5 artikelen  Wat zijn plinten?

U heeft vast wel eens gezien dat vloeren over het algemeen afgewerkt zijn met houten latten. Deze decoratieve latten worden ook wel plinten genoemd. Deze plinten bevinden zich op vloerhoogte tegen een wand of plat op de vloer. Dit is geheel afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Behalve dat plinten zorgen voor een nette afwerking, hebben ze ook een functioneel doel. Plinten beschermen namelijk tegen beschadigingen van de vloer en het interieur. Tegenwoordig komt deze decoratie afwerking in tientallen verschillende kleuren. Hierdoor is het mogelijk om altijd plinten te kiezen die dezelfde kleur hebben als uw vloer. Door te kiezen voor één geheel krijgt uw woning een mooie overgang tussen de vloer en de muur.

Nieuwe plinten kiezen

Een vloer zonder plinten is bijna niet meer voor te stellen, maar voor welke plinten moet u kiezen? Wij begrijpen als geen ander dat deze keuze lastig is. Het aanbod is namelijk enorm. Daarom helpen wij u graag bij het kiezen van de juiste plinten. Hierbij moet u rekening houden met: het soort plint, het materiaal, de hoogte en tot slot de kleur. Hieronder wordt elk onderdeel apart beschreven.

Welke soort plint?

Vandaag de dag zijn er twee verschillende soorten plinten te onderscheiden, namelijk: hoge muurplinten of plakplinten. Al jarenlang zijn de muurplinten ontzettend populair. Dit is niet zo gek aangezien deze plinten zorgen voor een strakke afwerking. Toch neemt de vraag naar plakplinten ieder jaar enorm toe. Deze plinten zijn immers voordelig en erg milieuvriendelijk. Dit komt doordat u plakplinten niet aan de muur hoeft te bevestigen. Plakplinten beschikken over een handige lijmstrip, waardoor u deze plinten gemakkelijk op de vloer kunt leggen. Dit is ideaal wanneer u kiest voor een laminaatvloer!

Welke materiaal?

Hierna kunt u gaan nadenken over welk materiaal u wilt hebben. Zo kunt u tegenwoordig kiezen uit MDF plinten, houten plinten, kunststof plinten of folieplinten. Natuurlijk moet u ook bepalen hoe hoog de plinten moeten zijn. Hier is niet echt een formule voor. Wat de vloeren experts van Luxury Floors altijd aanraden, is om te kijken hoe hoog uw ruimte is. Hoe hoger de ruimte, hoe hoger de plint kan zijn. Wanneer u een lage ruimte heeft, dan kunnen hoge plinten er namelijk voor zorgen dat de ruimte kleiner lijkt.

Welke kleur plinten?

Als laatste is het noodzakelijk om te bepalen welke kleur plinten u wilt. Dit doet u door te kijken naar de ruimte waarin de nieuwe vloer komt. Is de uitgezochte kleur wel geschikt voor deze ruimte? Wij hebben door de jaren heen gemerkt dat dit geheel afhankelijk is van uw persoonlijke voorkeur. Geen enkel mens heeft immers dezelfde wensen en voorkeuren. Toch is het vandaag de dag populair om plinten te kiezen in dezelfde kleur als de muur. Hiermee vallen de plinten minder op in het interieur. Hierbij is wit één van de veel gekozen kleuren wat betreft plinten.

MDF plinten voor een moderne afwerking

Bent u geen liefhebber van plakplinten? Kies dan eens voor de MDF plinten voor een moderne afwerking. Bij deze plinten is er een onderscheid tussen de volgende type plinten: sfeerplinten MDF en hoge muurplinten MDF. Beiden soorten MDF plinten zijn wit afgewerkt en hebben een strakke uiterlijk. Hierdoor krijgt iedere ruimte in uw woning een luxe en moderne uitstraling. Toch zit er een verschil tussen beide plinten. Zo zijn de sfeerplinten voorzien van een lichte ronde afwerking aan de voorzijde. Dit zorgt ervoor dat de plint niet scherp en veiliger is in een huishouden met kinderen. Daarnaast zorgt deze ronde afwerking er ook voor dat verf beter kan hechten. De MDF sfeerplinten zijn tevens voorzien van een ruime kabelgoot, waardoor kabels eenvoudig zijn weg te werken. De hoge muurplinten MDF daarentegen zijn de perfecte keuze om uw laminaatvloer mooi af te werken. Deze hoge plinten zijn namelijk eenvoudig te monteren met de bevestigingsclips of zijn te verlijmen met een plinten en profielen kit. Met ruim 260 verschillende kleuren vindt u gegarandeerd de kleur die u zoekt!

Goedkope plinten bij Luxury Floors

Bij Luxury Floors krijgt u altijd de laagste prijsgarantie. Hierdoor kunt u bij ons onder andere goedkope plinten krijgen. Al onze plinten zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en diverse afwerkingen. Hierdoor is er altijd wel een exemplaar te vinden die uw vloer een schitterende afwerking geeft. Dit is ontzettend belangrijk, omdat een vloer met plinten een langere levensduur krijgt. Er kan immers geen stof en vuil onder de vloer komen. Door voor goedkope plinten van Luxury Floors te kiezen bespaart u niet alleen geld, maar beschermt u ook altijd uw nieuwe vloer. Dit is ontzettend fijn wanneer u bijvoorbeeld een druk huishouden met kinderen of huisdieren heeft.

Wat kosten plinten?

De hoogte van de kosten hangt natuurlijk af van hoeveel plinten u nodig heeft. Hoe groter de ruimte is, des te hoger de kosten. Ook verschilt de prijs per soort plint. Hierdoor is het lastig om te zeggen hoeveel plinten kosten. Bij Luxury Floors kunt u gemakkelijk de totale prijs aanvragen met behulp van een op maat gemaakte offerte. Hiermee worden de kosten voor plinten duidelijk en weet u direct waar u aan toe bent.

Plinten kopen bij Luxury Floors

Overweegt u om plinten te kopen bij Luxury Floors? Dat is een uitstekende keuze! Bij ons heeft u namelijk altijd de mogelijkheid om zowel uw nieuwe laminaatvloer als de plinten te laten bezorgen. Binnen 24 tot 48 uur heeft u de alle benodigdheden in huis. Ideaal als u zo snel mogelijk wilt beginnen met het leggen van de vloer. Is het leggen van laminaat en plinten niets voor u? Dat is geen enkel probleem, want wij hebben een ook een legservice. Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden of bezoek onze showroom aan de Haatlanderdijk 6-D in Kampen. Met zoveel voordelen gaat u natuurlijk plinten kopen bij Luxury Floors!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen