Laminaat verven, kan dat?


Laminaat verven, kan dat?

Bent u uitgekeken op uw laminaatvloer, of begint uw vloer te slijten? U kunt er natuurlijk voor kiezen uw laminaatvloer te vervangen, maar kan laminaat ook geverfd worden? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt. Het antwoord is simpel: een laminaatvloer kan geverfd worden, mits dit op de juiste manier en met de juiste vloerverf gebeurt. Lees dit stappenplan door en voordat u het weet heeft u een mooie geverfde laminaatvloer.

1. Win advies in en bepaal uw gewenste kleur laminaat

Voordat u begint met verven is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren. Tevens heeft u speciale verf nodig voor het verven van uw laminaatvloer. Een standaard verf zal niet goed hechten vanwege de gladde toplaag van laminaat. Laminaatverf is in veel kleuren te verkrijgen. Ook kunt u ervoor kiezen zelf een kleur samen te stellen. Op die manier is uw vloer zeker uniek!

2. Maak uw vloer stofvrij

Heeft u de juiste verf in uw favoriete kleur gevonden? Dan is het tijd om echt aan de slag te gaan. Begin met het grondig stofzuigen van de vloer. Vergeet geen enkel hoekje en neem ook de plinten mee!

3. Ontvet uw laminaat

Wanneer uw vloer vrij is van stof, is het tijd om deze te ontvetten. Er zijn meerdere schoonmaakmiddelen die dit klusje kunnen klaren. U kunt bijvoorbeeld spiritus of allesreiniger gebruiken. Meng een kleine hoeveelheid van het middel door een emmer water en roer het grondig. Dweil vervolgens uw gehele vloer. Ook hierbij is het van belang dat u geen enkel plekje overslaat.

4. Schuur de toplaag van het laminaat af

Daarna is het tijd om uw laminaatvloer te schuren. Dit kan middels een schuurmachine, of met de hand. Het is een tijdrovende klus, maar erg belangrijk. Schuur door totdat de vloer wat doffer wordt. Wanneer u de toplaag van het laminaat eraf heeft geschuurd, dient u de vloer nogmaals te stofzuigen en af te nemen met een vochtige doek.

5. Breng een primer en verf aan

De volgende stap is het aanbrengen van een primer. Kies een primer die geschikt is voor gladde oppervlaktes. Wanneer de primer is ingetrokken kunt u de eerste laag laminaatverf aanbrengen. Laat de verf goed drogen.

6. Herhaling, herhaling, herhaling

Schuur de laminaatvloer nogmaals en breng daarna een tweede verflaag aan. U kunt ervoor kiezen dit proces nogmaals te herhalen, en de laminaatvloer te voorzien van een derde verflaag, maar dit is niet noodzakelijk.

Heeft u nog vragen over het verven van uw laminaatvloer, of bent u toch op zoek naar een nieuw laminaat? Kijk eens rond in onze webshop of neem contact met ons op!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen