• Keihard de laagste prijsgarantie van Nederland!
  • Vrij van giftige stoffen en 100% recyclebaar
  • Het beste alternatief voor PVC vloeren
  • Ware rage in Duitsland
  • Professionele legservice
  • Geschikt voor natte ruimtes

4 artikelen  

Verwijder alle


Wat zijn keramische vloertegels?

De meeste mensen denken dat keramische vloertegels hetzelfde zijn als de tegels die u in iedere bouwmarkt kunt kopen. Toch zit er een groot verschil tussen beiden. Keramische tegels zijn namelijk gemaakt van het beste keramiek. Dit is een materiaal dat gemaakt wordt uit een mengsel van zowel zand als klei. Keramische vloertegels bestaan dus eigenlijk uit meerdere lagen gebakken klei. Hierdoor zijn de tegels ontzettend sterk voor dagelijks gebruik. Tegenwoordig worden keramische tegels vooral verkocht als luxe vloertegels die op verschillende manieren toepasbaar zijn. Niet voor niets kunt u vandaag de dag kiezen voor keramische vloertegels met een houtlook, betonlook of natuursteenlook. Welke uitstraling heeft uw voorkeur?

Verschillende slijtlagen

Verschillende slijtlagen Net als laminaat en PVC vloeren hebben keramische tegels ook diverse slijtlagen. Dit is volledig afhankelijk van hoe intensief u de tegels wilt gaan gebruiken. Bij keramische vloertegels worden de slijtlagen altijd uitgedrukt doormiddel van de PEI-waarde. Hieronder zal iedere slijtlaag apart benoemd worden:

  • PEI-waarde 1: Alleen geschikt voor ruimtes waarin niet met hard schoeisel wordt gelopen, zoals de slaapkamer of badkamer.
  • PEI-waarde 2: Geschikt voor rustig gebruik in ruimtes waar weinig vuil komt.
  • PEI-waarde 3: Goed bestand tegen normaal gebruik en bijbehorend krassend vuil.
  • PEI-waarde 4: Sterke slijtklasse en geschikt voor alle toepassingen binnenshuis.
  • PEI-waarde 5: Bestand tegen vuil en krassen zelfs buitenshuis.

Keramische tegels voor buiten

In ons assortiment vindt u alleen keramische vloertegels met een hoge PEI-waarde. Doordat deze tegels bestand zijn tegen vuil en krassen zijn ze gemakkelijk buiten te gebruiken. Met de keramische tegels geeft u uw terras direct een frisse uitstraling. Het is echter wel belangrijk om te weten dat de kans op beschadigingen buiten altijd groter is. Dit komt doordat de tegels buiten onder andere te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. Hierbij kunt u denken aan sneeuw, hagel, regen, zonneschijn en vorst. Het deskundig personeel van Luxury Floors kan u meer vertellen over alle mogelijkheden met betrekking tot de keramische tegels voor buiten.

Voordelen van keramische vloertegels

Wist u dat keramische vloertegels niet alleen zorgen voor een moderne uitstraling in huis, maar ook nog eens veel voordelen met zich meebrengen? Zo hebben deze tegels over het algemeen een groot formaat. Hierdoor zijn de keramische tegels eenvoudiger te leggen en creëren ze een optisch effect. Door gebruik te maken van de lichtinval in uw woning is het mogelijk om een bepaalde ruimte groter te laten lijken. Daarnaast zijn de tegels tegenwoordig verkrijgbaar in tientallen kleuren en structuren, waardoor er voor iedere woning een perfect exemplaar te vinden is. Heeft u doordeweeks niet zoveel tijd voor het huishouden? Dat is geen enkel probleem aangezien keramische vloertegels volledig onderhoudsarm zijn. Dit betekent dat u de tegels slechts met een bezem, stofzuiger en dweil hoeft schoon te maken. Bovendien zijn keramische tegels bestand tegen zowel vlekken als krassen. Hierdoor kunt u jarenlang genieten van de tegels en zijn ze ook nog eens duurzaam in gebruik. Een echte win-win als u het ons vraagt!

Keramische tegels combineren met vloerverwarming

Overweegt u om uw woning binnenkort te verduurzamen met een vloerverwarming? Dan zijn keramische tegels de perfecte keuze. Keramiek is namelijk van zichzelf erg dun, waardoor het gemakkelijk de warmte zal geleiden. De warme lucht zal dus door de keramische tegelvloer heen trekken. Dit zorgt ervoor dat uw woning snel verwarmd is. In de winter is dit natuurlijk extra fijn, want dan heeft u nooit meer last van koude voeten. Keramische tegels zijn hiermee de ideale match voor een vloerverwarming.

Het leggen van een keramische tegelvloer door Luxury Floors

Natuurlijk is het mogelijk om een keramische tegelvloer zelf te leggen. Dit is iets lastiger dan het leggen van laminaat, waardoor enig vakmanschap vereist is. De keramische tegels hebben namelijk een groot formaat. Hierdoor moet u tijdens het leggen rekening houden met het benodigde formaat. Het kan immers gebeuren dat u de keramische vloertegel doormidden moet snijden voor een strakke afwerking. Hiervoor heeft u een tegelsnijder nodig. Dit is een gereedschap dat niet iedereen standaard in huis heeft. Het is dan ook begrijpelijk dat u het leggen van een keramische tegelvloer liever uitbesteed. Bij Luxury Floors profiteert u niet alleen van de laagste prijsgarantie, maar ook altijd van onze eigen legservice inclusief twee jaar leggarantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Dit maakt het leggen van keramische vloertegels wel heel aantrekkelijk!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen