515 artikelen  

Verwijder alle


Wat is plak PVC?

Vrijwel de meeste mensen weten dat een plak PVC vloer op de ondergrond verlijmt moet worden. Dit houdt in dat iedere plank één voor één op de ondervloer aangebracht wordt met behulp van supersterk lijm. Hierdoor blijft de vloer altijd op zijn plek liggen wat ervoor zorgt dat u zich geen zorgen hoeft te maken over verschuivende planken. Ideaal dus als u een druk huishouden heeft met zowel huisdieren als kinderen.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een PVC vloer de perfecte vervanger van hout is. Door het gebruik van de modernste druktechnieken beschikken vrijwel de meeste plak PVC vloeren tegenwoordig over zicht- en voelbare houtnerven. Dit maakt het lastiger om deze vloer te onderscheiden van een echte houten vloer. Wilt u graag een nieuwe vloer die een warme uitstraling met zich meebrengt en ook nog eens strak te leggen is? Dan is plak PVC precies waar u naar op zoek bent.

Maak kennis met de voordelen van plak PVC vloeren

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe vloer, dan houd u hierbij natuurlijk niet alleen rekening met de uitstraling. Iedere huishouden stelt andere eisen aan een vloer wat betekent dat de voordelen van een bepaalde vloer doorslaggevender zijn dan ooit tevoren. Bent u een echte schoonmaakfreak? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u het liefste een waterbestendigePVC vloer wilt hebben. Hiermee kunt u naar hartenlust de vloer blijven dweilen zonder dat er beschadigingen ontstaan. Om uw zoektocht naar die ene perfecte plak PVC vloer gemakkelijker te maken, vindt u hieronder een kort overzicht van alle voordelen die deze vloer heeft:

  • Net als alle andere PVC vloeren is deze variant nauwelijks te onderscheiden van echt hout, waardoor u ten alle tijden geniet van een warme en natuurlijke uitstraling in huis.
  • Plak PVC is beter geschikt voor ruimtes met veel zonlichtinval. De planken van deze vloer zitten verlijmd op de ondergrond en kunnen daardoor niet meer gaan uitzetten en bol staan.
  • Het is erg duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Al onze PVC vloeren kunnen tegen een stootje en zijn zowel slijtvast, waterbestendig als krasbestendig. Hierdoor blijven onze plak PVC vloeren tientallen jaren mooi, ondanks dat u er maar weinig onderhoud aan hoeft uit te voeren.
  • De planken van deze vloer sluiten naadloos op elkaar aan wat betekent dat het 100% waterbestendig is. Dit maakt het mogelijk om deze PVC vloer zonder zorgen te gebruiken in ruimtes als de badkamer en keuken.
  • Plak PVC is uitstekend te combineren met vloerverwarming doordat het strakker op de ondergrond gemonteerd wordt. Hierdoor kan de warmte die uw vloerverwarming afgeeft sneller door de vloer heen komen. Dit zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat.

Plak PVC in de stijlvolste kleuren

Vandaag de dag zijn PVC vloeren populairder dan ooit tevoren. Bij Luxury Floors weten wij dat steeds meer mensen voor deze vloeren kiezen, omdat het veel meer voordelen met zich meebrengt dan de traditionele laminaatvloeren. Zo is plak PVC onder andere oersterk, waterbestendig en geheel onderhoudsvriendelijk. Door de toenemende populariteit van deze vloeren is het aanbod inmiddels meer dan verdubbeld. Vroeger had u bij een plak PVC vloer alleen de keuze uit een houtstructuur, terwijl u tegenwoordig kunt kiezen uit de stijlvolste kleuren en de meest opvallende patronen. De keuze is reuze wat betekent dat wij u graag meer vertellen over de verschillende mogelijkheden bij plak PVC vloeren:

1. Visgraat plak PVC

Vloeren met een visgraatstructuur zijn inmiddels niet aan te slepen. Wat betreft plak PVC is dit niet geheel anders. In ons aanbod vindt u daarom dan ook tientallen vloeren met dit fraai visgraatpatroon. Met deze modellen creëert u in een handomdraai een prachtige exclusieve uitstraling in uw woning. Vroeger werden deze vloeren voornamelijk gelegd in dure herenhuizen, zodat men er indruk mee kon maken op de gasten. Ondanks dat deze vloer hiervoor niet meer wordt gebruikt, geeft het nog wel altijd een luxe uitstraling aan iedere woning.

2. Hongaarse Punt plak PVC

Vrijwel in iedere moderne Nederlandse woning ligt wel een visgraat vloer. Doordat deze vloer in een zeer korte periode enorm populair en de standaard is geworden, zijn steeds meer huizenbezitters op zoek naar stijlvolle alternatieven. Tijdens hun zoektocht komen zij uiteindelijk terecht bij de Hongaarse Punt plak PVC vloeren. Deze vloeren beschikken over een klassiek patroon die op het eerste gezicht enorm veel lijkt op het visgraatpatroon. Toch zit er een belangrijk verschil tussen beiden. Een visgraat vloer wordt loodrecht op elkaar gelegd onder een hoek van 90 graden, terwijl dit bij een Hongaarse Punt vloer juist gebeurd onder een hoek van 45 graden. Hierdoor is het patroon van deze vloer breder wat aanzienlijk rustiger oogt.

3. Betonlook plak PVC

Denkt u aan een PVC vloer, dan denkt u hoogstwaarschijnlijk aan een schitterende vloer met een natuurlijke houtlook. Dit is niet zo vreemd aangezien deze vloeren al eeuwen de standaard zijn in woningen. Sinds de komst van de industriële uitstraling begint dit langzamerhand te veranderen. Niet voor niets zien we de afgelopen jaren steeds vaker het betonlook plak PVC voorbij komen. Hiermee krijgt iedere woonruimte een strakke en robuuste uitstraling die in perfecte harmonie samengaat met rauwe elementen in uw interieur.

Welke ondervloer bij plak PVC?

Overweegt u om een plak PVC vloer in huis te nemen? Dan is het belangrijk om te weten dat u bij deze vloer niet altijd een ondervloer nodig heeft. Vrijwel de meeste planken kunt u rechtstreeks verlijmen op de geëgaliseerde ondergrond. U heeft dus eigenlijk helemaal geen ondervloer nodig zolang de ondergrond vrij is van oneffenheden. Zitten er scheuren of kuilen in de ondergrond? Dan moet eerst de ondergrond met egaline behandeld worden. Wanneer u dit niet ziet zitten, dan kunt u ervoor kiezen om een zelfklevende plak PVC vloer te nemen. Hiervoor heeft u vanzelfsprekend een zelfklevende ondervloer nodig waarna u de planken van de vloer in een handomdraai hieraan kunt vastplakken. Gemakkelijker wordt het leggen van een plak PVC vloer niet!

Plak PVC professioneel laten leggen

Vrijwel de meeste mensen vinden het leggen van een plak PVC vloer een ingewikkelde klus. Dit komt vooral doordat deze vloer rechtstreeks op de ondergrond vastgelijmd moet worden. Hierdoor is het ontzettend belangrijk om voorafgaand de ondervloer te egaliseren. Tijdens het leggen van plak PVC kunt u de planken gemakkelijk op maat snijden met een stanleymes en een winkelhaak. Hiermee voorkomt u dat een plank niet helemaal recht afgesneden is. Voor het plakken van de vloer gebruikt u uiteraard speciale lijm of een zelfklevende ondervloer. Wilt u het leggen van een PVC vloer toch liever uitbesteden? Laat uw nieuwe vloer dan eens leggen door onze specialisten. Zij leggen op professionele wijze in enkele uren uw uitgekozen Luxury Floors vloer bij u in huis.

Haal uw plak pvc vloer bij Luxury Floors

Bent u overtuigd van de strakke afwerking van een plak PVC vloeren? Kom dan naar Luxury Floors in Kampen en geniet van het grootste assortiment van Nederland. In ons aanbod vindt u niet alleen de mooiste laminaatvloeren, maar ook ondervloeren en plinten. Op die manier kunt u gemakkelijke alle benodigdheden voor uw nieuwe vloer op één plek kopen. Daarnaast zijn al onze vloeren in onze showroom uitgestald, zodat u in een oogopslag kunt zien of een bepaalde vloer geschikt is voor uw woning. Twijfelt u over een bepaalde kleur? Dan krijgt u van ons handige kleurstalen mee om een definitieve keuze te maken. Hiermee wordt het kopen van een plak PVC vloer wel heel eenvoudig!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen