Altijd de laagste prijsgarantie!

Laminaat geschikt voor vloerverwarming


Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?

Je wilt een laminaatvloer (laten) leggen, maar wilt ook graag genieten van de voordelen van vloerverwarming. Dan is de vraag natuurlijk: is laminaat te combineren met vloerverwarming? Het antwoord is ja, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Koop je de verkeerde soort laminaat of ondervloer, dan heb je namelijk niets aan je vloerverwarming.

Warmteweerstand

Eén van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken bij het aanschaffen van het laminaat en de ondervloer is hun warmteweerstand. Deze mag niet te hoog zijn, want anders doe je het effect van je vloerverwarming teniet en moet je harder stoken om je kamer op de gewenste temperatuur te krijgen. Koop daarom laminaat en een ondervloer met een warmteweerstand die niet hoger is dan R 0.1.

Ondervloer en vloerverwarming

Wat betreft ondervloeren: er zijn verschillende ondervloeren verkrijgbaar die speciaal bedoeld zijn voor het combineren met vloerverwarming. Maar er bestaat ook laminaat die helemaal geen ondervloer nodig heeft, wat helemaal ideaal is als je vloerverwarming hebt liggen.

Dikte van het laminaat

Let ook op de dikte van het laminaat dat je koopt. Logischerwijs is het niet handig als het te dik is. Een dikte van 8 millimeter is wel ongeveer het maximum om optimaal van je vloerverwarming te kunnen blijven profiteren.

Vermijd temperatuurschommelingen

Een laminaatvloer is prima te combineren met vloerverwarming, maar er zijn grenzen. Zo moet je uitkijken met te grote temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om de verwarming nooit hoger dan 27 en nooit lager dan 15 graden te zetten. En als je de temperatuur verandert, doe dit dan geleidelijk. Zo voorkom je dat de vloer teveel gaat werken en dus bol gaat staan.

Geen radiatoren meer nodig

Om te voorkomen dat je laminaat te heet wordt, mogen radiatoren niet te hoog staan. Maar eigenlijk heb je helemaal geen radiatoren nodig als je vloerverwarming hebt. Dat is natuurlijk ook ideaal als je je laminaatvloer gaat leggen; je hebt geen lastige leidingen waar je het omheen moet leggen.

Kortom, laminaat en vloerverwarming gaan prima samen, ook al zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Heb je advies nodig? Neem dan gerust eens contact met ons op.


Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen