640 artikelen  

Verwijder alle


Wat is plak PVC?

Een plak PVC vloer is een polyvinylchloride vloer die u rechtstreeks op uw ondervloer verlijmt. Een PVC vloer is een kunststof vloer, gemaakt van materiaal dat een uitstekend alternatief is voor hout of beton. Qua uitstraling weet PVC deze twee materialen al behoorlijk goed te imiteren.

In tegenstelling tot een klik PVC vloer moet een plak PVC vloer rechtstreeks op de ondergrond worden verlijmd of geplakt. Dit type vloer is dus niet voorzien van een klikverbinding, zoals bij klik PVC wel het geval is.

Waarom kiezen voor een plak PVC vloer?

Een plak PVC vloer heeft erg veel voordelen. Een aantal hiervan gelden in principe voor alle PVC vloeren:

 • Prachtige uitstraling
 • Niet van echt hout of beton te onderscheiden
 • U kunt er qua uitstraling alle kanten mee op
 • Onderhoudsarm
 • Duurzaam
 • Combineerbaar met vloerverwarming

Als het gaat om PVC kunt u kiezen tussen een klik PVC en een plak PVC vloer. Er zijn verschillende redenen waarom u het beste kunt kiezen voor plak PVC:

 1. Plak PVC is beter geschikt voor ruimtes met veel zonlichtinval. Als klik PVC heel warm wordt kan het namelijk gaan uitzetten en bol staan.
 2. Wilt u uw vloer combineren met vloerverwarming, dan is plak PVC ook de beste keuze. Omdat plak PVC strakker op de ondergrond gemonteerd wordt, kan de warmte die uw vloerverwarming afgeeft sneller door de vloer heen komen. Zo gaat er dus minder warmte verloren.

Plak PVC in allerlei soorten en maten

Het mooie van PVC is dat u er werkelijk alle kanten mee op kunt. Wat voor uitstraling u ook wilt creëren met uw vloer, bij Luxury Floors vindt u er het geschikte model voor.

Kleuren

In ons assortiment vindt u plak PVC vloeren in talloze verschillende kleuren. Past een lichte vloer het beste bij uw interieur? Of maakt een felgekleurde vloer uw woonruimte juist helemaal af? Bij ons heeft u de keuze uit plak PVC in de kleuren:

 • Wit
 • Grijs
 • Zwart
 • Bruin
 • Rood
 • En nog veel meer!

Structuren

Plak PVC is in verschillende structuren verkrijgbaar. Zo zijn wij bijvoorbeeld het adres voor visgraat PVC vloeren. Het visgraatpatroon is al een hele tijd ontzettend populair voor plak PVC vloeren en bij ons koopt u het tegen de scherpste prijzen. Of wat dacht u van een vloer in de Hongaarse puntstructuur? Iets minder populair, maar net zo mooi.

PVC vloeren staan over het algemeen bekend om hun natuurgetrouwe houtlook en liefhebbers hiervan komen bij ons zeker aan hun trekken. Maar heeft u al eens een plak PVC vloer met een betonlook overwogen? Dit is dé trend voor woningen met een moderne en industriële interieurstijl.

Merken

Bij Luxury Floors verkopen we enkel plak PVC vloeren van topmerken. Wij hebben kwaliteit voorop staan en daarom vindt u bij ons onder andere vloeren van:

 • Quick-Step
 • Beautifloor
 • mFLOR
 • Gerflor
 • Belakos

En nog veel meer!

Ondervloer of niet?

Kenmerkend aan een plak PVC vloer is dat u bij deze vloer lang niet altijd een ondervloer nodig heeft. De meeste plakvloeren kunt u rechtstreeks verlijmen op de ondergrond. U heeft dan dus geen ondervloer nodig, wel is het noodzakelijk dat de ondergrond goed geëgaliseerd is. U kunt echter ook kiezen voor zogenaamde zelfklevende PVC vloeren. Hiervoor heeft u ook een zelfklevende ondervloer nodig. De vloer plakt u hier dan als het ware aan vast.

Leggen van een plak PVC vloer

Het leggen van een plak PVC vloer is een behoorlijk secure klus die u niet te licht moet opvatten. Het is een stuk minder eenvoudig dan het leggen van een klik PVC vloer. De klus begint met het egaliseren van de ondergrond. De ondergrond moet helemaal vlak worden, anders gaat u dit terugzien in het eindresultaat.

Is de ondergrond helemaal vlak en droog, dan kunt u het PVC gaan leggen. U snijdt het eerst op maat met behulp van een stanleymes en winkelhaak en plakt vervolgens de vloer op de ondervloer met behulp van de speciale lijm.

Uiteraard komt er nog veel meer kijken bij deze klus. Lees voor een volledige handleiding ons artikel over het leggen van een PVC vloer. Besteedt u het leggen van uw vloer liever uit? Dit kan bij ons al voor €20,95 (incl btw) per m2, inclusief egaliseren en verlijmen!

Plak PVC vloer onderhouden

Eén van de voordelen van een plak PVC vloer is dat hij erg lang mooi blijft, zonder dat hij daar veel onderhoud voor nodig heeft. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer. Uiteraard vergt een PVC vloer wel wat regelmatig onderhoud, zoals stofzuigen en dweilen. Maar afgezien hiervan valt het onderhoud erg mee. Als u een beetje zuinig bent op uw vloer blijft hij zo jarenlang mooi.

Prijzen van plak PVC

Bij Luxury Floors koopt u uw favoriete plak PVC vloer tegen de laagste prijsgarantie. Hierdoor heeft u al een plakvloer in huis voor slechts 12,95 per vierkante meter. De prijzen van plak PVC liggen over het algemeen wat lager dan die van klik PVC, maar het leggen kost uiteraard wel wat meer moeite. Benieuwd naar wat uw droomvloer moet kosten? Vraag een offerte bij ons aan!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen