Altijd de laagste prijsgarantie!

Laminaat met of zonder v-groef


Laminaat met of zonder v-groef?

Laminaat komt tegenwoordig in veel soorten en maten. Bij het uitkiezen heb je daarom keus in met of zonder v-groef. Maar wat is het verschil hierin precies? In dit artikel leggen wij uit waar je op moet letten bij het uitkiezen van je laminaatvloer en wat voor een gevolgen wel of geen v-schroef in je laminaat heeft.

Laminaat zonder v-groef

Laminaat zonder v-groef bevat, zoals de naam al zegt, geen groeven. Deze planken zijn dus niet afgewerkt met een afgeschuinde kant. Dit betekend dat de hele vloer één vlak geheel is. Vaak hebben deze vloeren een strak effect en bepaald vooral het motief in het hout de verdere sfeer in de kamer.

Laminaat met v-groef

Laminaat met v-groef heeft deze zogenaamde groeven wel. Het lijkt alsof er echte houten planken zichtbaar zijn en je creëert eigenlijk een nieuwe dimensie in de kamer. De kuil tussen de planken heeft de vorm van een v, vandaar de naam v-groef.Tussen laminaat met v-groef kan je nog weer verder onderscheidt maken. Zo bestaat er laminaat dat tweezijdige v-groeven heeft, waarbij je dit terugziet aan de zijkanten van het laminaat. Maar er bestaat ook laminaat dat vierzijdige v-groeven heeft, waarbij de korte kanten dus groeven hebben. Laminaat met een v-groef geeft vaak een natuurlijke en luxe look aan je ruimte mee.

Moet ik nu laminaat met of zonder v-groef kiezen?

Het grote voordeel van laminaat met v-groef is dat het vuil hier veilig tussen blijft zitten. Wanneer je laminaat zonder v-groef hebt blijft het vuil er op liggen waardoor er sneller slijtage plaatsvindt. Kies je voor laminaat met een v-groef omwille van het minder snel slijten, dan zal je daarentegen wel net zo vaak moeten stofzuigen. Het vuil wat in de groeven beland kan gaan plakken en klonteren. En als de groeven vol zitten verspreid het vuil zich verder over de vloer zelf wat voor slijtage zal zorgen.

De gulden middenweg: de impressiegroef

Omdat beide opties net niet ideaal zijn als je wel een groef wilt, maar niet elke keer wilt stofzuigen, is er een alternatief op de markt gebracht. Naast de v-groef bestaat er namelijk ook een impressiegroef. Zoals de naam al doet vermoeden lijkt het net alsof de vloer wel een v-groef heeft door de speciale bedrukking, maar is hij helemaal glad. Een perfecte oplossing wanneer je een v-groef heel leuk vindt, maar ook van het makkelijke schoonmaken houdt.

“Enorm Tevreden”

Door Walid Jabithana op 12 april 2017

Op 20 maart is onze 1e en 2e verdieping gelegd en ik ben ernorm tevreden hoe alles is verlopen! Heel goed geholpen door verkoper Yuri en de vloer erg netjes gelegd in 1 dag! Ook konden we 2 volle pakken zonder probleem terug brengen! Een aanrader voor iedereen! Kwaliteit en zeker de goedkoopste!!

“Top vloerenleggers”

Door Klein op woensdag 1 mrt 2017

Op de bovenverdieping (50 m2) hebben wij een PVC vloer door Luxury Floors laten leggen incl. MDF plinten. Groot assortiment, goede kwaliteit maar belangrijker is dat bij Luxury Floors de klanttevredenheid voorop staat. Prima service, Luxury Floors komt afspraken na en ze beschikken over top vloerenleggers. Ze gaan niet weg voordat de klus af is.

“Goede Service zonder poespas”

Willeke Speelziek op maandag 17 april 2017

Tijdens tweede paasdag een mooie vloer uitgezocht. Deze mensen zijn alle hulpvaardig en makkelijk. Wil je een plank meenemen om de goede vloer uit te kiezen? Geen probleem, dat is kosteloos. Getuigd van goede service zonder poespas. Geen geslijm met taartjes en bossen bloemen. Gewoon een mooie vloer voor weinig.

Aanrader!

“ontzettend goed en vlot”

Door Jelmer Brouwer op zaterdag 15 april 2017

Wij zijn ontzettend goed en vlot geholpen bij Luxury Floors! Veel keuze uit kwalitatief goede vloeren voor een scherpe prijs. We zijn erg blij met onze aankoop en raden een ieder aan om deze winkel te bezoeken.


“erg blij met onze keuze”

Door Jaap Sonnemans op zondag 9 april 2017

Na veel bedrijven bezocht te hebben kwamen we bij luxury floors. We zijn erg blij met onze keuze en zijn top geholpen. Komen hier zeker terug als we een nieuwe vloer nodig hebben!

Klantenbeoordeling: 9.7/10 - 158 beoordelingen