10 artikelen  

Verwijder alle
PVC vloer kopen en laten leggen

Wilt u uw PVC vloer ook door ons laten leggen? Onze specialisten doen dit graag voor u tegen een scherpe prijs. Wij plaatsen uw PVC vloer al voor €20,95 (incl. btw), inclusief egaliseren en verlijmen!

Wat is PVC?

PVC is een afkorting voor polyvinylchloride en is een type hoogwaardig kunststof dat zeer geschikt is voor verschillende toepassingen, waaronder vloeren. PVC vloeren worden daarom ook wel kunststof vloeren genoemd. Polyvinylchloride wordt gemaakt door vinylchloride te polymeriseren. Het grote voordeel van PVC is dat het zo gemakkelijk te bewerken is, waardoor het voor veel verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Daarnaast is het duurzaam en relatief goedkoop materiaal.

PVC vloeren van hoge kwaliteit

Wie kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan zit goed bij Luxury Floors. Wij verkopen enkel PVC vloeren de hoogste kwaliteit. Zo zijn ze bijvoorbeeld amper van echt hout of beton te onderscheiden. Daarnaast gaan onze vloeren erg duurzaam en blijven ze lang mooi.

Onze PVC vloeren zijn onderverdeeld in verschillende kwaliteitsklassen. Ze hebben allemaal een klasse van AC3 31 of hoger, wat betekent dat ze allemaal geschikt zijn voor licht commercieel- of projectgebruik. Voor in uw woning zijn het dus in ieder geval uitstekende vloeren.

De producten die u koopt in onze webshop zijn 100% recyclebaar en 100% REACH conform. Dat betekent dat er geen giftige stoffen worden gebruikt in het productieproces. Ook zijn ze 100% in Europa vervaardigd en voldoen ze aan de ISO 14001 certificering. Zo weet u dat u op onze kwaliteit kunt vertrouwen!

Voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren hebben ontzettend veel voordelen. We hebben hieronder voor u op een rijtje gezet waarom u echt voor dit type vloer moet kiezen:

 • PVC vloeren zijn vrijwel niet van echte houten of betonnen vloeren te onderscheiden. Door de prachtige decors en voelbare structuur hebben ze een zeer natuurlijke uitstraling en brengen ze veel sfeer in uw woning.
 • In vergelijking met hardhouten vloeren is dit type vloer een stuk goedkoper. En dat terwijl ze qua uitstraling bijna niet van elkaar verschillen.
 • PVC is in vele soorten en maten te verkrijgen. Hierbij kunt u denken aan verschillende structuren (zoals visgraat PVC), kleuren en afmetingen.
 • Door de hoge kwaliteitsklassen van onze vloeren zijn ze voor allerlei toepassingen beschikbaar. Of u ze nu wilt leggen in uw woning, een kantoorpand of een winkelpand, dit kan allemaal zonder problemen. Daarnaast is PVC ook geschikt voor vochtige ruimtes.
 • PVC vloeren zijn erg duurzaam en dus een milieuvriendelijke keuze. Ze zijn zeer slijtvast en gaan tientallen jaren mee. Tip: hoe dikker de toplaag van de vloer die u kiest, hoe langer hij meegaat.
 • Vrijwel alle PVC vloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Zo geniet u altijd van een mooie vloer én warme voeten.
 • Daarnaast hebben ze ook een geluiddempende werking. Ideaal voor als u onderburen heeft. Door de dikte van maar liefst 4,5 mm zijn ze extra stil.
 • Tot slot is een PVC vloer gemakkelijk te onderhouden. Met een stofzuiger en een dweil maakt u hem eenvoudig schoon.

Soorten PVC-vloeren

In onze webshop kunt u PVC vloeren vinden in allerlei soorten. Iedere soort brengt een geheel eigen uitstraling met zich mee. Voor welke kiest u?

Visgraat PVC
Er zijn maar weinig vloersoorten populairder van de visgraat vloer. Het authentieke legpatroon geeft uw vloer echt wat extra's en zorgt voor een chique uitstraling. Onze visgraat PVC vloeren van hoge kwaliteit en scherp geprijsd.

Hongaarse punt PVC
Een Hongaarse punt vloer lijkt erg op een visgraat vloer, maar wordt net even iets anders gelegd. Hongaarse punt PVC is erg geschikt voor als u een strakke of rustige uitstraling wilt creëren met uw vloer.

Betonlook
De meeste mensen kiezen voor een PVC vloer met een houtlook, maar PVC met een betonlook is eigenlijk net zo mooi. Ook deze vloeren hebben een zeer natuurlijke uitstraling en zijn daarom maar moeilijk van echt PVC te onderscheiden. In tegenstelling tot echte betonnen vloeren kunt u deze ook met vloerverwarming combineren.

Klik PVC vs. plak PVC
PVC vloeren zijn onder te verdelen in klik PVC en plak PVC. Dit verschil zit hem in de manier waarop de vloeren gelegd worden. Klik PVC vloeren zijn het eenvoudigst te leggen, dankzij de handige klikverbinding waarmee de vloeren zijn uitgerust. We noemen deze daarom ook wel zwevende vloeren. Plak PVC wordt daarentegen direct op de ondervloer verlijmd. Dit vereist wat meer kennis en kunde en kunt u daarom het beste uitbesteden bij een professional. Het voordeel van deze vloeren is dat ze extra geluiddempend en beter bestand tegen vloerverwarming zijn.

Ons kleurenaanbod

Wij verkopen PVC vloeren in verschillende kleuren. Door ons ruime aanbod zit er altijd een geschikte kleur voor u tussen. Wij verkopen vloeren in de volgende kleuren:

PVC vloeren van topmerken

Bij Luxury Floors vindt u PVC vloeren van alleen de beste merken. Twee van onze topmerken zijn mFLOR en Quick-Step:

 • Het merk mFLOR stelt gezondheid centraal bij de ontwikkeling en de productie van designvloeren. Om deze gezondheid te waarborgen gaan ze uit van drie belangrijke elementen in het productieproces: een neutrale vloer met zeer lage emissiewaarden, het ontwikkelen van een vloer die gemakkelijk schoon te houden is en het bieden van welzijn door een vloer te creëren die past bij uw leefomgeving.
 • Wij verkopen van het merk Quick-Step zowel plak als klik PVC vloeren. Alle Quick-Step PVC vloeren hebben een beschermende toplaag waardoor ze watervast, kras- en vlekkenbestendig zijn. Daardoor zal uw vloer er altijd even perfect uitzien als toen u hem net plaatste. Het lopen op Quick-Step vloeren is in alle opzichten een aangename ervaring. De naturelle designs springen in het oog, ze voelen zacht en warm aan en de akoestische prestaties zorgen ervoor dat geluiden van hakken, laarzen, schoenen of poten niet te horen zijn. De vloeren zijn zeer dun en eenvoudig te plaatsen.

Daarnaast vindt u in ons assortiment PVC vloeren van onderstaande merken:

PVC vloer combineren met vloerverwarming

Een groot voordeel van PVC vloeren is dat u ze tegenwoordig erg goed kunt combineren met vloerverwarming. Het is namelijk wel zo lekker als u altijd met warme voeten door uw huis kunt lopen. PVC is dun materiaal en geleidt goed de warmte, waardoor het probleemloos gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Wilt u zeker weten of uw gekozen vloer geschikt is voor vloerverwarming? Vraag het dan even bij ons na!

Zo legt u een PVC vloer

Een PVC vloer leggen kan op verschillende manieren. Dit hangt er vanaf of u een klik- of een plakvloer heeft.

PVC vloeren met een klikverbinding zijn het gemakkelijkst te leggen. Als u een beetje handig bent, kunt u dit prima zelf. Het legproces is behoorlijk goed te vergelijken als dat van laminaat. Voor u begint moet uw ondervloer vlak, hard, droog, stabiel en vrij van scheuren, stof en vet zijn. Dankzij de handige klikverbinding kunt u alle planken gemakkelijk in elkaar schuiven. Wel is het af en toe nog wel nodig om hier en daar wat planken op maat te zagen.

Een plak PVC vloer moet u rechtstreeks op de vloer vastlijmen. Zorg ook hierbij voor een geëgaliseerde ondervloer. U kunt de planken op maat snijden met een stanleymes en een winkelhaak. Voor het plakken gebruikt u speciale lijm of een zelfklevende ondervloer.

Besteed u het leggen liever uit aan een professional? Onze specialisten doen dit graag voor u tegen een scherpe prijs. Wij plaatsen uw PVC vloer al voor €20,95 (incl. btw), inclusief egaliseren en verlijmen!

Ondervloer bij uw PVC vloer

Net zoals iedere andere soort vloer hebt u bij een PVC vloer een goede ondervloer nodig. Dit is onder andere nodig om uw vloer langer mee te laten gaan. Bij het kiezen van het type ondervloer is het van belang of u een houten of een betonnen ondergrond hebt. Bij de eerste kunt u af met ondervloerplaten, terwijl u bij de tweede een vochtwerende ondervloer nodig heeft.

Woont u in een appartement of op een etage en moet u voldoen aan de 10dB norm vanwege onderburen? Dan heeft u een geluiddempende ondervloer nodig. PVC vloeren die een laag loopgeluid hebben voldoen namelijk nog altijd niet aan de wettelijke geluidsreductie-eis van 10db. U heeft daarom een TÜV gecertificeerde ondervloer nodig. Om deze reden mag u dan ook een PVC vloer niet verlijmd leggen in een woning waar deze geluidsnormen gelden. PVC vloeren met een kliksysteem zijn dan de perfecte oplossing.

Plinten bij uw PVC vloer

Om uw vloer mooi af te werken heeft u plinten nodig. Doordat u vloerplanken nooit helemaal tegen de muur aan kunt leggen, blijft er altijd nog een stukje ruimte over. Deze bedekt u door plinten te leggen. Bekijk ons assortiment voor bijpassende plinten bij uw PVC vloer.

Onderhoudstips

Een PVC vloer is gemakkelijk te onderhouden. Om de vloer zo schoon en mooi mogelijk te houden geven wij u een aantal tips:

 • Plaats een goede deurmat bij uw voordeur tegen inloop van vocht en vuil.
 • Plaats viltjes onder uw meubilair en verschuif geen zware meubelen.
 • Plaats zachte wieltjes onder uw bureaustoel.
 • Dweil gemorste vloeistof zo snel mogelijk op.

Het dagelijks onderhoud kunt u doen met een dweil of stofzuiger met een zachte borstelmond. Een keer per week de vloer dweilen met lauw water en een geschikt reinigingsmiddel is ook een aanrader. Kijk voor dosering naar de gebruiksaanwijzing van het reinigingsmiddel.

Prijzen van PVC vloeren

Over het algemeen zijn PVC vloeren wat duurder dan laminaatvloeren. Dit ziet u echter ook terug in de kwaliteit van het materiaal. De prijzen van PVC vloeren beginnen normaal gesproken vanaf 23 euro per vierkante meter. Bij Luxury Floors koopt u echter al vloeren van topmerken vanaf 9,95 per vierkante meter.

Elders goedkoper?

Wij bieden op alle voorraad PVC vloeren een keiharde laagste prijsgarantie. Ziet u uw gewenste vloer elders goedkoper? Dan krijgt u de volledige vloer met alle toebehoren helemaal gratis! Bekijk de voorwaarden.

Ook op onze commissievloeren bieden wij een laagste prijsgarantie. Ziet u één van deze vloeren elders tegen een goedkopere prijs? Dan krijgt u de vloer bij ons voor diezelfde prijs, met als extra nog 5% factuurkorting!

Wij bieden de laagste prijsgarantie. Daarom zit u bij Luxury Floors altijd goed. Zoek niet verder en koop vandaag nog; wij leveren compleet met alle toebehoren (plinten e.d.).

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen