Trap bekleden PVC


Zelf uw Trap bekleden met PVC?

PVC is niet alleen populair in uw woonkamer, slaapkamer of keuken, maar ook uw trap bekleden met PVC heeft verschillende voordelen. Het hoofddoel van uw trap bekleden is natuurlijk het fantastische uiterlijk. Zeker als u de trap in dezelfde stijl houdt als de vloer is dit een mooi fraai verlengstuk op het uiterlijk van uw woning. In deze blog leest u de voordelen van het bekleden van een PVC trap en hoe u dit via een stappenplan zelf kunt doen.

Voordelen: Trap bekleden met PVC?

PVC- en laminaatvloeren hebben het voordeel dat de decor lagen lijken op die van een houten vloer. In werkelijkheid ligt het verschil zich in het materiaal. PVC en laminaat is namelijk niet van hout gemaakt, maar van kunststof. Een houten vloer is een stuk duurder dan een PVC vloer, maar toch is de look van PVC amper te onderscheiden van een houten vloer. Een trap bekleden met PVC is goedkoper dan hout en bovendien eenvoudig te bewerken. Daarbij absorbeert PVC het geluid van voetstappen op de vloer en trap. In onderhoud is een PVC trap gemakkelijk schoon te maken. Met een doek en een reinigingsmiddel ontneem je eenvoudig zand en vuil.

Stappenplan voor de: ‘doe-het-zelver'

Een trap bekleden met PVC is iets ingewikkelder dan het leggen van een PVC vloer. In dit stappenplan leest u hoe u te werk moet gaan.

#1 Wat u eerst moet weten

Voordat u begint met u trap bekleden met PVC is het zaak de huidige bekleding van de trap te verwijderen. Verwijder alle lijm- en vuilresten van de trap en stofzuig de trap vervolgens grondig. Verder is het belangrijk dat de trap vlak is. Als er gaten in de trap zitten moet u deze eerst opvullen met een vulmiddel. Hierna brengt u een primer aan wat eveneens zorgt voor een betere hechting van het PVC. Een primer zorgt er bovendien voor dat er geen vuil tussen het PVC en de trap komt te zitten.

#2 Tape de trap met modeltape

Als de trap volledig schoon en egaal is, kunt u beginnen met het tapen van de trap met modeltape. Het is hier zaak dat de tape precies het model krijgt van de trap. Snij met een hobbymes de overtollige delen af zodat het precies dezelfde vorm als de traptreden krijgt. Doe dit vervolgens met elke traptrede. Hierna kunt u beginnen met de trap bekleden met PVC.

#3 Trap bekleden PVC: ‘aanleggen’

Als u alle juiste vormen van de traptrede heeft, hoeft u nu alleen nog maar uw trap te bekleden met PVC. Het voordeel van PVC is dat het een plakstrip heeft aan de achterzijde. Plakt de strip niet? Verwarm dan de strook met een warm object, zoals een föhn. Ten slotte is het zaak; het trap bekleden met PVC netjes af te werken. Vindt u het moeilijk de trap zelf te bekleden? Ons team eigen leggers en stoffeerders zijn professionals in het leggen van vloeren en heet trap bekleden met PVC. Wij nemen u het werk graag uit handen! Neem direct contact met ons op!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen