• Keihard de goedkoopste van NL/BE
  • Professionele legservice
  • Showroom met ruim 1200 vloeren
  • Binnen 48 uur in huis

PVC vloeren

Wanneer u op zoek bent naar een oersterke vloer, dan zit u met één van de vele PVC vloeren zeker weten goed. Deze vloeren zijn namelijk gemaakt van hoogwaardig kunststof wat ervoor zorgt dat de PVC vloer tegen een stootje kan. Daarnaast zijn deze vloeren de afgelopen jaren in een rap tempo populair geworden. Dit heeft de PVC vloer vooral te danken aan de vele voordelen die het met zich meebrengt. Hierbij kunt u denken aan waterbestendig, gebruiksvriendelijk en oersterk. Bekijk snel het assortiment aan PVC vloeren bij Luxury Floors en wie weet geniet u binnenkort van deze schitterende moderne vloer in huis!

Wat is een PVC vloer?

Vandaag de dag zijn PVC vloeren populairder dan ooit tevoren. Dit is niet zo vreemd aangezien deze vloeren erom bekend staan dat ze volledig onderhoudsvriendelijk zijn. Ondanks dat steeds meer huishoudens kiezen voor een PVC vloer, weten maar weinig mensen dat de afkorting PVC staat voor polyvinylchloride. Dit materiaal is een harde kunststof soort en ontstaat door vinylchloride te polymeriseren. Hierdoor is dit kunststof gemakkelijk te bewerken, waardoor het voor veel verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Bovendien is polyvinylchloride duurzaam in gebruik en is het een relatief goedkoop materiaal. Niet zo gek dus dat PVC vloeren inmiddels geliefd zijn bij veel huishoudens.

Maak kennis met de voordelen van PVC vloeren

Overweegt u al een tijdje om een PVC vloer in huis te nemen? Dan is het natuurlijk ontzettend belangrijk om vooraf te weten wat u nou precies kunt verwachten. Hiermee voorkomt u dat u achteraf eventueel spijt krijgt van uw keuze. Gelukkig hoeft u hier met een PVC vloer niet bang voor te zijn aangezien deze vloer meerdere voordelen met zich meebrengt. Hieronder hebben wij alle voordelen voor u op een rijtje gezet:

1. Geniet van een natuurlijke uitstraling

De afgelopen jaren zijn de fabrikanten van PVC vloeren constant bezig geweest met het toepassen van de modernste druktechnieken. Dit heeft ervoor gezorgd dat een PVC vloer tegenwoordig realistischer oogt dan ooit tevoren. Iedere plank is namelijk voorzien van een voelbaar reliëf in de vorm van houtnerven. Hiermee imiteren de PVC vloeren feilloos de natuurlijke en authentieke uitstraling die u gewend bent van een echte houten vloer. Wanneer beide vloeren naast elkaar liggen is het zelfs niet meer mogelijk om beiden van elkaar te onderscheiden!

2. Bespaar in de portemonnee

Het is algemeen bekend dat de meeste mensen dromen van een klassieke houten vloer vanwege de vele charmes. Toch blijkt uit de praktijk dat dit vaak een droom blijft vanwege de relatief hoge prijs die deze vloer met zich meebrengt. Als u in huis toch wilt genieten van de warme uitstraling van echt hout, dan is een houtlook PVC vloer de perfecte keuze. Deze oersterke vloer weerspiegelt de schoonheid van echt hout tegen een betaalbare prijs. Op die manier hoeft u niet diep in de buidel te tasten om een warme sfeer naar uw woning te halen.

3. Geschikt voor verschillende ruimtes

Bij Luxury Floors zijn wij al jaren liefhebbers van de schitterende PVC vloeren. Daarom vindt u in ons assortiment alleen vloeren die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Op die manier kunnen wij garanderen dat uw nieuwe PVC vloer jarenlang meegaat. Doordat wij veel eisen aan onze vloeren stellen kunt u zonder zorgen onze PVC vloeren in verschillende ruimtes gebruiken. Hierbij kunt u onder andere denken aan een woning, kantoorpand of een winkelpand.

4. Volledig waterbestendig

De kracht van iedere PVC vloer zit in de bovenlaag die is afgewerkt met een harde laag kunststof. Dit materiaal dient niet alleen als beschermlaag, maar sluit de naden van de plank ook volledig af. In de praktijk betekent dit dat een PVC vloer 100% waterbestendig is. Hierdoor krijgt water geen schijn van kans meer om schade aan te richten zodra het in contact komt met uw vloer. Ideaal als u de PVC vloer graag wilt gaan gebruiken in de keuken, badkamer of het toilet voor een complete uitstraling.

5. Ideaal in combinatie met vloerverwarming

Als laatste voordeel kunnen we benoemen dat PVC vloeren hand in hand samengaan met vloerverwarming. Dit is mogelijk doordat deze vloeren flinterdun zijn en daardoor een lage warmteweerstand hebben. In een mum van tijd zal de warme lucht van de vloerverwarming door de PVC vloer trekken om gelijkmatig uw woning te verwarmen. Doordat deze vloer snel warm wordt zult u tijdens de koudere dagen van het jaar nooit meer last hebben van koude voeten. Een echte win-win situatie als u het ons vraagt.

PVC in verschillende kwaliteitsklassen

Bent u op zoek naar een PVC vloer waar u jarenlang plezier van wilt hebben? Dan zit u bij Luxury Floors zeker weten goed. Wij hanteren namelijk de hoogste kwaliteitseisen bij het selecteren van onze vloeren. Niet voor niets vindt u in ons assortiment alleen PVC vloeren die beschikken over de hoogste kwaliteit. Hierdoor kunnen wij garanderen dat onze vloeren duurzaam in gebruik zijn en jarenlang mooi blijven.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat al onze PVC vloeren zijn onderverdeeld in meerdere kwaliteitsklassen. Vrijwel de meeste vloeren hebben een klasse AC3 31 of hoger. Dit betekent dat deze vloeren zijn geschikt voor licht commercieel- of projectgebruik. Voor uw woning zijn deze vloeren dan ook een uitstekende keuze. Bovendien zijn al onze vloeren 100% recyclebaar en 100% REACH conform. Dit houdt in dat er geen giftige stoffen zijn gebruikt bij de productie van onze PVC vloeren. Op die manier dragen onze vloeren bij aan een betere wereld voor de toekomstige generaties.

Ontdek alle soorten PVC vloeren

De afgelopen jaren hebben steeds meer huishoudens een PVC vloer in huis genomen. Dit is niet zo gek aangezien deze vloer geheel onderhoudsvriendelijk is en tegen een stootje kan. Hiermee is een PVC vloer inmiddels dan ook de ideale vloer voor een druk huishouden met zowel kinderen als huisdieren. Doordat deze vloer momenteel razend populair is hebben wij ons aanbod flink uitgebreid. Zo vindt u bij Luxury Floors niet alleen verschillende stijlvolle kleuren, maar ook diverse patronen en motieven. Hieronder vindt u een greep uit de bestverkochte soorten PVC vloeren:

  • Visgraat PVC vloeren
    De absolute winnaar van de afgelopen twee jaren is toch wel de visgraat PVC vloer. Deze vloer is in een zeer korte tijd uitgegroeid tot de favoriete vloer van Nederland en dat is niet geheel verrassend. Het visgraat PVC beschikt namelijk over een bijzonder legpatroon in de vorm van een visgraat. Hierdoor krijgt iedere ruimte een ongekend chique uitstraling die al uw gasten versteld doet staan.
  • Hongaarse punt PVC vloeren
    Wilt u eens iets anders hebben dan de huis, tuin en keuken visgraatvloer? Dan is het Hongaarse punt PVC uitermate geschikt. Deze vloer lijkt op het eerste gezicht enorm op de visgraat PVC vloer, maar is weldegelijk verschillend. Het Hongaarse punt patroon wordt in een hoek van 45 tot 60 graden gelegd in tegenstelling tot de visgraatvloer die loodrecht in elkaar ligt. Hierdoor is het patroon van de Hongaarse punt breder en oogt iedere ruimte in huis aanzienlijk rustiger.
  • Houtlook PVC vloeren
    Wanneer u niet zo’n liefhebber bent van opvallende patronen, dan zijn de houtlook PVC vloeren een uitstekende keuze. Deze vloeren zijn gemaakt met behulp van de modernste druktechnieken. Hierdoor hebben de houtlook PVC vloeren een zicht- en voelbaar structuur en ogen ze realistischer dan ooit tevoren. Dankzij het aanbrengen van de houtnerven is de PVC vloer zelfs niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer.
  • Betonlook PVC vloeren
    Is uw woning voorzien van een strak en modern industrieel interieur? Kies dan zeker eens voor de betonlook PVC vloeren. Deze vloeren beschikken over een voelbaar reliëf en imiteren daarmee de tijdloze uitstraling van een echte tegelvloer. Ideaal als u bijvoorbeeld al jaren een tegelvloer wilt, maar liever geniet van de vele voordelen die PVC te bieden heeft.

Het verschil tussen klik PVC en plak PVC

Wanneer u overweegt om een PVC vloer te nemen, dan is het belangrijk om te weten dat er tegenwoordig verschillende soorten zijn. Er bestaat namelijk klik PVC en plak PVC. Het belangrijkste verschil tussen beide varianten zit voornamelijk in de manier waarop deze vloer gelegd moet worden. Zo beschikken de klik PVC vloeren over een handig kliksysteem dat te vergelijken is met die van laminaatvloeren. Hiermee legt u in een mum van tijd een groot oppervlakte zelfstandig in elkaar. Niet voor niets staat klik PVC in de volksmond ook wel bekend als een zwevende vloer.

Plak PVC daarentegen wordt altijd direct op de ondervloer gelijmd. Het leggen van deze vloer vraagt hierdoor om meer kennis en precisie, waardoor het in vrijwel de meeste gevallen verstandig is om dit uit te besteden aan een ervaren vakman. Wilt u toch liever zelf het plak PVC gaan leggen? Houd er dan rekening mee dat u allereerst de ondergrond moet gaan egaliseren. Hiermee voorkomt u dat oneffenheden in de ondergrond zichtbaar blijven.

Een PVC vloer combineren met een vloerverwarming

Wist u dat een PVC vloer in perfecte harmonie samengaat met een vloerverwarming? Deze vloer is namelijk ontzettend dun met een gemiddelde dikte van 3,5 millimeter. Hierdoor heeft een PVC vloer een lage warmteweerstand. Dit betekent dat het de vrijgekomen warmte gemakkelijk geleidt, waardoor het binnen enkele minuten al aangenaam warm is in huis. Wanneer u twijfelt of een bepaalde vloer geschikt is voor uw vloerverwarming, kunt u het beste contact met ons opnemen. Op die manier weet u zeker dat u binnenkort zorgeloos kunt genieten van warme voeten in huis!

PVC vloeren zelfstandig leggen

Het is belangrijk om te weten dat u een PVC vloer vandaag de dag op verschillende manieren kunt leggen. Dit is namelijk geheel afhankelijk van welke soort PVC u wilt gaan leggen. Hierbij kunt u denken aan klik PVC of plak PVC. Natuurlijk speelt een eventueel patroon ook mee bij de manier van leggen. Hieronder vertellen wij u dan ook graag op welke manier u het beste de twee soorten PVC vloeren kunt leggen:

Klik PVC leggen in een handomdraai

PVC vloeren met een klikverbinding staan erom bekend dat het gemakkelijk te leggen is. Als u een beetje handig bent, kunt u dit prima zelfstandig doen. Het legproces van klik PVC is in de praktijk behoorlijk goed te vergelijken met dat van laminaat. Voordat u begint moet uw ondervloer allereerst vlak, hard, droog, stabiel, stof vrij zijn. Hierna kunt u met behulp van de handige klikverbinding alle planken gemakkelijk in elkaar schuiven. Wel is het af en toe nog nodig om hier en daar wat planken op maat te zagen. Op die manier legt u in een handomdraai een schitterende PVC vloer neer.

Laat plak PVC professioneel leggen

Vrijwel de meeste mensen vinden het leggen van een plak PVC vloer een ingewikkelde klus. Dit komt vooral doordat deze vloer rechtstreeks op de ondergrond vastgelijmd moet worden. Hierdoor is het ontzettend belangrijk om voorafgaand de ondervloer te egaliseren. Tijdens het leggen van plak PVC kunt u de planken gemakkelijk op maat snijden met een stanleymes en een winkelhaak. Hiermee voorkomt u dat een plank niet helemaal recht afgesneden is. Voor het plakken van de vloer gebruikt u uiteraard speciale lijm of een zelfklevende ondervloer. Wilt u het leggen van een PVC vloer toch liever uitbesteden? Laat uw nieuwe vloer dan eens leggen door onze specialisten.

Welke ondervloer bij een PVC vloer?

Net zoals iedere andere soort vloer heeft u bij een PVC vloer natuurlijk ook een goede ondervloer nodig. Dit is nodig om uw vloer langer mee te laten gaan. Bij het kiezen van het type ondervloer is het daarom van belang of u een houten of een betonnen ondergrond heeft. Wanneer u een houten ondergrond heeft, dan zijn ondervloerplaten voldoende. In alle andere situaties is een vochtwerende ondervloer zeker geen overbodige luxe.

Woont u in een appartement of op een etage en moet u voldoen aan de 10dB norm om geluidsoverlast met de onderburen te voorkomen? Dan heeft u een geluiddempende ondervloer nodig. PVC vloeren die een laag loopgeluid hebben voldoen namelijk nog altijd niet aan de wettelijke geluidsreductie-eis van 10db. U heeft daarom een TÜV gecertificeerde ondervloer nodig. Om deze reden mag u dan ook een PVC vloer niet verlijmd leggen in een woning waar deze geluidsnormen gelden. PVC vloeren met een kliksysteem zijn hiervoor dan ook de perfecte oplossing.

PVC vloeren kopen bij Luxury Floors

Overweegt u om een stijlvolle nieuwe PVC vloer te kopen? Kom dan naar Luxury Floors en geniet van het grootste assortiment van Nederland. In ons aanbod vindt u onder andere laminaat, PVC en keramische tegels. Al onze vloeren zijn in onze showroom in Kampen uitgestald, zodat u in een oogopslag kunt zien of een bepaalde vloer geschikt is. Daarnaast kunt u bij ons gebruik maken van onze eigen legservice. Hierbij komen onze specialisten tegen een meerprijs bij u thuis om uw nieuwe vloer op een professionele manier te leggen. Daarnaast geniet u bij ons altijd van de laagste prijsgarantie. Dit betekent dat u bij ons niet diep in de buidel hoeft te tasten om een nieuwe vloer te vinden voor uw woning. Kom snel naar Luxury Floors en wie weet loopt u binnenkort met een schitterende PVC vloer de deur uit!