Altijd de laagste prijsgarantie!

Welke ondervloer moet ik kiezen voor mijn laminaat


Welke ondervloer moet ik kiezen voor mijn laminaat?

Heb je eenmaal besloten welke soort laminaat je wilt (laten) leggen in je woning? Dan moet je ook beslissen welke ondervloer je wilt hebben. Zonder ondervloer kun je immers geen laminaat leggen. Maar hoe weet je nu welke soort geschikt is voor jouw situatie? Veel mensen denken dat dit te maken heeft met het soort laminaat dat je gaat leggen, maar dat is een misverstand. Belangrijker is welke ondergrond de desbetreffende ruimte heeft.

Betonnen ondergrond

Ga je laminaat leggen op een ondergrond van beton? Kies dan voor een ondervloer die vochtwerend is. Dit is met name van belang voor nieuwbouwwoningen of ruimtes op de begane grond.

Houten ondergrond

Ga je laminaat leggen op een vaste houten vloer, dan is het aan te raden om ondervloerplaten te gebruiken. Deze werken namelijk sterk egaliserend en geluiddempend en zijn goed bestand tegen de druk van de topvloer.

Ondervloer voor je appartement

Woon je in een flat of appartement? Dan moet je ervoor zorgen dat je vloer voldoende geluiddempend is. Hier zijn wettelijke eisen voor. Zo moet je een TNO gecertificeerde ondervloer hebben die een geluidsreductie biedt van tenminste 10 decibel. Ook voor je eigen woongenot is dit aan te raden: niemand zit te wachten op een verstoorde relatie met de onderburen.

Laminaat en vloerverwarming

Heb je een vloer met vloerverwarming, dan is het weer een ander verhaal. Niet iedere ondervloer is namelijk hiervoor geschikt. Sommige ondervloeren isoleren de vloerverwarming waardoor het effect ervan verloren gaat. Anderen zijn juist niet goed bestand tegen de warmte die de vloerverwarming afgeeft. Kies daarom voor een ondervloer die speciaal gemaakt is om samen met vloerverwarming gebruikt te worden.

Controleer op oneffenheden

Voordat je begint is het ook nog belangrijk om de ondergrond te controleren op oneffenheden. Zijn die groter dan drie millimeter per lopende meter, dan moet je ze afslepen of plamuren. Soms krijg je niet alle oneffenheden weg. Kies in dat geval voor een egaliserende ondervloer.

Professioneel advies van Luxury Floors

Het kiezen van een ondervloer voor je laminaat hangt dus in veel gevallen af van je ondergrond en je woonsituatie. Ben je er niet zeker van welke ondervloer het meest geschikt is voor jou? Wij geven je graag professioneel advies.

“Enorm Tevreden”

Door Walid Jabithana op 12 april 2017

Op 20 maart is onze 1e en 2e verdieping gelegd en ik ben ernorm tevreden hoe alles is verlopen! Heel goed geholpen door verkoper Yuri en de vloer erg netjes gelegd in 1 dag! Ook konden we 2 volle pakken zonder probleem terug brengen! Een aanrader voor iedereen! Kwaliteit en zeker de goedkoopste!!

“Top vloerenleggers”

Door Klein op woensdag 1 mrt 2017

Op de bovenverdieping (50 m2) hebben wij een PVC vloer door Luxury Floors laten leggen incl. MDF plinten. Groot assortiment, goede kwaliteit maar belangrijker is dat bij Luxury Floors de klanttevredenheid voorop staat. Prima service, Luxury Floors komt afspraken na en ze beschikken over top vloerenleggers. Ze gaan niet weg voordat de klus af is.

“Goede Service zonder poespas”

Willeke Speelziek op maandag 17 april 2017

Tijdens tweede paasdag een mooie vloer uitgezocht. Deze mensen zijn alle hulpvaardig en makkelijk. Wil je een plank meenemen om de goede vloer uit te kiezen? Geen probleem, dat is kosteloos. Getuigd van goede service zonder poespas. Geen geslijm met taartjes en bossen bloemen. Gewoon een mooie vloer voor weinig.

Aanrader!

“ontzettend goed en vlot”

Door Jelmer Brouwer op zaterdag 15 april 2017

Wij zijn ontzettend goed en vlot geholpen bij Luxury Floors! Veel keuze uit kwalitatief goede vloeren voor een scherpe prijs. We zijn erg blij met onze aankoop en raden een ieder aan om deze winkel te bezoeken.


“erg blij met onze keuze”

Door Jaap Sonnemans op zondag 9 april 2017

Na veel bedrijven bezocht te hebben kwamen we bij luxury floors. We zijn erg blij met onze keuze en zijn top geholpen. Komen hier zeker terug als we een nieuwe vloer nodig hebben!

Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 71 beoordelingen