Laminaat op de trap: wat kost dat?


Laminaat op de trap, welke factoren bepalen de kosten?

Is uw trap toe aan een opknapbeurt, of wilt u uw trap een andere uitstraling geven? Bekleed uw trap met laminaat! Laminaat is onderhoudsvriendelijk, voordelig in prijs en kan jaren mee. Daarnaast zijn er vele soorten laminaatdesigns verkrijgbaar. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om uw traprenovatie volledig af te werken. Denk hierbij aan een bijpassende trapleuning, bijpassende stootborden of sfeervolle trapverlichting.

Soort trap en laminaat

De kosten van uw traprenovatie zijn veelal afhankelijk van het laminaat dat u wilt laten plaatsen en de soort trap die heeft. Heeft u een rechte trap, dan is het plaatsen van laminaat redelijk eenvoudig. Indien u een wenteltrap heeft, is de plaatsing van laminaat tijdrovender en duurder. Verder is het lamineren van een open trap goedkoper dan het bekleden van een dichte trap. Er zijn twee soorten laminaat die geschikt zijn als trapbekleding; CPL laminaat en HPL laminaat. Het verschil tussen deze twee soorten is de toplaag. HPL laminaat heeft een dikkere toplaag, waardoor deze doorgaans langer meegaat dan de CPL variant.

Wilt u bijpassende stootborden?

U kunt ervoor kiezen uw trap volledig af te werken met bijvoorbeeld trapverlichting of bijpassende stootborden. Stootborden maken een trap dicht, geven stevigheid aan de trap en zorgen ervoor dat er geen stof onder de treden komt. Kiest u voor stootborden in dezelfde kleur laminaat als de overzettrede van de trap, of gaat u voor een speels effect door middel van een contrasterende kleur laminaat? Met een laminaten trapbekleding krijgt u zeker een prachtig resultaat.

Glijd niet uit!

Het laminaat dat geschikt is als trapbekleding, is vaak voorzien van een antislip laag. Indien dit niet het geval is, kunt u ervoor kiezen geïntegreerde antislip profielen aan te brengen. Een andere mogelijkheid is het aanbrengen van antislip strips zodat u niet uitglijdt op uw nieuwe laminaat trap.

Professioneel advies van Luxury Floors

Het lamineren van uw trap kent vele voordelen, en u kunt het zo duur maken als u zelf wilt. Weet u nog niet of u een open of een dichte trap wilt, of met welke soort laminaat u uw trap wilt bekleden? Wij geven u graag professioneel advies.

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen