Waarom moet laminaat acclimatiseren


Waarom moet laminaat acclimatiseren?

Het laten acclimatiseren van laminaat nadat je het hebt uitgepakt is zeer belangrijk. Begin niet aan het leggen voordat het laminaat is geacclimatiseerd. Dit kan een enorme hoeveelheid aan problemen voorkomen. Het lijkt onzin, maar dat is het zeker niet. Laminaat is immers een natuurproduct en dus onderhevig aan invloeden van buitenaf. Het is belangrijk dat de laminaatvloer kan wennen aan de kamertemperatuur van de ruimte waarin het gelegd wordt. Hoe goed de vloer ook behandeld is met allerlei speciale technologieën en middelen, onderschat het acclimatiseren niet. Daarnaast is het helemaal niet moeilijk! Het kost alleen wat tijd.

Hoe acclimatiseer ik mijn laminaat?

Je laminaat acclimatiseren doe je op de volgende manier:

  • Plan je bouw- of legwerkzaamheden in en reken 48 uur voor het acclimatiseren van het laminaat. Dit is de tijd die het laminaat nodig heeft om zich aan te passen.
  • Wanneer je je laminaatvloeren hebt ontvangen, laat deze vervolgens 48 uur staan (in de verpakking!) in de ruimte waarin ze gelegd gaan worden. Op die manier kan het laminaat wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte.
  • Dit is een zeer belangrijk proces! Wanneer je dit niet doet, bestaat er een grote kans dat het laminaat tijdens het leggen gaat krimpen of uitzetten. En je wilt niet dat je nieuwe vloer bol gaat staan of andere beschadigingen oploopt!

Klaar om laminaat te leggen!

Het is een kleine moeite, maar het maakt een groot verschil. In feite kost het enkel wat extra tijd. Doe je dit acclimatisatieproces echter niet, dan kan het je juist geld in plaats van tijd gaan kosten! Onderschat deze extra handeling daarom niet. Laminaat blijft een natuurproduct en acclimatiseren is hierbij van groot belang. Op die wijze kun je jarenlang plezier hebben van je nieuwe laminaatvloer, zonder dat zich op termijn vervormingen in het laminaat voordoen of andere beschadigingen de kop op steken.

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen