle


Het herkennen van visgraat laminaat

Vandaag de dag is het visgraat laminaat niet aan te slepen. Dit komt vooral door het feit dat deze vloer in vrijwel ieder woonprogramma, magazine en op sociale media voorbijkomt. Hierdoor heeft de visgraat vloer in een mum van tijd de harten van vele woningbezitters weten te veroveren. Niet zo vreemd dus dat deze vloer in steeds meer woningen te vinden is. Ondanks de enorme populariteit zijn er maar weinigen mensen die weten wat nou zo typerend is aan deze vloer. Vanzelfsprekend is dit het prachtig visgraatpatroon. Maar hoe komt dit patroon tot stand?

De welbekende visgraat vloeren ontstaan door iedere plank stuk voor stuk loodrecht op elkaar te leggen in een hoek van 90 graden. Door deze hoek aan te houden tijdens het leggen ontstaat er een smal patroon in uw woning. Vanaf een afstand doet dit patroon direct denken aan de visgraat van een vis. Het zal u hoogstwaarschijnlijk niet verbazen dat de vloer hierdoor een visgraat vloer wordt genoemd. Een laminaatvloer met visgraatpatroon herkent u dus aan het smalle patroon.

Een laminaatvloer met visgraatpatroon in verschillende kleuren

Bij Luxury Floors begrijpen wij als geen ander dat u enigszins huiverig bent voor een laminaatvloer met visgraatpatroon. Deze vloeren gaan de afgelopen jaren als warme broodjes over de toonbank, waardoor de kans bestaat dat u uiteindelijk dezelfde vloer koopt als uw buren. Niet iets waar u op zit te wachten. Om dit te voorkomen vindt u in ons assortiment een groot aanbod aan visgraat laminaat in talloze kleuren. Hierbij kunt u denken aan natuurlijke houttinten als moderne kleuren. Gaat u voor een robuust zwart exemplaar, of toch liever voor een stijlvolle witte variant?

Ontdek de voordelen van visgraat laminaat

Vandaag de dag kunnen we niet meer om het visgraat laminaat heen. In vrijwel ieder Nederlands huis ligt inmiddels deze vloer te stralen. Door de enorme populariteit van de visgraat vloer zijn steeds meer mensen op zoek naar nieuwe alternatieven. Volkomen te begrijpen aangezien niemand dezelfde vloer als de rest van Nederland wil hebben.

Om toch onderscheidend te blijven kunt u het visgraat laminaat nemen. Hiermee geniet u van alle voordelen die een laminaatvloer met zich meebrengt, terwijl u tegelijkertijd het welbekende visgraatpatroon krijgt. Hieronder zetten wij graag alle voordelen van deze vloer voor u op een rijtje:

 • Laminaat is zeer goed betaalbaar. Het is gemiddeld gezien fors goedkoper als bijvoorbeeld een PVC vloer of een houten vloer.
 • Laminaatvloeren zien er simpelweg zeer mooi uit. Tegenwoordig zijn de meeste vloeren niet meer van echt hout te onderscheiden dankzij de natuurgetrouwe eigenschappen van het materiaal.
 • Het visgraat laminaat is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Bij ons heeft u de keuze uit talloze structuren, kleuren en afmetingen.
 • Laminaat is geschikt voor vrijwel iedere ruimte, zelfs in de badkamer. Bekijk maar eens ons waterbestendige laminaat.
 • De meeste laminaatvloeren zijn dankzij het handige kliksysteem zeer eenvoudig zelf te leggen. Gaat u verhuizen? Dan kunt u de vloer eenvoudig uit elkaar halen om mee te nemen naar een volgend huis.
 • Visgraat laminaat vereist maar weinig onderhoud. Met een stofzuiger en een dweil heeft u het onderhoud zo gedaan.
 • Ten slotte is het ook prima te combineren met vloerverwarming.

Visgraat laminaat leggen vereist precisie

Wilt u binnenkort een visgraat laminaatvloer halen om het vervolgens zelfstandig te leggen? Dan is het ontzettend belangrijk om te weten dat het leggen van deze vloer net wat minder makkelijk gaat dan bij de standaard laminaatvloeren. Dit komt vooral doordat iedere plank loodrecht op elkaar gelegd moet worden in een hoek van 90 graden. Hiermee creëert u het welbekende smalle visgraatpatroon. Weleens waar geniet u bij visgraat laminaat van een handig kliksysteem, maar dat neemt niet het feit weg dat het leggen een precies klusje is.

Mocht u er niet helemaal uitkomen met het leggen van uw visgraat laminaat, dan hebben wij een professionele legservice. Hierbij komt één van onze specialisten bij u langs om het werk uit handen te nemen. Zij leggen vrijwel dagelijks een visgraat vloer, waardoor u in een mum van tijd een schitterende nieuwe vloer in huis hebt liggen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden in onze showroom.

Stralend houden van uw visgraat laminaatvloer

Visgraat laminaat is net zoals normaal laminaat niet moeilijk om schoon te maken of te onderhouden. Het is wel belangrijk om te weten hoe u visgraat laminaat schoonmaakt. Wanneer u dit namelijk op een verkeerde manier doet, kan dit gevolgen hebben op de kwaliteit en de levensduur van het laminaat.

Hoe maak je visgraat laminaat schoon? We hebben hieronder een aantal tips voor u op een rij gezet:

 1. Vuil hecht zich niet aan laminaat, hierdoor is stofzuigen een gemakkelijke en effectieve manier om het visgraat laminaat te onderhouden en schoon te houden
 2. Gebruik bij het reinigen van het laminaat water, maar niet te veel. Maak een sopje van water en schoonmaakazijn en dweil de vloer schoon.
 3. Probeer te voorkomen dat er veel zandkorrels op uw laminaat liggen. Zandkorrels kunnen namelijk krassen veroorzaken.
 4. Maak gebruik van viltjes onder uw meubels.

Kom langs bij Luxury Floors in Kampen voor uw visgraat laminaat

Wanneer u overweegt om visgraat laminaat te kopen, dan bent u van harte welkom in de Luxury Floors showroom in Kampen. Hier hebben wij al onze laminaatvloeren met een visgraatpatroon op een overzichtelijke manier uitgestald, zodat u in een oogopslag kunt zien of een bepaalde vloer geschikt is. Daarnaast vindt u in onze showroom het grootste assortiment aan vloeren van Nederland. Zo vindt u bij ons onder andere laminaat, keramische tegels en ondervloeren. Bij ons bent u natuurlijk ook aan het juiste adres voor de stijlvolste plinten en handige accessoires. Kom snel langs en wie weet maakt u binnenkort van uw woning een waar paleisje!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen