Altijd de laagste prijsgarantie!

Gaat u een PVC vloer aanschaffen, dan heeft u ook een ondervloer nodig. Ondanks dat ondervloeren niet te zien zijn, zijn ze toch een essentieel onderdeel van uw vloer. Wilt u niet teveel betalen voor een ondervloer? Als u nu een nieuwe PVC vloer bestelt bij Luxury Floors, krijgt u de ondervloer er geheel gratis bij. Bekijk gauw ons assortiment hieronder.

13 artikelen  
















Waarom een ondervloer?

Zoals gezegd is een ondervloer een onmisbaar onderdeel van uw nieuwe PVC vloer. Een vloer leggen zonder is simpelweg geen optie. Maar waarom is een ondervloer dan zo belangrijk?

  • Ten eerste verlengt een ondervloer de levensduur van uw vloer. Het voorkomt dat uw vloer verschuift of kromtrekt en al gauw aan vervanging toe is.
  • Ten tweede zorgt hij voor meer woongenot. Door de isolerende en vochtwerende werking is het makkelijker om uw woonruimte op de juiste temperatuur te houden. U hoeft uw kachel minder vaak te gebruiken en uw vloer blijft bespaard van optrekkend vocht.
  • Ten derde verhoogt een ondervloer ook het woongenot van uw buren. Een goede ondervloer werkt namelijk geluiddempend, waardoor uw onderburen geen last van u hebben wanneer u over uw eigen PVC vloer loopt.

Welke PVC ondervloer moet ik kiezen?

Niet iedere ondervloer heeft dezelfde eigenschappen, dus het is belangrijk dat u de juiste kiest voor uw situatie.

Heeft de ruimte waar u de PVC vloer gaat leggen een betonnen ondergrond, kies dan voor een ondervloer met vochtwerende eigenschappen. Zeker als u in een nieuwbouwwoning woont of uw vloer op de begane grond gaat leggen. Gaat u aan de slag op een houten ondergrond, dan is het verstandig om ondervloerplaten te gebruiken. Deze werken egaliseren, geluiddempend en zijn goed bestand tegen de druk van de topvloer.

Woont u in een appartement, dan zijn er een aantal extra dingen waar u op moet letten. Er zijn in deze gevallen namelijk wettelijke eisen voor hoe geluiddempend uw ondervloer moet zijn. Hij moet zowel TNO gecertificeerd zijn als een geluidsreductie bieden van tenminste 10 decibel. Logisch ook; een goede buur is immers beter dan een verre vriend.

Wilt u ook vloerverwarming aanbrengen onder uw PVC vloer, dan moet u goed letten op welke ondervloeren hiervoor speciaal geschikt zijn. Kiest u de verkeerde, dan kan het isolatie-effect bijvoorbeeld verloren gaan.

Let hierop voordat u de ondervloer gaat leggen

Net als bij een PVC vloer is het bij het leggen van uw ondervloer ook belangrijk dat u dit op de juiste manier doet.

Voordat u de vloer gaat leggen is het bijvoorbeeld essentieel dat de ondergrond egaal is. Is dit niet het geval, probeer hem dan te egaliseren door de oneffenheden af te slepen of te plamuren. Lukt dit niet, dan is een egaliserende ondervloer aan te raden.

Heeft u vragen over het leggen van ondervloeren? Wij beantwoorden ze graag. Bestel nu gauw uw favoriete PVC vloer en u krijgt er geheel gratis een ondervloer bij.

Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 193 beoordelingen