Altijd de laagste prijsgarantie!

Waarom moet laminaat acclimatiseren


Waarom moet laminaat acclimatiseren?

Het laten acclimatiseren van laminaat nadat je het hebt uitgepakt is zeer belangrijk. Begin niet aan het leggen voordat het laminaat is geacclimatiseerd. Dit kan een enorme hoeveelheid aan problemen voorkomen. Het lijkt onzin, maar dat is het zeker niet. Laminaat is immers een natuurproduct en dus onderhevig aan invloeden van buitenaf. Het is belangrijk dat de laminaatvloer kan wennen aan de kamertemperatuur van de ruimte waarin het gelegd wordt. Hoe goed de vloer ook behandeld is met allerlei speciale technologieën en middelen, onderschat het acclimatiseren niet. Daarnaast is het helemaal niet moeilijk! Het kost alleen wat tijd.

Hoe acclimatiseer ik mijn laminaat?

Je laminaat acclimatiseren doe je op de volgende manier:

  • Plan je bouw- of legwerkzaamheden in en reken 48 uur voor het acclimatiseren van het laminaat. Dit is de tijd die het laminaat nodig heeft om zich aan te passen.
  • Wanneer je je laminaatvloeren hebt ontvangen, laat deze vervolgens 48 uur staan (in de verpakking!) in de ruimte waarin ze gelegd gaan worden. Op die manier kan het laminaat wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte.
  • Dit is een zeer belangrijk proces! Wanneer je dit niet doet, bestaat er een grote kans dat het laminaat tijdens het leggen gaat krimpen of uitzetten. En je wilt niet dat je nieuwe vloer bol gaat staan of andere beschadigingen oploopt!

Klaar om laminaat te leggen!

Het is een kleine moeite, maar het maakt een groot verschil. In feite kost het enkel wat extra tijd. Doe je dit acclimatisatieproces echter niet, dan kan het je juist geld in plaats van tijd gaan kosten! Onderschat deze extra handeling daarom niet. Laminaat blijft een natuurproduct en acclimatiseren is hierbij van groot belang. Op die wijze kun je jarenlang plezier hebben van je nieuwe laminaatvloer, zonder dat zich op termijn vervormingen in het laminaat voordoen of andere beschadigingen de kop op steken.

“Enorm Tevreden”

Door Walid Jabithana op 12 april 2017

Op 20 maart is onze 1e en 2e verdieping gelegd en ik ben ernorm tevreden hoe alles is verlopen! Heel goed geholpen door verkoper Yuri en de vloer erg netjes gelegd in 1 dag! Ook konden we 2 volle pakken zonder probleem terug brengen! Een aanrader voor iedereen! Kwaliteit en zeker de goedkoopste!!

“Top vloerenleggers”

Door Klein op woensdag 1 mrt 2017

Op de bovenverdieping (50 m2) hebben wij een PVC vloer door Luxury Floors laten leggen incl. MDF plinten. Groot assortiment, goede kwaliteit maar belangrijker is dat bij Luxury Floors de klanttevredenheid voorop staat. Prima service, Luxury Floors komt afspraken na en ze beschikken over top vloerenleggers. Ze gaan niet weg voordat de klus af is.

“Goede Service zonder poespas”

Willeke Speelziek op maandag 17 april 2017

Tijdens tweede paasdag een mooie vloer uitgezocht. Deze mensen zijn alle hulpvaardig en makkelijk. Wil je een plank meenemen om de goede vloer uit te kiezen? Geen probleem, dat is kosteloos. Getuigd van goede service zonder poespas. Geen geslijm met taartjes en bossen bloemen. Gewoon een mooie vloer voor weinig.

Aanrader!

“ontzettend goed en vlot”

Door Jelmer Brouwer op zaterdag 15 april 2017

Wij zijn ontzettend goed en vlot geholpen bij Luxury Floors! Veel keuze uit kwalitatief goede vloeren voor een scherpe prijs. We zijn erg blij met onze aankoop en raden een ieder aan om deze winkel te bezoeken.


“erg blij met onze keuze”

Door Jaap Sonnemans op zondag 9 april 2017

Na veel bedrijven bezocht te hebben kwamen we bij luxury floors. We zijn erg blij met onze keuze en zijn top geholpen. Komen hier zeker terug als we een nieuwe vloer nodig hebben!

Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 71 beoordelingen