Altijd de laagste prijsgarantie!

Wat voor plinten kies ik voor mijn laminaat


Wat voor plinten kies ik voor mijn laminaat?

Ben je klaar met het leggen van je laminaat? Gefeliciteerd, maar dan ben je er nog niet. Om de vloer mooi af te werken heb je ook nog plinten nodig. Net als bij laminaat zijn er bij plinten allerlei mogelijkheden. Maar hoe weet je nou wat voor plinten je voor je laminaat moet kiezen? Wij leggen het je graag uit.

Plakplinten

Ten eerste kun je kiezen voor simpele plakplinten. Deze zijn eigenlijk onderdeel van de vloer, het lijkt dus ook het mooist als je ze in dezelfde kleur koopt als je laminaat. Plakplinten zijn ideaal als je weinig werk wilt hebben van je plinten. Zoals de naam al suggereert zijn ze voorzien van een plakrand die ervoor zorgt dat je ze eenvoudig op de vloer kunt plakken. Op die manier werk je de randen tussen het laminaat en de vloer netjes weg.

Muurplinten

Een andere populaire soort plint is de muurplint, ook wel bekend als de MDF-plint. Dit is een rechtopstaande plint die doorgaans zo’n 10 centimeter hoog is. Zeker bij ruimtes met hoge plafonds staan muurplinten erg mooi. In tegenstelling tot plakplinten hebben muurplinten vaak dezelfde kleur als de muur, al hoeft dat niet per se. Het voordeel van deze soort plint is dat je er ook kabels achterlangs kunt trekken. Wil je graag dat je kamer er opgeruimd uitziet, dan zijn muurplinten dus een aanrader.

Het is ook mogelijk om plakplinten en muurplinten te combineren. Zeker vroeger werd dit vaak gedaan. Tegenwoordig zie je echter steeds vaker dat plakplinten muurplinten hebben vervangen.

Heb je eenmaal een keuze voor plinten gemaakt, dan moet je nog bedenken hoeveel meter je nodig hebt. Dat is simpel uit te rekenen. Je meet de omtrekken van alle kamers waarin je laminaat gaat leggen en telt er 10% bij op voor eventueel knipverlies. Zo moet je voldoende hebben.

Zelf plinten leggen

Wil je de plinten voor je laminaat zelf leggen? Dat is prima te doen, zeker bij plakplinten, al is het niet het leukste klusje. Zorg er in elk geval voor dat je over een plintschaar beschikt; dat maakt de klus al een stuk makkelijker. Met een plintschaar kun je eenvoudig de plinten in de hoek knippen die nodig is. Gebruik eventueel kleine spijkers om te voorkomen dat de plakplinten in de toekomst loslaten. Succes!

“Enorm Tevreden”

Door Walid Jabithana op 12 april 2017

Op 20 maart is onze 1e en 2e verdieping gelegd en ik ben ernorm tevreden hoe alles is verlopen! Heel goed geholpen door verkoper Yuri en de vloer erg netjes gelegd in 1 dag! Ook konden we 2 volle pakken zonder probleem terug brengen! Een aanrader voor iedereen! Kwaliteit en zeker de goedkoopste!!

“Top vloerenleggers”

Door Klein op woensdag 1 mrt 2017

Op de bovenverdieping (50 m2) hebben wij een PVC vloer door Luxury Floors laten leggen incl. MDF plinten. Groot assortiment, goede kwaliteit maar belangrijker is dat bij Luxury Floors de klanttevredenheid voorop staat. Prima service, Luxury Floors komt afspraken na en ze beschikken over top vloerenleggers. Ze gaan niet weg voordat de klus af is.

“Goede Service zonder poespas”

Willeke Speelziek op maandag 17 april 2017

Tijdens tweede paasdag een mooie vloer uitgezocht. Deze mensen zijn alle hulpvaardig en makkelijk. Wil je een plank meenemen om de goede vloer uit te kiezen? Geen probleem, dat is kosteloos. Getuigd van goede service zonder poespas. Geen geslijm met taartjes en bossen bloemen. Gewoon een mooie vloer voor weinig.

Aanrader!

“ontzettend goed en vlot”

Door Jelmer Brouwer op zaterdag 15 april 2017

Wij zijn ontzettend goed en vlot geholpen bij Luxury Floors! Veel keuze uit kwalitatief goede vloeren voor een scherpe prijs. We zijn erg blij met onze aankoop en raden een ieder aan om deze winkel te bezoeken.


“erg blij met onze keuze”

Door Jaap Sonnemans op zondag 9 april 2017

Na veel bedrijven bezocht te hebben kwamen we bij luxury floors. We zijn erg blij met onze keuze en zijn top geholpen. Komen hier zeker terug als we een nieuwe vloer nodig hebben!

Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 71 beoordelingen