0 artikelen  

Verwijder alle

Geen resultaten.


Wat is een parketvloer?

Veel mensen verwarren een parketvloer en een houten vloer vaak met elkaar. Dit is niet zo gek aangezien beide vloeren van echt hout zijn gemaakt. Toch zit er een belangrijk verschil tussen beide vloeren. Een houten vloer is namelijk gemaakt van massief hout, terwijl dit bij een parketvloer niet het geval is. Deze vloer wordt gemaakt van meerdere lagen hout en heeft hierdoor geen veer en groef meer. Daarnaast zijn er zelfs parketvloeren die onder de verschillende lagen hout zelfs multiplex of kunststof hebben. Hierdoor is een parketvloer gemakkelijker te onderhouden.

Parketvloer met visgraatpatroon

Wilt u eens iets anders hebben dan anderen? Kies er dan voor om een parketvloer met visgraatpatroon te nemen. Deze vloer beschikt over smallere planken waarmee u eenvoudig de parketvloer in het gewenste patroon legt. Hierbij heeft u de keuze uit twee verschillende legmethodes, namelijk: horizontaal of verticaal. Welke legmethode u kiest, is geheel afhankelijk van hoe groot een bepaalde ruimte is en hoe veel lichtinval er aanwezig is. Heeft u vooral veel smalle ruimtes? Dan kunt u deze ruimtes langer laten lijken door de parketvloer met een visgraatpatroon verticaal te leggen.

Een Quick-Step parketvloer schoonmaken

Net als bij andere vloeren is het ontzettend belangrijk om uw Quick-Step parketvloer regelmatig te reinigen. Dit doet u door allereerst de vloer grondig te stofzuigen. Hiermee verwijdert u immers eenvoudig stof, vuil en etensresten. Doe dit het liefst meerdere keren per week, want als u dit niet doet dan kan het vuil ervoor zorgen dat er schade ontstaat in de hardwaxolie laag op uw parketvloer. Na het stofzuigen is het noodzakelijk om de vloer te dweilen. Doe dit altijd met lauwwarm water en een scheut schoonmaakazijn of een speciaal reinigingsmiddel. Maak de dweil niet te nat aangezien dit uw vloer kan beschadigen. Na het schoonmaken ziet uw Quick-Step parketvloer er weer stralend uit!

Het onderhouden verlengt de levensduur

Iedere parketvloer is voorzien van een waxolielaag. Deze bijzondere laag beschermt uw vloer tegen dagelijkse omstandigheden. Hierbij kunt u onder andere denken aan het lopen, verplaatsen van meubels en het schoonmaken. In de loop der jaren slijt deze waxolielaag geleidelijk, waardoor het verstandig is om ieder jaar uw Quick-Step parketvloer een onderhoudsbeurt te geven. Dit doet u door de vloer twee keer per jaar volledig in de olie te zetten. Hiermee laat u niet alleen uw parketvloer weer stralen, maar verlengt u ook direct de levensduur van uw vloer. Wanneer u ieder jaar uw parketvloer een onderhoudsbeurt geeft dan gaat de vloer met gemak levenslang mee.

Quick-Step parketvloer kopen bij Luxury Floors

In het assortiment van Luxury Floors vindt u verschillende parketvloeren in de natuurlijkste kleuren en de modernste patronen. Kies bijvoorbeeld eens voor de stoere Hongaarse Punt die perfect past bij ieder industrieel of Scandinavisch interieur. Wilt u een echte blikvanger hebben? Dan mag een donkere vloer zeker weten niet ontbreken in uw woning. Behalve ons groot aanbod beschikken alle Quick-Step parketvloeren over hun eigen voordelen. Zo zijn er exemplaren die u zowel zwevend als verlijmd kan leggen. Doordat iedere parketvloer andere voordelen heeft zijn de vloeren verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Natuurlijk geniet u bij Luxury Floors altijd van de laagste prijsgarantie, waardoor u altijd zeker weet dat u nooit te veel betaald. Hiermee wordt het kopen van een Quick-Step parketvloer wel heel aantrekkelijk!

Luxury Floors | Klantenbeoordeling: 9.5/10 - 256 beoordelingen