Altijd de laagste prijsgarantie!

Hoe reinig je laminaat


Hoe reinig je laminaat?

Een goede laminaatvloer staat prachtig in je woning, maar het is belangrijk om hem ook mooi te houden. Schoonmaken dus! Maar hoe reinig je nu laminaat? Laminaat reinigen is niet moeilijk en is niet veel werk, maar je kunt het al wel gauw verkeerd doen, waardoor de vloer misschien beschadigd raakt. Daarom volgen hier een aantal tips voor het reinigen van jouw laminaat.

  1. De meest voor de hand liggende manier om je laminaatvloer te reinigen is met een stofzuiger. Vuil hecht zich namelijk nauwelijks aan laminaat waardoor je het met een stofzuiger gemakkelijk kunt verwijderen. Een aanrader is om een opzetborstel te gebruiken die speciaal is ontworpen voor laminaatvloeren.
  2. Voor een beter resultaat kun je het laminaat ook nog reinigen met water. Maar wat gebruik je dan het beste in combinatie met het water? Dat is simpel: gewoon een scheut schoonmaakazijn. Breng dit met een microvezeldoek of dweil aan op de vloer. Let er wel op dat je de vloer niet té vochtig maakt. Ben je bang voor strepen op de vloer na het schoonmaken? Dat is niet nodig; als je deze methode goed uitvoert zijn er geen strepen op de vloer te zien.
  3. Een ander middel voor het schoonmaken van laminaat is ammoniak. Gebruik dit echter alleen als je vloer erg dof is geworden, bijvoorbeeld door het gebruik van een verkeerd schoonmaakmiddel.

Zo moet je laminaat zeker niét reinigen

Minstens zo belangrijk is het om te weten hoe je je laminaat absoluut niét moet reinigen. In Nederland zijn er nogal wat schoonmaakmiddelen op de markt, maar lang niet allemaal hebben ze het gewenste effect.
  1. Allesreiniger en groene zeep zijn uit den boze als het gaat om laminaat. Prima schoonmaakmiddelen, maar gebruik je ze voor het reinigen van je laminaatvloer, dan kan je vloer er wel eens dof uit komen te zien.
  2. Een stoomreiniger brengt ook risico’s met zich mee. Door de kracht van dit apparaat bestaat de kans dat je vloer ook aan de onderkant vochtig wordt, waardoor hij kan gaan opbollen.
Het reinigen van laminaat is dus vrij simpel, en je hebt er geen ingewikkelde schoonmaakmiddelen voor nodig. Een stofzuiger, een emmer water, wat schoonmaakazijn en een vochtige doek; meer heb je niet nodig. Succes!
Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen