Ontdek de vloeren trends van 2022

Het nieuwe jaar is aangebroken en is hiermee het perfecte moment om eens te beginnen aan uw goede voornemens. Misschien wilt u dit jaar eindelijk eens op vakantie naar het verre Oosten, de corona kilo’s kwijtraken of toch liever uw woning onder handen nemen? Mocht dit laatste het geval zijn, dan is het verstandig om te weten wat er in de woningbranche allemaal speelt. Om u enigszins een idee te geven vertelt Luxury Floors u graag meer over de vloeren trends van 2022. Lees snel verder en ontdek welke trends u dit jaar zeker niet mag missen!

Hongaarse punt, de nieuwe visgraat?

Onze specialisten zijn ervan overtuigd dat dit jaar de Hongaarse punt niet aan te slepen is. De voornaamste reden hiervoor is dat de visgraat trend aan het verzadigen is. Vrijwel iedereen heeft inmiddels een visgraat vloer in huis, waardoor mensen op zoek zijn naar een onderscheidend alternatief. Dit is niet zo gek aangezien niemand dezelfde vloer in huis wil hebben als de buren, vrienden en kennissen. De Hongaarse punt is dan ook het beste alternatief en oogt met zijn klassiek en tijdloos patroon schitterend bij iedere interieurstijl.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de Hongaarse punt patroon enorm verschilt van het welbekende visgraatpatroon. Bij visgraat vloeren wordt het patroon loodrecht op elkaar gelegd, terwijl dit bij de Hongaarse punt vloeren gebeurt onder een hoek van 45 tot 60 graden. Bovendien merken wij dat verschillende merken meer aandacht besteden aan de Hongaarse punt door deze vloer in meerdere kleuren en uitvoeringen op de markt te brengen. Zo is de Hongaarse punt tegenwoordig onder andere verkrijgbaar als laminaat, plak PVC, click PVC en zelfs als traditionele houten vloer. Naar verwachting zal eind 2022 iedere vloerenfabrikant ten minstens één collectie hebben uitgebracht met daarin de tijdloze Hongaarse punt.

Visgraat maar dan net iets groter

In het nieuwe jaar zullen we nog geen afscheid kunnen nemen van de ontzettend populaire visgraat vloeren. Ondanks dat deze trend langzaamaan zijn einde komt, is de visgraat vloer toch nog in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe generatie visgraat vloeren beschikken namelijk over een groot formaat. De welbekende visgraatpatroon heeft een afmeting van 60 x 12 centimeter, terwijl de vernieuwde versie een afmeting heeft van 75 x 15 centimeter. Men spreekt dus over een XL-visgraat vloer wanneer het patroon breder is dan de standaard 12 centimeter.

Volgens onze specialisten gaan dit jaar meer mensen voor de XL-visgraat vloer kiezen, omdat deze vloer een kamer ruimtelijker en rustiger laten ogen. Dit is mogelijk doordat er minder planken aanwezig zijn en het patroon hierdoor beter tot zijn recht komt. Naar verwachting zal de XL-visgraat vloer dit jaar de standaard worden en zal daardoor het aanbod ook gaan toenemen. Momenteel zijn de visgraat vloeren met een groot formaat vrijwel alleen nog verkrijgbaar in PVC bij Luxury Floors, maar hier zal zeker weten snel verandering in komen.

Duurzame vloeren maken een opmars

Vandaag de dag zijn mensen zich steeds meer bewust van de ecologische voetafdruk die zij achterlaten op de aarde. Om te voorkomen dat de toekomstige generaties niet meer kunnen genieten van alle wonderen uit de natuur is duurzaamheid een grote rol gaan spelen in onze samenleving. Hierdoor verwachten onze specialisten dan ook dat de duurzame vloeren populairder worden. Dit zijn vloeren die een productieproces hebben met een lage ecologische voetafdruk en volledig recyclebaar zijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn de plak PVC vloeren. Deze vloeren worden steeds vaker verkocht vanwege de vele milieuvriendelijke voordelen. Zo heeft een plak PVC vloer een lage warmteweerstand wat ideaal is voor een vloerverwarming, is het vrij van schadelijke stoffen en weekmakers en geheel onderhoudsvriendelijk.

