Altijd de laagste prijsgarantie!

Laminaat geschikt voor vloerverwarming


Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?

Je wilt een laminaatvloer (laten) leggen, maar wilt ook graag genieten van de voordelen van vloerverwarming. Dan is de vraag natuurlijk: is laminaat te combineren met vloerverwarming? Het antwoord is ja, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Koop je de verkeerde soort laminaat of ondervloer, dan heb je namelijk niets aan je vloerverwarming.

Warmteweerstand

Eén van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken bij het aanschaffen van het laminaat en de ondervloer is hun warmteweerstand. Deze mag niet te hoog zijn, want anders doe je het effect van je vloerverwarming teniet en moet je harder stoken om je kamer op de gewenste temperatuur te krijgen. Koop daarom laminaat en een ondervloer met een warmteweerstand die niet hoger is dan R 0.1.

Ondervloer en vloerverwarming

Wat betreft ondervloeren: er zijn verschillende ondervloeren verkrijgbaar die speciaal bedoeld zijn voor het combineren met vloerverwarming. Maar er bestaat ook laminaat die helemaal geen ondervloer nodig heeft, wat helemaal ideaal is als je vloerverwarming hebt liggen.

Dikte van het laminaat

Let ook op de dikte van het laminaat dat je koopt. Logischerwijs is het niet handig als het te dik is. Een dikte van 8 millimeter is wel ongeveer het maximum om optimaal van je vloerverwarming te kunnen blijven profiteren.

Vermijd temperatuurschommelingen

Een laminaatvloer is prima te combineren met vloerverwarming, maar er zijn grenzen. Zo moet je uitkijken met te grote temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om de verwarming nooit hoger dan 27 en nooit lager dan 15 graden te zetten. En als je de temperatuur verandert, doe dit dan geleidelijk. Zo voorkom je dat de vloer teveel gaat werken en dus bol gaat staan.

Geen radiatoren meer nodig

Om te voorkomen dat je laminaat te heet wordt, mogen radiatoren niet te hoog staan. Maar eigenlijk heb je helemaal geen radiatoren nodig als je vloerverwarming hebt. Dat is natuurlijk ook ideaal als je je laminaatvloer gaat leggen; je hebt geen lastige leidingen waar je het omheen moet leggen.

Kortom, laminaat en vloerverwarming gaan prima samen, ook al zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Heb je advies nodig? Neem dan gerust eens contact met ons op.


“Enorm Tevreden”

Door Walid Jabithana op 12 april 2017

Op 20 maart is onze 1e en 2e verdieping gelegd en ik ben ernorm tevreden hoe alles is verlopen! Heel goed geholpen door verkoper Yuri en de vloer erg netjes gelegd in 1 dag! Ook konden we 2 volle pakken zonder probleem terug brengen! Een aanrader voor iedereen! Kwaliteit en zeker de goedkoopste!!

“Top vloerenleggers”

Door Klein op woensdag 1 mrt 2017

Op de bovenverdieping (50 m2) hebben wij een PVC vloer door Luxury Floors laten leggen incl. MDF plinten. Groot assortiment, goede kwaliteit maar belangrijker is dat bij Luxury Floors de klanttevredenheid voorop staat. Prima service, Luxury Floors komt afspraken na en ze beschikken over top vloerenleggers. Ze gaan niet weg voordat de klus af is.

“Goede Service zonder poespas”

Willeke Speelziek op maandag 17 april 2017

Tijdens tweede paasdag een mooie vloer uitgezocht. Deze mensen zijn alle hulpvaardig en makkelijk. Wil je een plank meenemen om de goede vloer uit te kiezen? Geen probleem, dat is kosteloos. Getuigd van goede service zonder poespas. Geen geslijm met taartjes en bossen bloemen. Gewoon een mooie vloer voor weinig.

Aanrader!

“ontzettend goed en vlot”

Door Jelmer Brouwer op zaterdag 15 april 2017

Wij zijn ontzettend goed en vlot geholpen bij Luxury Floors! Veel keuze uit kwalitatief goede vloeren voor een scherpe prijs. We zijn erg blij met onze aankoop en raden een ieder aan om deze winkel te bezoeken.


“erg blij met onze keuze”

Door Jaap Sonnemans op zondag 9 april 2017

Na veel bedrijven bezocht te hebben kwamen we bij luxury floors. We zijn erg blij met onze keuze en zijn top geholpen. Komen hier zeker terug als we een nieuwe vloer nodig hebben!

Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 71 beoordelingen