Daarnaast ligt de vloer bij het verlijmen stabieler en veert het bijna niet. Dit zorgt ervoor dat een plak PVC vloer 4 tot 6 jaar langer meegaat dan een zwevende variant. Door de lange levensduur van deze vloer is het belangrijk om vooral te kiezen voor een exemplaar die beschikt over een tijdloze kleur of patroon. Op die manier voorkomt u dat de plak PVC vloer over 10 a 15 jaar niet meer aan uw smaak voldoet en is het duurzaam in gebruik. Een vooruitstrevend merk op het gebied van duurzame vloeren is Tarkett. Dit merk heeft een circulaire productie doordat het hun eigen vloeren recyclet. Alle overgebleven Tarkett vloerendelen kunt u gemakkelijk inleveren bij een afleverpunt waarna de vloeren volledig gerecycled worden voor een minimale ecologische voetafdruk. Luxury Floors zet zich in voor een beter klimaat en is daardoor een officieel Tarkett afleverpunt!

Minimalistische vloeren brengen u terug naar de basis

Less is more, want de minimalistische vloeren zijn komend jaar hot! Dit komt doordat de afgelopen jaren steeds meer mensen kennis hebben gemaakt met de Scandinavische levensstijl. Deze levensstijl staat erom bekend dat het zich richt op het geluk die u bezit, in plaats van wat je wilt hebben. Een goed voorbeeld hiervan is het weg doen van spullen om even helemaal terug te gaan naar de basis. Niet voor niets ziet u in een Scandinavisch interieur dan ook zo min mogelijk spullen voorbijkomen om de eenvoudige dingen in het leven sterker naar voren te laten komen.

Tegenwoordig omarmen steeds meer mensen deze levensstijl en de daarbij horende interieurstijl. Onze specialisten verwachten hierdoor dat dit jaar de vraag naar vloeren met een simpel patroon enorm gaat toenemen. Hierbij kunt u denken aan houtlook vloeren die de schoonheid van de natuur weerspiegelen en lichte vloeren met een minimale bewerking. Bij Luxury Floors zijn wij inmiddels een groot liefhebber van minimalistische vloeren. Het is daardoor niet zo gek dat u in ons assortiment meerdere licht eiken vloeren vindt. Bent u liever op zoek naar een PVC vloer? Dan gaat uw hart wellicht sneller kloppen van onze licht eiken PVC vloeren.

Natuurlijke tinten zijn tijdloos

Wanneer u niet zo’n liefhebber bent van vloeren met een opvallende kleur, dan kunnen wij u geruststellen. Net als voorgaande jaren zijn de natuurlijke tinten een doorlopende trend vanwege hun tijdloze uitstraling. Hierdoor zijn vloeren met natuurlijke houtstructuren dit jaar niet weg te slaan uit ons interieur. De reden hiervoor is dat deze vloeren er niet alleen levendig uitzien, maar ook een warme uitstraling van de natuur met zich meebrengen. Door te kiezen voor een natuurlijk vloer met zichtbaar houtnerven haalt u gegarandeerd de ontspannen en rustgevende sfeer van de natuur in huis. Tegenwoordig heeft u bij vloeren met natuurlijke tinten de keuze uit laminaat, PVC en traditionele houten vloeren.

Welke vloeren trend is uw favoriet?

Wanneer u binnenkort uw woning gaat verbouwen, dan heeft u waarschijnlijk een nieuwe vloer nodig. Nu u weet welke vloeren dit jaar populair worden is het tijd om een keuze te maken. Kiest u voor een rustige basis met een minimalistische houtlook vloer? Of gaat u liever voor een uitgesproken Hongaarse punt vloer? Kom naar onze showroom in Kampen en laat ons weten welke vloeren trend u het meest aanspreekt. Op deze manier is het voor onze specialisten mogelijk om samen tot de perfecte vloer voor uw woning te komen. Met een vloer van Luxury Floors weet u zeker dat uw woning altijd van de laatste woontrends is voorzien!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen